Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити кисіль з ягід?

Як варити кисіль з ягід?

13-03-2015, 08:57
1 968
Як варити кисіль з ягід?
Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів додаванням картопляного або кукурудзяного крохмалю. Давайте зваримо з вами кисіль з ягід і побалуємо всіх солодким і корисним напоєм, який чудово підійде навіть для дитячого раціону.

Рецепт киселя з ягід


Інгредієнти:

  • червона смородина - 150 г;

  • брусниця - 150 г;

  • вода - 3 л;

  • журавлина - 150 г;

  • цукор - 150 г;

  • крохмаль картопляний - 70 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати кисіль з ягід. Отже, спочатку готуємо ягоди: викладаємо червону смородину, брусницю та журавлину в друшляк і добре промиваємо під проточною прохолодною водою. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, тоді спочатку виймаємо їх з морозилки і залишаємо постояти протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.
    Потім перетираємо ягоди через сито, отриманий сік відставляємо в сторону, а вичавки заливаємо окропом і ставимо на середній вогонь. Варимо відвар протягом 20 хвилин, після чого охолодити його і проціджуємо. Ягідний макуха віджимаємо і викидаємо, а відвар переливаємо в чистий стакан і прибираємо в бік.
    Ягідний сік ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Поступово додаємо цукровий пісок і гарненько перемішуємо до повного розчинення. Тепер необхідно згустити наш напій. Для цього беремо картопляний крохмаль розводимо його склянкою відставленого раніше відвару. Ретельно перемішуємо суміш до однорідності і повільно вливаємо її в киплячий сік з ягід, постійно помішуючи кисіль з свіжих ягід дерев'яною ложкою. Варимо напій ще 5 хвилин, а потім знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і перекладаємо в красиві форми.

    Рецепт киселя з заморожених ягід


    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • заморожені ягоди - 350 г;

  • цукор - 05 склянки;

  • крохмаль картопляний - 5 ст. ложок;

  • ванілін - за смаком;

  • цедра лимона - щіпка.


  • Приготування
    Воду наливаємо в каструльку і доводимо до кипіння. Від стручка ванілі відрізаємо невеликий шматочок, надрізаємо його вздовж, розкриваємо і відправляємо в окріп. Туди ж додаємо терту цедру лимона і висипаємо цукровий пісок. Проварюємо напій рівно 1 хвилину, після чого викладаємо промиті заморожені ягоди, доводимо до кипіння і проварюємо буквально кілька хвилин.
    Пробуємо наш кисіль на смак, за бажанням додаємо ще трохи цукру. Крохмаль розчиняємо в холодній кип'яченій воді до однорідності. Ягоди знімаємо з вогню і тонкою цівкою вливаємо розведений крохмаль, постійно помішуючи ягоди. Гарненько розмішуємо кисіль і залишаємо остигати.

    Вишневий кисіль із заморожених ягід


    Інгредієнти:

  • заморожена вишня - 800 г;

  • вода - 2 л;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 150 р.


  • Приготування
    Отже, вишню ретельно перебираємо, видаляємо плодоніжки і промиваємо теплою водою. Потім акуратно вичавлюємо з нього сік. Для цього можете скористатися соковижималкою, але тоді вам доведеться спочатку видалити всі кісточки, що займе багато часу. Щоб
    Як варити кисіль з ягід?
    прискорити цей процес, перекладаємо вишню в каструлю і раздавливаем її дерев'яним товкачем. Отриману масу висипаємо в друшляк або сито і зливаємо сік, що виділився в чистий посуд. Потім ставимо його в холодильник.
    У каструлю для приготування компоту наливаємо воду, доводимо її до кипіння, всипаємо цукор і додаємо перетерті ягоди разом з кісточками. Кип'ятимо все на середньому вогні близько 5-7 хвилин, а потім знімаємо з плити і даємо компоту охолонути. Проціджуємо його через сито, вливаємо приготований раніше сік, всипаємо цукор за смаком і окремо розведений крохмаль. Доводимо все до кипіння і розливаємо готовий кисіль з ягід і крохмалю по склянках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Корисний кисіль для дитини
    Корисний кисіль для дитини
    Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
    Кисіль із слив
    Кисіль із слив
    Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
    Кисіль з агрусу
    Кисіль з агрусу
    Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова