Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також сприяє доброчинної роботі травної системи.
Інгредієнти:
полуниця, суниця, смородина, журавлина - 100 г;
вода - 1 ст.;
цукор - 05 ч. ложки;
крохмаль - 1 ч. ложка.
Приготування
Ягоди ретельно промиваємо, розминаємо ступкою і вичавлюємо з нього сік. Вичавки заливаємо кип'яченою водою і підігріваємо на вогні, але не кип'ятимо. Потім відвар проціджуємо, розводимо водою, кладемо за смаком цукор і знову доводимо до кипіння. Після цього акуратно виливаємо розведений у ягідному соку крохмаль і, помішуємо, щоб не утворилося грудочок. Коли кисіль з журавлини для дитини закипить, знімаємо його з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 100 г;
молоко - 1 ст.;
вода - 15 склянки;
сіль - щіпка;
цукор - 3 ч. ложки.
Приготування
Геркулес заливаємо на 12 годин теплою водою, ставимо в тепло, а потім проціджуємо і віджимаємо. Додаємо сіль, цукор і вливаємо молоко. Ставимо все на вогонь і варимо, постійно заважаючи, до отримання густого киселю.
Інгредієнти:
цукор - 2 ч. ложки;
яблука - 100 г;
картопляний крохмаль - 1 ч. ложка;
вода - 150 мл
Приготування
Яблука промиваємо, обдаємо окропом, подрібнюємо на дрібній терочке і віджимаємо сік. Вичавки заливаємо окропом і варимо хвилин 10. Потім фруктовий відвар проціджуємо, невелику його частину остуджуємо і розводимо в ній крохмаль. Залишився напій всипаємо цукор і доводимо до кипіння. Помішуючи, вливаємо крохмаль і варимо до загустіння. Коли кисіль охолоне, додаємо яблучний сік.
Інгредієнти:
картопляний крохмаль - 1 ст. ложка;
молоко - 2 ст.;
ванілін - за смаком;
вода - 05 ст.
Приготування
Крохмаль розвести в холодній кип'яченій воді і відставляємо поки в сторону. Молоко виливаємо в ковшичек, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім тонкою цівкою вливаємо в нього розведений крохмаль, додаємо трохи цукру і варимо все разом хвилин 7-10. При цьому постійно помішуємо молочний кисіль, щоб не утворювалися грудочки, і він не пригорав. Готовий напій знімаємо з плити, додаємо дрібку ванілі за смаком. Перед подачею охолодити молочний кисіль і розливаємо по склянках, прикрасивши свіжою ягодою і шматочками фруктів.
Рецепт киселя для дитини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди ретельно промиваємо, розминаємо ступкою і вичавлюємо з нього сік. Вичавки заливаємо кип'яченою водою і підігріваємо на вогні, але не кип'ятимо. Потім відвар проціджуємо, розводимо водою, кладемо за смаком цукор і знову доводимо до кипіння. Після цього акуратно виливаємо розведений у ягідному соку крохмаль і, помішуємо, щоб не утворилося грудочок. Коли кисіль з журавлини для дитини закипить, знімаємо його з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
Рецепт вівсяного киселю для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Геркулес заливаємо на 12 годин теплою водою, ставимо в тепло, а потім проціджуємо і віджимаємо. Додаємо сіль, цукор і вливаємо молоко. Ставимо все на вогонь і варимо, постійно заважаючи, до отримання густого киселю.
Кисіль з яблук для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Яблука промиваємо, обдаємо окропом, подрібнюємо на дрібній терочке і віджимаємо сік. Вичавки заливаємо окропом і варимо хвилин 10. Потім фруктовий відвар проціджуємо, невелику його частину остуджуємо і розводимо в ній крохмаль. Залишився напій всипаємо цукор і доводимо до кипіння. Помішуючи, вливаємо крохмаль і варимо до загустіння. Коли кисіль охолоне, додаємо яблучний сік.
Молочний кисіль для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Крохмаль розвести в холодній кип'яченій воді і відставляємо поки в сторону. Молоко виливаємо в ковшичек, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім тонкою цівкою вливаємо в нього розведений крохмаль, додаємо трохи цукру і варимо все разом хвилин 7-10. При цьому постійно помішуємо молочний кисіль, щоб не утворювалися грудочки, і він не пригорав. Готовий напій знімаємо з плити, додаємо дрібку ванілі за смаком. Перед подачею охолодити молочний кисіль і розливаємо по склянках, прикрасивши свіжою ягодою і шматочками фруктів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити кисіль з ягід?
Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного
Фруктовий кисіль - рецепт
Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Кисіль в мультиварці
Кисіль - напій не просто смачний, але ще і ситний і корисний. Завдяки своїй в'язкої консистенції кисіль обволікає стінки шлунка, захищаючи його від