Лікер з чорної смородини
Чорну смородину нерідко використовують в різних кулінарних рецептах, у тому числі алкогольних. Для приготування лікерів придатна смородина будь-яких сортів, але вона обов'язково повинна бути стиглої і свіжозібраної. Крім того, велику роль у цій справі відіграє якість алкоголю, воно повинно бути бездоганним. В іншому процес не вимагає великих зусиль, а результат просто приголомшливий.
У цьому рецепті лікеру з чорної смородини використовують не лише ягоди, а й листя. Лікер виходить злегка терпким і дуже ароматним.
Інгредієнти:
ягоди чорної смородини - 1 склянка;
вишневі листя - 100 шт.;
листя чорної смородини - 10 - 15 шт.;
вода - 2 л;
цукор - 600 г;
лимонна кислота - 15 ч. ложки;
спирт (або 1 пляшка горілки) - 250 р.
Приготування
Ягоди і листя моєму і заливаємо водою, доводимо до кипіння. Проварюємо 30 хвилин на маленькому вогні. Зливаємо отриманий відвар, додаємо в нього цукор і лимонку. Знову доводимо до кипіння, щоб цукор і лимонна кислота розчинилися. Відціджуємо сироп і остуджуємо. В охолоджений сироп вливаємо спирт або горілку, лікер готовий.
Інгредієнти:
чорна смородина;
горілка;
цукор.
Приготування
Смородину промиваємо й обсушуємо, складаємо у велику скляну банку і заливаємо горілкою так, щоб повністю закрити ягоди. Закатуємо кришку і ставимо в сухе темне місце.
В середині грудня дістаємо банку і виливаємо вміст у велику каструлю. Розминаємо ягоди, щоб з них виділився сік (можна використовувати блендер) і протираємо все через дрібне сито, ретельно відфільтровуючи рідина.
На кожні 500 мл процідженої рідини додаємо 500 г цукру і ще 125 мл горілки. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння на слабкому вогні, знімаємо піну, чекаємо повного розчинення цукру. Проварюємо до сиропоподібну стану, але не можна переварювати, інакше вийде желе. Гарячий лікер розливаємо в стерилізовані банки або пляшки з щільно кришкою, що загвинчується. Зберігаємо в темному і сухому місці.
Любителям алкогольних напоїв з ягід неодмінно припадуть до смаку полуничний або малиновий лікери , які приготувати в домашніх умовах не складе праці.
Домашній лікер з ягід і листя чорної смородини
У цьому рецепті лікеру з чорної смородини використовують не лише ягоди, а й листя. Лікер виходить злегка терпким і дуже ароматним.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди і листя моєму і заливаємо водою, доводимо до кипіння. Проварюємо 30 хвилин на маленькому вогні. Зливаємо отриманий відвар, додаємо в нього цукор і лимонку. Знову доводимо до кипіння, щоб цукор і лимонна кислота розчинилися. Відціджуємо сироп і остуджуємо. В охолоджений сироп вливаємо спирт або горілку, лікер готовий.
Лікер з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Смородину промиваємо й обсушуємо, складаємо у велику скляну банку і заливаємо горілкою так, щоб повністю закрити ягоди. Закатуємо кришку і ставимо в сухе темне місце.
В середині грудня дістаємо банку і виливаємо вміст у велику каструлю. Розминаємо ягоди, щоб з них виділився сік (можна використовувати блендер) і протираємо все через дрібне сито, ретельно відфільтровуючи рідина.
На кожні 500 мл процідженої рідини додаємо 500 г цукру і ще 125 мл горілки. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння на слабкому вогні, знімаємо піну, чекаємо повного розчинення цукру. Проварюємо до сиропоподібну стану, але не можна переварювати, інакше вийде желе. Гарячий лікер розливаємо в стерилізовані банки або пляшки з щільно кришкою, що загвинчується. Зберігаємо в темному і сухому місці.
Любителям алкогольних напоїв з ягід неодмінно припадуть до смаку полуничний або малиновий лікери , які приготувати в домашніх умовах не складе праці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Молочний лікер
Якщо ви хочете побалувати себе і своїх друзів на вечірці незвичайним напоєм, тоді приготуйте молочний лікер. Він неодмінно припаде до смаку, як
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
Смачний лікер зі смородини
Чорну смородину використовують у багатьох кулінарних рецептах. З неї готують варення, джеми, компоти, соки, додають у десерти і випічку. А сьогодні
Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова