Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисіль із заморожених ягід - рецепт з фото смачного киселю вишневого

Кисіль із заморожених ягід - рецепт з фото смачного киселю вишневого

25-12-2014, 21:07
2 985

Варимо домашній кисіль із заморожених ягід


Кисіль із заморожених ягід - рецепт з фото смачного киселю вишневого
Безумовно самий смачний кисіль виходить в розпал ягідно-фруктового сезону, коли свіжі плоди віддають цього напою всі свої вітаміни. Але і взимку можна зварити корисний кисіль, якщо заздалегідь подбати і заморозити свіжі ягоди. Найкраще для приготування цього напою підходять соковиті ягоди: червона і чорна смородина, вишня, журавлина, полуниця, слива. Співвідношення води і крохмалю залежить від того, який густоти кисіль ви любите. Якщо хочете, щоб напій вийшов густим та рідким, то візьміть 2 ст. ложки крохмалю на 1 літр води. Якщо любите густий кисіль - 4 ст. ложки крохмалю на 1 літр води.
Перед тим як приступити до приготування киселю, потрібно підготувати ягоди. Для цього їх треба розморозити, відкинути на друшляк, очистити від кісточки. Дрібні ягоди краще перетерти через сито. Великі плоди можна залишити в незмінному вигляді, а можна подрібнити в блендері.

Вишневий кисіль із заморожених ягід


Кисіль із заморожених ягід - рецепт з фото смачного киселю вишневого
Цей рецепт вишневого киселя дуже простий у приготуванні і за смаковими якостями не поступається своєму аналогу зі свіжої вишні.
Щоб приготувати вишневий кисіль із заморожених ягід вам знадобляться наступні продукти:

  • заморожена вишня - 2 склянки

  • крохмаль картопляний - 3-4 ст. л.

  • цукор - 7-8 ст. л.

  • вода - 1 л.


  • Спосіб приготування

  • Кисіль із заморожених ягід - рецепт з фото смачного киселю вишневого
    Потрібно розморозити Вишню, відкинути на друшляк і промити холодною водою. Якщо є кісточка - видалити.

  • Підготовлені ягоди залити водою і поставити варити на повільний вогонь. Якщо ви не хочете, щоб в напої були ягоди, то попередньо подрібніть вишню в блендері. Додайте отриману масу в воду і проварити 5-10 хвилин, після чого вишневий макуху можна буде видалити шумівкою.

  • Як тільки вода закипить, необхідно додати цукор і варити ще 3-4 хвилини.

  • Поки вишневий компот кипить, потрібно підготувати крохмаль. Для цього заливаємо крохмаль холодною кип'яченою водою, з розрахунку приблизно півсклянки на 4 столові ложки крохмалю без гірки. Добре перемішати отриману суміш.

  • Виливаємо наш розведений крохмаль у киплячий вишневий відвар тонкою цівкою, постійно помішуючи.

  • Доводимо кисіль до загустіння і даємо йому покипіти буквально одну хвилину. Після чого знімаємо каструлю з вогню і даємо напою трохи охолонути. Наш кисіль із заморожених ягід вишні - готовий!
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
    Як варити кисіль з ягід?
    Як варити кисіль з ягід?
    Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного
    Фруктовий кисіль - рецепт
    Фруктовий кисіль - рецепт
    Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними
    Кисіль із слив
    Кисіль із слив
    Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
    Кисіль з агрусу
    Кисіль з агрусу
    Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова