Кисіль з чорної смородини

Рецепт киселя з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди чорної смородини моєму, перебираємо і перетираємо через сито. Отримане смородинове пюре відставляємо в сторону, а залишився макуха заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо компот із смородинового макухи 2-3 хвилини після закипання. Готовий компот злегка остуджуємо, проціджуємо, додаємо цукор і додаємо до чистої рідини смородинове пюре.
Повертаємо напій на плиту, вибравши середній вогонь. Крохмаль розвести в половині склянки холодної води і вливаємо отриманий розчин в каструлю з компотом . Варимо кисіль, постійно помішуючи, щоб не утворилося грудочок, 2-3 хвилини.
Кисіль варення з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Варення перетираємо через сито (якщо в ньому є цілі ягоди), заливаємо сироп і отримане ягідне пюре літром води. Ставимо рідина на вогонь і доводимо до кипіння, після чого вогонь зменшуємо. Крохмаль розвести в 200 мл холодної води і тонкою цівкою, при постійному помішуванні, вливаємо в майбутній кисіль. Варимо кисіль до загустіння на невеликому вогні постійно помішуючи.
Кисіль із замороженої чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування

Воду кип'ятимо і всипаємо в неї смородину. Проварюємо ягоди 3-4 хвилини, після чого отриманий морс проціджують через подвійний шар марлі, а решта ягоди протираємо через сито. Повертаємо рідина на вогонь і додаємо цукор за смаком. Додатково кисіль можна присмачити цедрою цитрусових або улюбленими прянощами. Знову доводимо рідину до кипіння.
Крохмаль розвести в склянці холодної води (якщо ви хочете отримати щільний, желеподібний кисіль - збільшіть кількість крохмалю в 2 рази). Постійно помішуючи морс в каструлі, тонкою цівкою вливаємо в нього крохмальний розчин. Варимо кисіль на невеликому вогні до загусання, ні в якому разі не доводячи напій до кипіння. Такий кисіль з чорної смородини підійде для дитини і дорослого.
Рекомендуємо добрі рецепти

Морс з чорної смородини
Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний

Компот з чорної смородини
Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші

Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як

Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми

Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,