Фруктовий кисіль - рецепт
Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними властивостями. Ось, наприклад, вишневий кисіль володіє антисептичною властивістю, яблучний покращує травлення, а чорничний зробить ваші очі більш зоркими.
Інгредієнти:
абрикоси - 5 шт.;
яблука - 3 шт.;
груші - 3 шт.;
цукор - 05 склянки;
вода - 2 ст.;
крохмаль картопляний - 2 ст. ложки.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати фруктовий кисіль. Фрукти чистимо, промиваємо, видаляємо кісточки, нарізаємо шматочками і подрібнюємо блендером, щоб вийшло приблизно 2 склянки фруктового пюре . Потім перекладаємо фруктове пюре в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 5 хвилин. Після цього всипаємо цукор і вливаємо розведений у невеликій кількості води крохмаль. Гарненько перемішуємо і нагріваємо суміш до кипіння. Потім розливаємо в чашки і подаємо готовий кисіль на стіл.
Інгредієнти:
солодкі яблука - 500 г;
цукор - за смаком;
крохмаль - 10 г;
вода - 650 мл;
лимонна кислота - за бажанням.
Приготування
Пропонуємо другий спосіб, як зварити фруктовий кисіль. Яблука миємо, нарізаємо невеликими часточками, видаливши серцевину і насіння. Після цього перекладаємо фрукти в глибоку каструлю і заливаємо водою. Варимо на слабкому полум'ї, не доводячи до кипіння. Коли яблука розм'якнуть, дістаємо їх і протираємо через дрібне сито.
Отримане пюре з'єднуємо з компотом, висипаємо в нього цукор і знову ставимо на плиту. Тим часом розводимо в невеликій кількості сиропу картопляний крохмаль і добре перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Коли напій почне вирувати, виливаємо в нього загусник і продовжуємо варити кисіль ще хвилин 10. Постійно заважаємо суміш ложкою, щоб уникнути утворення грудочок. Охолоджений напій подаємо в склянках, прикрасивши за бажанням листочками свіжої м'яти.
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 4 ст.;
цукор - за смаком;
картопляний крохмаль - 3 ст. ложки;
кориця мелена - на смак;
лимонна кислота - щіпка.
Приготування
Зараз розповімо, як варити фруктовий кисіль. Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, збризкуємо розчином лимонної кислоти. Шкірку заливаємо водою, проварюємо, всипаємо цукор і кладемо груші, нарізані часточками. Доводимо напій до кипіння. Сироп загущаем крохмалем, розведеним холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, розливаємо в стакани, посипаємо цукром.
Рецепт киселя з фруктів
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати фруктовий кисіль. Фрукти чистимо, промиваємо, видаляємо кісточки, нарізаємо шматочками і подрібнюємо блендером, щоб вийшло приблизно 2 склянки фруктового пюре . Потім перекладаємо фруктове пюре в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 5 хвилин. Після цього всипаємо цукор і вливаємо розведений у невеликій кількості води крохмаль. Гарненько перемішуємо і нагріваємо суміш до кипіння. Потім розливаємо в чашки і подаємо готовий кисіль на стіл.
Фруктовий кисіль з яблук
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо другий спосіб, як зварити фруктовий кисіль. Яблука миємо, нарізаємо невеликими часточками, видаливши серцевину і насіння. Після цього перекладаємо фрукти в глибоку каструлю і заливаємо водою. Варимо на слабкому полум'ї, не доводячи до кипіння. Коли яблука розм'якнуть, дістаємо їх і протираємо через дрібне сито.
Отримане пюре з'єднуємо з компотом, висипаємо в нього цукор і знову ставимо на плиту. Тим часом розводимо в невеликій кількості сиропу картопляний крохмаль і добре перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Коли напій почне вирувати, виливаємо в нього загусник і продовжуємо варити кисіль ще хвилин 10. Постійно заважаємо суміш ложкою, щоб уникнути утворення грудочок. Охолоджений напій подаємо в склянках, прикрасивши за бажанням листочками свіжої м'яти.
Фруктовий кисіль з груш
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як варити фруктовий кисіль. Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, збризкуємо розчином лимонної кислоти. Шкірку заливаємо водою, проварюємо, всипаємо цукор і кладемо груші, нарізані часточками. Доводимо напій до кипіння. Сироп загущаем крохмалем, розведеним холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, розливаємо в стакани, посипаємо цукром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
Як варити кисіль з ягід?
Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова