Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також сприяє доброчинної роботі травної системи.
Рецепт киселя для дитини
Інгредієнти: полуниця, суниця, смородина, журавлина - 100 г; вода - 1 ст.; цукор - 05 ч. ложки; крохмаль - 1 ч. ложка. Приготування Ягоди ретельно промиваємо, розминаємо ступкою і вичавлюємо з нього сік. Вичавки заливаємо кип'яченою водою і підігріваємо на вогні, але не кип'ятимо. Потім відвар проціджуємо, розводимо водою, кладемо за смаком цукор і знову доводимо до кипіння. Після цього акуратно виливаємо розведений у ягідному соку крохмаль і, помішуємо, щоб не утворилося грудочок. Коли кисіль з журавлини для дитини закипить, знімаємо його з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
Рецепт вівсяного киселю для дітей
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 100 г; молоко - 1 ст.; вода - 15 склянки; сіль - щіпка; цукор - 3 ч. ложки. Приготування Геркулес заливаємо на 12 годин теплою водою, ставимо в тепло, а потім проціджуємо і віджимаємо. Додаємо сіль, цукор і вливаємо молоко. Ставимо все на вогонь і варимо, постійно заважаючи, до отримання густого киселю.
Кисіль з яблук для дітей
Інгредієнти: цукор - 2 ч. ложки; яблука - 100 г; картопляний крохмаль - 1 ч. ложка; вода - 150 мл Приготування Яблука промиваємо, обдаємо окропом, подрібнюємо на дрібній терочке і віджимаємо сік. Вичавки заливаємо окропом і варимо хвилин 10. Потім фруктовий відвар проціджуємо, невелику його частину остуджуємо і розводимо в ній крохмаль. Залишився напій всипаємо цукор і доводимо до кипіння. Помішуючи, вливаємо крохмаль і варимо до загустіння. Коли кисіль охолоне, додаємо яблучний сік.
Молочний кисіль для дітей
Інгредієнти: картопляний крохмаль - 1 ст. ложка; молоко - 2 ст.; ванілін - за смаком; вода - 05 ст. Приготування Крохмаль розвести в холодній кип'яченій воді і відставляємо поки в сторону. Молоко виливаємо в ковшичек, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Потім тонкою цівкою вливаємо в нього розведений крохмаль, додаємо трохи цукру і варимо все разом хвилин 7-10. При цьому постійно помішуємо молочний кисіль, щоб не утворювалися грудочки, і він не пригорав. Готовий напій знімаємо з плити, додаємо дрібку ванілі за смаком. Перед подачею охолодити молочний кисіль і розливаємо по склянках, прикрасивши свіжою ягодою і шматочками фруктів.