Наливка з чорної смородини
А чи знаєте ви, що чорної смородини можна приготувати вдома приголомшливу наливку . Напій виходить досить міцний, натуральний і, безумовно, корисний.
Інгредієнти:
смородина чорна - 1 кг;
цукор - 350 г;
горілка - за смаком.
Приготування
Стиглі ягідки смородини обробляємо від плодоніжок, листочків, ретельно миємо в холодній воді і викладаємо в бутель з широкою шийкою, пересипаючи цукром. Потім зав'язуємо зверху ємність чистою ганчіркою і ставимо на сонці до виділення соку. Періодично бутель добре струшуємо. Після того, як весь цукор розчиниться, вливаємо за смаком горілку і прибираємо суміш в прохолодне місце на 1 місяць. Далі напій проціджують і через 4 місяці подаємо до столу.
Інгредієнти:
смородина чорна - 1 кг;
горілка;
цукровий сироп - 300 р.
Приготування
Ягоди подвяливаем в духовій шафі і висипаємо в бутель, заповнивши рівно половину обсягу. Заливаємо ягоди повністю міцною горілкою, настоюємо в теплому місці, періодично перемішуючи вміст бутля. Наполягаємо напій протягом 4 тижнів, роблячи за цей час приблизно 3-4 зціджування. Потім обережно зливаємо, додаємо цукровий сироп і наполягаємо ще 5-7 днів.
Інгредієнти:
смородина чорна - 3 кг;
цукровий пісок - 1 кг;
спирт 70 % - 1 ст.
Приготування
Смородину промиваємо, обсушуємо, засипаємо в бутель, пересипаємо цукром і ставимо на 4 дні на сонці, періодично струшуючи вміст. Після початку бродіння встановлюємо щільно водяний затвор і ставимо ємність на 15 місяці в темне місце. Після закінчення бродіння наливку фільтруємо і вливаємо спирт з розрахунку, що на 1 літр наливки достатньо півсклянки алкоголю.
Інгредієнти:
горілка - 800 мл;
смородина чорна - 1 кг;
цукор - 1 кг;
вода - 35 ст.;
м'ята - за смаком.
Приготування
Чорну смородину складаємо в емальовану миску і ретельно розтираємо. Потім перекладаємо ягідну масу в тканинний мішечок, щоб стік весь сік. З цукру і води варимо густий солодкий сироп, вливаємо сік з чорної смородини і знову кип'ятимо. Потім злегка остуджуємо напій, вливаємо горілку, добре розмішуємо і знову ставимо на вогонь. Даємо наливке трохи загуснути, але не доводимо до кипіння. Після цього напій охолоджуємо і розливаємо по чистим пляшках.
Рецепт наливки з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі ягідки смородини обробляємо від плодоніжок, листочків, ретельно миємо в холодній воді і викладаємо в бутель з широкою шийкою, пересипаючи цукром. Потім зав'язуємо зверху ємність чистою ганчіркою і ставимо на сонці до виділення соку. Періодично бутель добре струшуємо. Після того, як весь цукор розчиниться, вливаємо за смаком горілку і прибираємо суміш в прохолодне місце на 1 місяць. Далі напій проціджують і через 4 місяці подаємо до столу.
Рецепт наливки з смородини в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди подвяливаем в духовій шафі і висипаємо в бутель, заповнивши рівно половину обсягу. Заливаємо ягоди повністю міцною горілкою, настоюємо в теплому місці, періодично перемішуючи вміст бутля. Наполягаємо напій протягом 4 тижнів, роблячи за цей час приблизно 3-4 зціджування. Потім обережно зливаємо, додаємо цукровий сироп і наполягаємо ще 5-7 днів.
Наливка з смородини на спирту
Інгредієнти:
Приготування
Смородину промиваємо, обсушуємо, засипаємо в бутель, пересипаємо цукром і ставимо на 4 дні на сонці, періодично струшуючи вміст. Після початку бродіння встановлюємо щільно водяний затвор і ставимо ємність на 15 місяці в темне місце. Після закінчення бродіння наливку фільтруємо і вливаємо спирт з розрахунку, що на 1 літр наливки достатньо півсклянки алкоголю.
Наливка з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Чорну смородину складаємо в емальовану миску і ретельно розтираємо. Потім перекладаємо ягідну масу в тканинний мішечок, щоб стік весь сік. З цукру і води варимо густий солодкий сироп, вливаємо сік з чорної смородини і знову кип'ятимо. Потім злегка остуджуємо напій, вливаємо горілку, добре розмішуємо і знову ставимо на вогонь. Даємо наливке трохи загуснути, але не доводимо до кипіння. Після цього напій охолоджуємо і розливаємо по чистим пляшках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашнє вино з смородини
Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
Лікер з чорної смородини
Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
Наливка з малини
Наливка з малини - смачний алкогольний напій, який дуже легко зробити в домашніх умовах. Для цього вам потрібно всього лише мати в наявності малину,
Наливка з сливи
Наливка - це смачний алкогольний домашній напій, який роблять з ягід, фруктів, варення і джемів. І сьогодні ми вам розповімо, як зробити чудову
Смачний лікер зі смородини
Чорну смородину використовують у багатьох кулінарних рецептах. З неї готують варення, джеми, компоти, соки, додають у десерти і випічку. А сьогодні
Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші