Кисіль з чорної смородини
Незважаючи на те, що не за горами сезон чорної смородини, поласувати стравами на основі цієї чудової ягоди можна в будь-який час року. Одним з універсальних ласощів на основі чорної смородини є киселі - улюблений напій більшості діточок. Приготувати кисіль можна як зі свіжої ягоди, так і з замороженої або навіть варення.
Інгредієнти:
ягоди чорної смородини - 500 г;
вода - 1 л;
крохмаль - 2 ст. ложки;
цукор - за смаком.
Приготування
Ягоди чорної смородини моєму, перебираємо і перетираємо через сито. Отримане смородинове пюре відставляємо в сторону, а залишився макуха заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо компот із смородинового макухи 2-3 хвилини після закипання. Готовий компот злегка остуджуємо, проціджуємо, додаємо цукор і додаємо до чистої рідини смородинове пюре.
Повертаємо напій на плиту, вибравши середній вогонь. Крохмаль розвести в половині склянки холодної води і вливаємо отриманий розчин в каструлю з компотом . Варимо кисіль, постійно помішуючи, щоб не утворилося грудочок, 2-3 хвилини.
Інгредієнти:
варення з чорної смородини - 5 ст. ложок;
вода - 1 л;
крохмаль - 2 ст. ложки;
лимонний сік - за смаком.
Приготування
Варення перетираємо через сито (якщо в ньому є цілі ягоди), заливаємо сироп і отримане ягідне пюре літром води. Ставимо рідина на вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь зменшуємо. Крохмаль розвести в 200 мл холодної води і тонкою цівкою, при постійному помішуванні, вливаємо в майбутній кисіль. Варимо кисіль до загустіння на невеликому вогні постійно помішуючи.
Інгредієнти:
заморожена смородина - 500 г;
вода - 15 л;
цукор - за смаком;
крохмаль - 2-3 ст. ложки.
Приготування
Воду кип'ятимо і всипаємо в неї смородину. Проварюємо ягоди 3-4 хвилини, після чого отриманий морс проціджують через подвійний шар марлі, а решта ягоди протираємо через сито. Повертаємо рідина на вогонь і додаємо цукор за смаком. Додатково кисіль можна присмачити цедрою цитрусових або улюбленими прянощами. Знову доводимо рідину до кипіння.
Крохмаль розвести в склянці холодної води (якщо ви хочете отримати щільний, желеподібний кисіль - збільшіть кількість крохмалю в 2 рази). Постійно помішуючи морс в каструлі, тонкою цівкою вливаємо в нього крохмальний розчин. Варимо кисіль на невеликому вогні до загусання, ні в якому разі не доводячи напій до кипіння. Такий кисіль з чорної смородини підійде для дитини і дорослого.
Рецепт киселя з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди чорної смородини моєму, перебираємо і перетираємо через сито. Отримане смородинове пюре відставляємо в сторону, а залишився макуха заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо компот із смородинового макухи 2-3 хвилини після закипання. Готовий компот злегка остуджуємо, проціджуємо, додаємо цукор і додаємо до чистої рідини смородинове пюре.
Повертаємо напій на плиту, вибравши середній вогонь. Крохмаль розвести в половині склянки холодної води і вливаємо отриманий розчин в каструлю з компотом . Варимо кисіль, постійно помішуючи, щоб не утворилося грудочок, 2-3 хвилини.
Кисіль варення з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Варення перетираємо через сито (якщо в ньому є цілі ягоди), заливаємо сироп і отримане ягідне пюре літром води. Ставимо рідина на вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь зменшуємо. Крохмаль розвести в 200 мл холодної води і тонкою цівкою, при постійному помішуванні, вливаємо в майбутній кисіль. Варимо кисіль до загустіння на невеликому вогні постійно помішуючи.
Кисіль із замороженої чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо і всипаємо в неї смородину. Проварюємо ягоди 3-4 хвилини, після чого отриманий морс проціджують через подвійний шар марлі, а решта ягоди протираємо через сито. Повертаємо рідина на вогонь і додаємо цукор за смаком. Додатково кисіль можна присмачити цедрою цитрусових або улюбленими прянощами. Знову доводимо рідину до кипіння.
Крохмаль розвести в склянці холодної води (якщо ви хочете отримати щільний, желеподібний кисіль - збільшіть кількість крохмалю в 2 рази). Постійно помішуючи морс в каструлі, тонкою цівкою вливаємо в нього крохмальний розчин. Варимо кисіль на невеликому вогні до загусання, ні в якому разі не доводячи напій до кипіння. Такий кисіль з чорної смородини підійде для дитини і дорослого.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морс з чорної смородини
Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний
Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,