Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Таким напоїв більше 1000 років. І тільки пізніше, коли вже на території Росії з'явився картоплю і стали робити картопляний крохмаль, отримали своє поширення киселі з різних фруктів і ягід. Цей напій дуже корисний людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Зараз ми вам розповімо, як приготувати кисіль із слив.
Інгредієнти:
сливи - 400 г;
цукор - 5 ст. ложок;
вода - 15 л;
картопляний крохмаль - 2 ст. ложки.
Приготування
Ретельно моєму сливи під проточною водою, потім кладемо їх в каструлю, всипаємо цукор і вливаємо воду. Ставимо каструлю на вогонь і варимо звичайний компот . Після закипання, коли сливи спливли, і вода стала набувати червонуватий колір, зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 10. Після цього проціджуємо компот. Сливи нам не знадобляться. Рідина знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Крохмаль розчиняємо в 50 мл холодної води і перемішуємо. Отриману суміш потроху вливаємо в компот і обов'язково заважаємо його, щоб не було грудок. Все, кисіль готовий!
Інгредієнти:
вода - 800 мл;
сливи - 200 г;
вишні - 150 г;
цукор - 125 г;
крохмаль картопляний - 1 ст. ложка.
Приготування
Із слив і вишень видаляємо кісточки і заливаємо їх окропом, кип'ятити ще 5 хвилин, а потім проціджуємо. М'якоть фруктів засипаємо цукром (половиною норми) і даємо постояти близько години. Отриманий сік зливаємо, ягоди кладемо у відвар від кісточок і варимо хвилин 10. Після чого фрукти перетворюємо за допомогою заглибного блендера в пюре, потім додаємо цукор, що залишився, знову доводимо до кипіння і вливаємо сік і невеликими порціями крохмаль, розведений у холодній воді. При цьому безперервно помішуємо наш кисіль, щоб не утворилися грудочки. Після закипання варимо 3 хвилини, а потім вимикаємо.
Інгредієнти:
сливи - 300 г;
цукор - 200 г;
вода - 6 склянок;
крохмаль - 3 ст. ложки.
Приготування
Сливи перебираємо, промиваємо холодною водою, на кожній зливі збоку робимо надріз і виймаємо кісточку. Посипаємо сливи половиною цукру і ставимо приблизно на годину в прохолодне місце. Утворився сік зливаємо, а сливи заливаємо водою і варимо хвилин 15. Тепер протираємо через сито, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Потроху вливаємо крохмаль, розведений у 100 мл холодної води. При цьому не перестаємо заважати. У готовий кисіль вливаємо сік, перемішуємо, всипаємо цукор і охолоджуємо.
Кисіль з сливи
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно моєму сливи під проточною водою, потім кладемо їх в каструлю, всипаємо цукор і вливаємо воду. Ставимо каструлю на вогонь і варимо звичайний компот . Після закипання, коли сливи спливли, і вода стала набувати червонуватий колір, зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 10. Після цього проціджуємо компот. Сливи нам не знадобляться. Рідина знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Крохмаль розчиняємо в 50 мл холодної води і перемішуємо. Отриману суміш потроху вливаємо в компот і обов'язково заважаємо його, щоб не було грудок. Все, кисіль готовий!
Кисіль із слив і вишень
Інгредієнти:
Приготування
Із слив і вишень видаляємо кісточки і заливаємо їх окропом, кип'ятити ще 5 хвилин, а потім проціджуємо. М'якоть фруктів засипаємо цукром (половиною норми) і даємо постояти близько години. Отриманий сік зливаємо, ягоди кладемо у відвар від кісточок і варимо хвилин 10. Після чого фрукти перетворюємо за допомогою заглибного блендера в пюре, потім додаємо цукор, що залишився, знову доводимо до кипіння і вливаємо сік і невеликими порціями крохмаль, розведений у холодній воді. При цьому безперервно помішуємо наш кисіль, щоб не утворилися грудочки. Після закипання варимо 3 хвилини, а потім вимикаємо.
Рецепт киселю зі слив
Інгредієнти:
Приготування
Сливи перебираємо, промиваємо холодною водою, на кожній зливі збоку робимо надріз і виймаємо кісточку. Посипаємо сливи половиною цукру і ставимо приблизно на годину в прохолодне місце. Утворився сік зливаємо, а сливи заливаємо водою і варимо хвилин 15. Тепер протираємо через сито, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Потроху вливаємо крохмаль, розведений у 100 мл холодної води. При цьому не перестаємо заважати. У готовий кисіль вливаємо сік, перемішуємо, всипаємо цукор і охолоджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
Фруктовий кисіль - рецепт
Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними
Лимонний кисіль
Кисіль - популярний російський напій, який благотворно впливає на роботу травної системи за рахунок обвалакивающей консистенції. І сьогодні мова піде
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо