Як варити кисіль з ягід?
Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів додаванням картопляного або кукурудзяного крохмалю. Давайте зваримо з вами кисіль з ягід і побалуємо всіх солодким і корисним напоєм, який чудово підійде навіть для дитячого раціону.
Інгредієнти:
червона смородина - 150 г;
брусниця - 150 г;
вода - 3 л;
журавлина - 150 г;
цукор - 150 г;
крохмаль картопляний - 70 р.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати кисіль з ягід. Отже, спочатку готуємо ягоди: викладаємо червону смородину, брусницю та журавлину в друшляк і добре промиваємо під проточною прохолодною водою. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, тоді спочатку виймаємо їх з морозилки і залишаємо постояти протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.
Потім перетираємо ягоди через сито, отриманий сік відставляємо в сторону, а вичавки заливаємо окропом і ставимо на середній вогонь. Варимо відвар протягом 20 хвилин, після чого охолодити його і проціджуємо. Ягідний макуха віджимаємо і викидаємо, а відвар переливаємо в чистий стакан і прибираємо в бік.
Ягідний сік ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Поступово додаємо цукровий пісок і гарненько перемішуємо до повного розчинення. Тепер необхідно згустити наш напій. Для цього беремо картопляний крохмаль розводимо його склянкою відставленого раніше відвару. Ретельно перемішуємо суміш до однорідності і повільно вливаємо її в киплячий сік з ягід, постійно помішуючи кисіль з свіжих ягід дерев'яною ложкою. Варимо напій ще 5 хвилин, а потім знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і перекладаємо в красиві форми.
Інгредієнти:
вода - 2 л;
заморожені ягоди - 350 г;
цукор - 05 склянки;
крохмаль картопляний - 5 ст. ложок;
ванілін - за смаком;
цедра лимона - щіпка.
Приготування
Воду наливаємо в каструльку і доводимо до кипіння. Від стручка ванілі відрізаємо невеликий шматочок, надрізаємо його вздовж, розкриваємо і відправляємо в окріп. Туди ж додаємо терту цедру лимона і висипаємо цукровий пісок. Проварюємо напій рівно 1 хвилину, після чого викладаємо промиті заморожені ягоди, доводимо до кипіння і проварюємо буквально кілька хвилин.
Пробуємо наш кисіль на смак, за бажанням додаємо ще трохи цукру. Крохмаль розчиняємо в холодній кип'яченій воді до однорідності. Ягоди знімаємо з вогню і тонкою цівкою вливаємо розведений крохмаль, постійно помішуючи ягоди. Гарненько розмішуємо кисіль і залишаємо остигати.
Інгредієнти:
заморожена вишня - 800 г;
вода - 2 л;
крохмаль - 2 ст. ложки;
цукор - 150 р.
Приготування
Отже, вишню ретельно перебираємо, видаляємо плодоніжки і промиваємо теплою водою. Потім акуратно вичавлюємо з нього сік. Для цього можете скористатися соковижималкою, але тоді вам доведеться спочатку видалити всі кісточки, що займе багато часу. Щоб прискорити цей процес, перекладаємо вишню в каструлю і раздавливаем її дерев'яним товкачем. Отриману масу висипаємо в друшляк або сито і зливаємо сік, що виділився в чистий посуд. Потім ставимо його в холодильник.
У каструлю для приготування компоту наливаємо воду, доводимо її до кипіння, всипаємо цукор і додаємо перетерті ягоди разом з кісточками. Кип'ятимо все на середньому вогні близько 5-7 хвилин, а потім знімаємо з плити і даємо компоту охолонути. Проціджуємо його через сито, вливаємо приготований раніше сік, всипаємо цукор за смаком і окремо розведений крохмаль. Доводимо все до кипіння і розливаємо готовий кисіль з ягід і крохмалю по склянках.
Рецепт киселя з ягід
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати кисіль з ягід. Отже, спочатку готуємо ягоди: викладаємо червону смородину, брусницю та журавлину в друшляк і добре промиваємо під проточною прохолодною водою. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, тоді спочатку виймаємо їх з морозилки і залишаємо постояти протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.
Потім перетираємо ягоди через сито, отриманий сік відставляємо в сторону, а вичавки заливаємо окропом і ставимо на середній вогонь. Варимо відвар протягом 20 хвилин, після чого охолодити його і проціджуємо. Ягідний макуха віджимаємо і викидаємо, а відвар переливаємо в чистий стакан і прибираємо в бік.
Ягідний сік ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Поступово додаємо цукровий пісок і гарненько перемішуємо до повного розчинення. Тепер необхідно згустити наш напій. Для цього беремо картопляний крохмаль розводимо його склянкою відставленого раніше відвару. Ретельно перемішуємо суміш до однорідності і повільно вливаємо її в киплячий сік з ягід, постійно помішуючи кисіль з свіжих ягід дерев'яною ложкою. Варимо напій ще 5 хвилин, а потім знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і перекладаємо в красиві форми.
Рецепт киселя з заморожених ягід
Інгредієнти:
Приготування
Воду наливаємо в каструльку і доводимо до кипіння. Від стручка ванілі відрізаємо невеликий шматочок, надрізаємо його вздовж, розкриваємо і відправляємо в окріп. Туди ж додаємо терту цедру лимона і висипаємо цукровий пісок. Проварюємо напій рівно 1 хвилину, після чого викладаємо промиті заморожені ягоди, доводимо до кипіння і проварюємо буквально кілька хвилин.
Пробуємо наш кисіль на смак, за бажанням додаємо ще трохи цукру. Крохмаль розчиняємо в холодній кип'яченій воді до однорідності. Ягоди знімаємо з вогню і тонкою цівкою вливаємо розведений крохмаль, постійно помішуючи ягоди. Гарненько розмішуємо кисіль і залишаємо остигати.
Вишневий кисіль із заморожених ягід
Інгредієнти:
Приготування
Отже, вишню ретельно перебираємо, видаляємо плодоніжки і промиваємо теплою водою. Потім акуратно вичавлюємо з нього сік. Для цього можете скористатися соковижималкою, але тоді вам доведеться спочатку видалити всі кісточки, що займе багато часу. Щоб прискорити цей процес, перекладаємо вишню в каструлю і раздавливаем її дерев'яним товкачем. Отриману масу висипаємо в друшляк або сито і зливаємо сік, що виділився в чистий посуд. Потім ставимо його в холодильник.
У каструлю для приготування компоту наливаємо воду, доводимо її до кипіння, всипаємо цукор і додаємо перетерті ягоди разом з кісточками. Кип'ятимо все на середньому вогні близько 5-7 хвилин, а потім знімаємо з плити і даємо компоту охолонути. Проціджуємо його через сито, вливаємо приготований раніше сік, всипаємо цукор за смаком і окремо розведений крохмаль. Доводимо все до кипіння і розливаємо готовий кисіль з ягід і крохмалю по склянках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова