Смачний лікер зі смородини
Ягоди смородини ростуть практично на кожній дачі. Їх використовують у багатьох кулінарних рецептах, у тому числі і при приготуванні алкогольних напоїв. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачний лікер з чорної смородини в домашніх умовах.
Інгредієнти:
чорна смородина - 1 кг;
смородинові листя - 8 шт.;
цукровий пісок - 1 кг;
спирт - 1 л;
вода - 750 мл
Приготування
В скляну ємність кладемо оброблені ягоди, додаємо кілька подрібнених листочків смородини, заливаємо спиртом і щільно закриваємо ємність. Наполягаємо суміш в такому стані приблизно 5-7 тижнів у теплому місці. Після витримування вміст ємності гарненько профильтровиваем через марлю і відставляємо в сторону.
Тепер нам потрібно приготувати цукровий сироп. Для цього в каструльку наливаємо необхідну кількість води, всипаємо цукор, перемішуємо і варимо приблизно 10 хвилин, до початку піноутворення. Потім знімаємо посуд з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури. Смородинную настоянку з'єднуємо з цукровим сиропом і ретельно перемішуємо. Потім напій розливаємо в пляшки, щільно закорковуємо і витримуємо 5 днів для посилення смакових якостей. Перед вживанням лікер трохи охолоджуємо.
Інгредієнти:
вода кип'ячена - 1 л;
горілка - 350 мл;
лимонна кислота - щіпка;
вишневі листя - 15 шт.;
малинові листя - 15 шт.;
смородинові листя - 15 шт.;
цукор - 350 г;
чорна смородина - 200 р.
Приготування
Все листя промиваємо і викладаємо на рушник сушитися. Смородину перебираємо, промиваємо і викладаємо в каструлю разом з листям. Потім заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо для настоювання на 12 годин. Після закінчення часу рідина проціджуємо, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту. Доводимо до кипіння, охолоджуємо, вливаємо горілку і прибираємо в холодильник на 2 доби. Після цього розливаємо лікер по пляшках і подаємо на святковий стіл.
Інгредієнти:
чорна смородина - 4 кг;
вода - 2 л;
цукровий пісок - 1 кг.
Приготування
Смородину промиваємо, викладаємо в посуд відповідних розмірів і всипаємо половину порції цукру. Потім вливаємо туди воду і розминаємо ягоди за допомогою блендера в пюре. Після цього накриваємо зверху марлею і залишаємо приблизно на тиждень бродити, помішуючи щодня, а з четвертого дня підсипаємо в напій по 100 грамів цукру.
Коли пройде сім днів, переливаємо майбутнє вино в пляшку і щільно закорковуємо її кришкою. Робимо в ній отвір і вставляємо спеціальну трубку, завдяки якій макуха буде осідати в осад. Через 2-3 дні всипаємо ще 100 грамів цукру і даємо йому повністю розчинитися. До остаточної готовності залишається ще 3 тижні, а потім можна буде розлити напій по пляшках і відправити в прохолодне темне місце. В результаті ми отримаємо лікер з хорошим терпким смаком, запашним ароматом і приємним післясмаком.
Інгредієнти:
чорна смородина - 5 кг;
червоний виноград - 10 кг;
горілка - за смаком;
цукровий пісок - 500 р.
Приготування
Для того щоб прискорити процес виділення соку, ми по черзі пропускаємо виноград і чорну смородину через соковижималку. Після цього в виноградний сік нагріваємо до 30 градусів, додаємо цукровий пісок і вливаємо смородиновий сік. Отриману суміш перелити в скляну тару і залишаємо для бродіння на 7-10 днів. Коли бродіння закінчиться, лікер проціджуємо, пропускаємо через шар вати, додаємо горілку і розливаємо по скляних пляшках. Закорковуємо їх пробками і прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце в горизонтальному положенні.
Рецепт лікеру з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
В скляну ємність кладемо оброблені ягоди, додаємо кілька подрібнених листочків смородини, заливаємо спиртом і щільно закриваємо ємність. Наполягаємо суміш в такому стані приблизно 5-7 тижнів у теплому місці. Після витримування вміст ємності гарненько профильтровиваем через марлю і відставляємо в сторону.
Тепер нам потрібно приготувати цукровий сироп. Для цього в каструльку наливаємо необхідну кількість води, всипаємо цукор, перемішуємо і варимо приблизно 10 хвилин, до початку піноутворення. Потім знімаємо посуд з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури. Смородинную настоянку з'єднуємо з цукровим сиропом і ретельно перемішуємо. Потім напій розливаємо в пляшки, щільно закорковуємо і витримуємо 5 днів для посилення смакових якостей. Перед вживанням лікер трохи охолоджуємо.
Лікер з чорної смородини на горілці
Інгредієнти:
Приготування
Все листя промиваємо і викладаємо на рушник сушитися. Смородину перебираємо, промиваємо і викладаємо в каструлю разом з листям. Потім заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо для настоювання на 12 годин. Після закінчення часу рідина проціджуємо, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту. Доводимо до кипіння, охолоджуємо, вливаємо горілку і прибираємо в холодильник на 2 доби. Після цього розливаємо лікер по пляшках і подаємо на святковий стіл.
Домашній лікер з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Смородину промиваємо, викладаємо в посуд відповідних розмірів і всипаємо половину порції цукру. Потім вливаємо туди воду і розминаємо ягоди за допомогою блендера в пюре. Після цього накриваємо зверху марлею і залишаємо приблизно на тиждень бродити, помішуючи щодня, а з четвертого дня підсипаємо в напій по 100 грамів цукру.
Коли пройде сім днів, переливаємо майбутнє вино в пляшку і щільно закорковуємо її кришкою. Робимо в ній отвір і вставляємо спеціальну трубку, завдяки якій макуха буде осідати в осад. Через 2-3 дні всипаємо ще 100 грамів цукру і даємо йому повністю розчинитися. До остаточної готовності залишається ще 3 тижні, а потім можна буде розлити напій по пляшках і відправити в прохолодне темне місце. В результаті ми отримаємо лікер з хорошим терпким смаком, запашним ароматом і приємним післясмаком.
Лікер з чорної смородини і винограду
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб прискорити процес виділення соку, ми по черзі пропускаємо виноград і чорну смородину через соковижималку. Після цього в виноградний сік нагріваємо до 30 градусів, додаємо цукровий пісок і вливаємо смородиновий сік. Отриману суміш перелити в скляну тару і залишаємо для бродіння на 7-10 днів. Коли бродіння закінчиться, лікер проціджуємо, пропускаємо через шар вати, додаємо горілку і розливаємо по скляних пляшках. Закорковуємо їх пробками і прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце в горизонтальному положенні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашнє вино з смородини
Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
Молочний лікер
Якщо ви хочете побалувати себе і своїх друзів на вечірці незвичайним напоєм, тоді приготуйте молочний лікер. Він неодмінно припаде до смаку, як
Лікер з чорної смородини
Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші