Кисіль з вишні - рецепт
Не дивлячись на те, що потепління тільки гряде, вишневий кисіль можна приготувати вже зараз. Смачний і ароматний напій припаде до смаку як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як варити кисіль з вишні ми поговоримо нижче.
Так як свіжої вишні в цей час року чекати не доводиться, спершу розглянемо рецепти напоїв з замороженої вишні.
Інгредієнти:
вода - 2 л;
вишня заморожена - 1 ст.;
крохмаль - 2 ст. ложки;
цукор - за смаком.
Приготування
Готувати кисіль з вишні елементарно просто. Півтора літра води доводимо до кипіння і кидаємо в неї заморожену вишню. Чекаємо, поки вода закипить вдруге і зменшуємо вогонь. Проварюємо ягоди 5 хвилин.
Поки вишня вариться, займемося крохмальним розчином. У склянці холодної води розвести крохмаль, стежачи за тим, щоб не залишилося грудочок. Додаємо отриманий розчин в проварені ягоди разом з цукром і гарненько перемішуємо, знову таки стежачи за тим, щоб у напої не утворилися грудочки. Доводимо кисіль до кипіння і даємо побурлить 3 хвилини, після чого напій знімаємо з вогню і розливаємо по чашках.
Якщо ви любите більш рідкий кисіль, то після додавання крохмалю додатково кип'ятити його не варто.
Кисіль з вишні сам по собі досить густий, але якщо ви віддаєте перевагу тягучі напої, то скористайтеся наступним рецептом. Секрет приготування такого киселю складається в пропорції крохмалю, щодо кількості води.
Інгредієнти:
вишня - 1 ст.;
вода - 1 л;
крохмаль - 75-80 г;
цукор - за смаком.
Приготування
Вишні відокремлюємо від кісточок, пюрируем в блендері і віджимаємо сік з допомогою марлевого мішка (якщо є соковижималка - пускаємо в хід її). Отриманий макуха кладемо в киплячу воду (250-300 мл буде достатньо) і проварюємо хвилин 5. Готовий розчин змішуємо з вишневим соком .
В тому ж об'ємі води розвести крохмаль. Ставимо сік на плиту і доводимо до кипіння, додаємо цукор, сироп, або мед за смаком, а після вливаємо тонким струмком крохмальний розчин. Варимо вишневий кисіль 5-10 хвилин, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення крохмальних згустків.
Готовий кисіль охолодити і розливаємо по креманкам, або глибоким блюдцем. Подаємо з вершками, або згущеним молоком. Подібного роду напій легко желирующая, тому якщо ви захочете поласувати натуральним желе без желатину, розлийте кисіль по формочках і залиште застигати в холодильнику.
Кисіль із замороженої вишні
Так як свіжої вишні в цей час року чекати не доводиться, спершу розглянемо рецепти напоїв з замороженої вишні.
Інгредієнти:
Приготування
Готувати кисіль з вишні елементарно просто. Півтора літра води доводимо до кипіння і кидаємо в неї заморожену вишню. Чекаємо, поки вода закипить вдруге і зменшуємо вогонь. Проварюємо ягоди 5 хвилин.
Поки вишня вариться, займемося крохмальним розчином. У склянці холодної води розвести крохмаль, стежачи за тим, щоб не залишилося грудочок. Додаємо отриманий розчин в проварені ягоди разом з цукром і гарненько перемішуємо, знову таки стежачи за тим, щоб у напої не утворилися грудочки. Доводимо кисіль до кипіння і даємо побурлить 3 хвилини, після чого напій знімаємо з вогню і розливаємо по чашках.
Якщо ви любите більш рідкий кисіль, то після додавання крохмалю додатково кип'ятити його не варто.
Густий кисіль з вишні
Кисіль з вишні сам по собі досить густий, але якщо ви віддаєте перевагу тягучі напої, то скористайтеся наступним рецептом. Секрет приготування такого киселю складається в пропорції крохмалю, щодо кількості води.
Інгредієнти:
Приготування
Вишні відокремлюємо від кісточок, пюрируем в блендері і віджимаємо сік з допомогою марлевого мішка (якщо є соковижималка - пускаємо в хід її). Отриманий макуха кладемо в киплячу воду (250-300 мл буде достатньо) і проварюємо хвилин 5. Готовий розчин змішуємо з вишневим соком .
В тому ж об'ємі води розвести крохмаль. Ставимо сік на плиту і доводимо до кипіння, додаємо цукор, сироп, або мед за смаком, а після вливаємо тонким струмком крохмальний розчин. Варимо вишневий кисіль 5-10 хвилин, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення крохмальних згустків.
Готовий кисіль охолодити і розливаємо по креманкам, або глибоким блюдцем. Подаємо з вершками, або згущеним молоком. Подібного роду напій легко желирующая, тому якщо ви захочете поласувати натуральним желе без желатину, розлийте кисіль по формочках і залиште застигати в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Як варити кисіль з компоту?
Кисіль - напій не просто смачний, але ще і ситний і корисний. Завдяки своїй в'язкої консистенції кисіль обволікає стінки шлунку захищаючи його від
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Кисіль в мультиварці
Кисіль - напій не просто смачний, але ще і ситний і корисний. Завдяки своїй в'язкої консистенції кисіль обволікає стінки шлунка, захищаючи його від