Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними властивостями. Ось, наприклад, вишневий кисіль володіє антисептичною властивістю, яблучний покращує травлення, а чорничний зробить ваші очі більш зоркими.
Рецепт киселя з фруктів
Інгредієнти: абрикоси - 5 шт.; яблука - 3 шт.; груші - 3 шт.; цукор - 05 склянки; вода - 2 ст.; крохмаль картопляний - 2 ст. ложки. Приготування Зараз розповімо, як приготувати фруктовий кисіль. Фрукти чистимо, промиваємо, видаляємо кісточки, нарізаємо шматочками і подрібнюємо блендером, щоб вийшло приблизно 2 склянки фруктового пюре . Потім перекладаємо фруктове пюре в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 5 хвилин. Після цього всипаємо цукор і вливаємо розведений у невеликій кількості води крохмаль. Гарненько перемішуємо і нагріваємо суміш до кипіння. Потім розливаємо в чашки і подаємо готовий кисіль на стіл.
Фруктовий кисіль з яблук
Інгредієнти: солодкі яблука - 500 г; цукор - за смаком; крохмаль - 10 г; вода - 650 мл; лимонна кислота - за бажанням. Приготування Пропонуємо другий спосіб, як зварити фруктовий кисіль. Яблука миємо, нарізаємо невеликими часточками, видаливши серцевину і насіння. Після цього перекладаємо фрукти в глибоку каструлю і заливаємо водою. Варимо на слабкому полум'ї, не доводячи до кипіння. Коли яблука розм'якнуть, дістаємо їх і протираємо через дрібне сито.
Отримане пюре з'єднуємо з компотом, висипаємо в нього цукор і знову ставимо на плиту. Тим часом розводимо в невеликій кількості сиропу картопляний крохмаль і добре перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Коли напій почне вирувати, виливаємо в нього загусник і продовжуємо варити кисіль ще хвилин 10. Постійно заважаємо суміш ложкою, щоб уникнути утворення грудочок. Охолоджений напій подаємо в склянках, прикрасивши за бажанням листочками свіжої м'яти.
Фруктовий кисіль з груш
Інгредієнти: кип'ячена вода - 4 ст.; цукор - за смаком; картопляний крохмаль - 3 ст. ложки; кориця мелена - на смак; лимонна кислота - щіпка. Приготування Зараз розповімо, як варити фруктовий кисіль. Груші промиваємо, очищаємо від шкірки, збризкуємо розчином лимонної кислоти. Шкірку заливаємо водою, проварюємо, всипаємо цукор і кладемо груші, нарізані часточками. Доводимо напій до кипіння. Сироп загущаем крохмалем, розведеним холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, розливаємо в стакани, посипаємо цукром.