Кисіль в мультиварці
Кисіль - напій не просто смачний, але ще і ситний і корисний. Завдяки своїй в'язкої консистенції кисіль обволікає стінки шлунка, захищаючи його від агресивного впливу некорисних продуктів харчування. Приготувати кисіль можна як на основі ягід і фруктів, так і використовуючи овес, або молоко.
Про те, як приготувати кисіль в мультиварці ми розповімо нижче.
Почнемо з простого рецепту ягідного киселю, який зможе приготувати навіть новачок мультиварочной кулінарії.
Інгредієнти:
малина - 150 г;
полуниця - 150 г;
вода - 15 л;
цукор - за смаком;
крохмаль - 2 ст. ложки.
Приготування
Малину і полуницю розморожуємо (якщо ягоди заморожені) і кладемо в чашу мультиварки. Поверх ягоди посипаємо цукром і заливаємо водою. Включаємо режим "Варка на пару" і чекаємо закипання рідини.
Поки вода нагрівається, у склянці змішати крохмаль з 4-5 столовими ложками води. Готова суміш не повинна містити грудочок. Заливаємо крохмальний розчин до вмісту мультиварки і, безперервно помішуючи, варимо кисіль до закипання. Даємо напою покипіти пару хвилин, після чого включаємо режим "Підігрів" (якщо ви варите кисіль в мультиварці "Панасонік") і наполягаємо кисіль 5-7 хвилин. Готовий напій проціджуємо і п'ємо з задоволенням.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 1 ст.;
цукор - за смаком;
цедра 1/2 лимона.
Приготування
Вівсяні пластівці заливаємо водою і залишаємо настоятися 8-10 годин. Після закінчення часу пластівці додатково промиваємо невеликою кількістю води, віджимаємо через марлю, а отриману рідину вливаємо в чашу мультиварки. Включаємо режим "Випічка". Додаємо в кисіль цедру лимона і цукор за смаком, після чого варимо напій до загустіння. Кисіль можна пити відразу після варіння, а можна розлити по формочках і залишити застигати в морозильній камері.
Багато хто з нас в дитинстві любили молочний кисіль, так чому можна приготувати улюблений напій вже у дорослому житті? Ароматний молочний кисіль з ваніллю неодмінно сподобається і вашим дітям!
Інгредієнти:
жирне молоко - 500 мл;
цукор - за смаком;
крохмаль - 1 ст. ложка з гіркою;
ванільна есенція - 1 ч. ложка.
Приготування
2/3 молока вливаємо в чашу мультиварки і включаємо режим "Гасіння" на 10-15 хвилин. Молоко, що залишилося, злегка підігріваємо окремо і розвести в ньому крохмаль і цукор так, щоб не залишилося крохмальних грудок. Як тільки молоко в мультиварці закипить, тонкою цівкою влийте крохмальний розчин і варіть напій ще пару хвилин, безперервно помішуючи. В кінці готування додаємо в кисіль трохи ванільної есенції і розливаємо напій по склянках.
Інгредієнти:
журавлина - 200 г;
цукор - 1 ст.;
вода - 4 ст.;
крохмаль - 2 ст. ложки.
Приготування
Ягоди журавлини перебираємо і заливаємо гарячою водою. Через 5 хвилин воду зливаємо, ягоди відкидаємо і віджимаємо сік. Макуха кладемо в марлю і гарненько вичавлюємо, після чого заливаємо його склянкою води і варимо 10 хвилин. Отриманий відвар знову проціджуємо і змішуємо з усім наявним соком. Журавлинний сік заливаємо в чашу мультиварки і додаємо цукор. Включаємо режим "Випічка" і чекаємо, поки рідина в чаші закипить.
Тим часом крохмаль розчиняємо в теплій воді, ретельно перемішуючи, щоб не утворилися грудки. У киплячий сік тонкою цівкою вливаємо крохмальний розчин і варимо кисіль до загустіння. Готовий напій наполягаємо 10-15 хвилин, а потім подаємо. Подавати кисіль можна як гарячим, так і з льодом.
Про те, як приготувати кисіль в мультиварці ми розповімо нижче.
Як варити ягідний кисіль в мультиварці?
Почнемо з простого рецепту ягідного киселю, який зможе приготувати навіть новачок мультиварочной кулінарії.
Інгредієнти:
Приготування
Малину і полуницю розморожуємо (якщо ягоди заморожені) і кладемо в чашу мультиварки. Поверх ягоди посипаємо цукром і заливаємо водою. Включаємо режим "Варка на пару" і чекаємо закипання рідини.
Поки вода нагрівається, у склянці змішати крохмаль з 4-5 столовими ложками води. Готова суміш не повинна містити грудочок. Заливаємо крохмальний розчин до вмісту мультиварки і, безперервно помішуючи, варимо кисіль до закипання. Даємо напою покипіти пару хвилин, після чого включаємо режим "Підігрів" (якщо ви варите кисіль в мультиварці "Панасонік") і наполягаємо кисіль 5-7 хвилин. Готовий напій проціджуємо і п'ємо з задоволенням.
Рецепт вівсяного киселю в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Вівсяні пластівці заливаємо водою і залишаємо настоятися 8-10 годин. Після закінчення часу пластівці додатково промиваємо невеликою кількістю води, віджимаємо через марлю, а отриману рідину вливаємо в чашу мультиварки. Включаємо режим "Випічка". Додаємо в кисіль цедру лимона і цукор за смаком, після чого варимо напій до загустіння. Кисіль можна пити відразу після варіння, а можна розлити по формочках і залишити застигати в морозильній камері.
Молочний кисіль в мультиварці "Поларіс"
Багато хто з нас в дитинстві любили молочний кисіль, так чому можна приготувати улюблений напій вже у дорослому житті? Ароматний молочний кисіль з ваніллю неодмінно сподобається і вашим дітям!
Інгредієнти:
Приготування
2/3 молока вливаємо в чашу мультиварки і включаємо режим "Гасіння" на 10-15 хвилин. Молоко, що залишилося, злегка підігріваємо окремо і розвести в ньому крохмаль і цукор так, щоб не залишилося крохмальних грудок. Як тільки молоко в мультиварці закипить, тонкою цівкою влийте крохмальний розчин і варіть напій ще пару хвилин, безперервно помішуючи. В кінці готування додаємо в кисіль трохи ванільної есенції і розливаємо напій по склянках.
Кисіль з журавлини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди журавлини перебираємо і заливаємо гарячою водою. Через 5 хвилин воду зливаємо, ягоди відкидаємо і віджимаємо сік. Макуха кладемо в марлю і гарненько вичавлюємо, після чого заливаємо його склянкою води і варимо 10 хвилин. Отриманий відвар знову проціджуємо і змішуємо з усім наявним соком. Журавлинний сік заливаємо в чашу мультиварки і додаємо цукор. Включаємо режим "Випічка" і чекаємо, поки рідина в чаші закипить.
Тим часом крохмаль розчиняємо в теплій воді, ретельно перемішуючи, щоб не утворилися грудки. У киплячий сік тонкою цівкою вливаємо крохмальний розчин і варимо кисіль до загустіння. Готовий напій наполягаємо 10-15 хвилин, а потім подаємо. Подавати кисіль можна як гарячим, так і з льодом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
Як варити кисіль з компоту?
Кисіль - напій не просто смачний, але ще і ситний і корисний. Завдяки своїй в'язкої консистенції кисіль обволікає стінки шлунку захищаючи його від
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова