Лимонний кисіль

У цій статті ми розповімо, як варити лимонний кисіль. Таким чином, ми отримуємо подвійну користь, адже лимони ще багаті вітаміном С. Такий напій гарячому вигляді чудово зігріє в зиязикай вечір, а в холодному - освіжить в літню спеку.
Лимонний кисіль зі збитими вершками
Інгредієнти:
Приготування
З лимонів очищаємо цедру і трьом її на дрібній тертці, а з м'якоті видавлюємо сік. 15 літра води змішуємо з 2 столовими ложками цукру, додаємо лимонну цедру і проварюємо суміш хвилин 10 після закипання. Отриманий сироп проціджують, вливаємо сік лимона і знову доводимо до кипіння. Крохмаль розвести в 100 мл води і постійно помішуючи, вливаємо потихеньку в сироп. Як тільки кисіль почне загусати, знімаємо його з вогню. Вершки збиваємо з 2 столовими ложками цукру близько 15 хвилин. Лимонний кисіль подаємо в креманці, прикрашаємо його збитими вершками і листочками м'яти.
Як варити лимонний кисіль з яблуками?
Інгредієнти:
Приготування
Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, додаємо нарізані шматочками яблука, терту на тертці цедру і цукор. Коли яблука стануть м'якими, проціджуємо кисіль. Крохмаль розмішуємо в 100 мл води, тонкою цівкою вливаємо крохмальну суміш в кисіль, безперервно помішуючи. Доводимо кисіль до кипіння, проварюємо ще близько 30 секунд і вимикаємо вогонь, кисіль готовий!
Рецепт апельсино-лимонного киселя
Інгредієнти:
Приготування
Картопляний крохмаль заливаємо 1 склянкою холодної води і перемішуємо. У воду всипаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися. Знімаємо сироп з вогню. З лимона акуратно зчищаємо цедру і трьом її на дрібній тертці. Додаємо її в гарячий сироп, накриваємо його кришкою і залишаємо хвилин на 20. Чистимо апельсин і м'якоть ріжемо на невеликі шматочки. Сироп проціджують, вливаємо в нього сік, видавлений з половини лимона. Туди ж додаємо і шматочки апельсина. Знову ставимо сироп на вогонь, але до кипіння не доводимо. У гарячий сироп потроху вливаємо крохмальну суміш, швидко перемішуємо. Як тільки кисіль загусне, знімаємо його з вогню.
Медово-лимонний кисіль
Такий напій чудово зміцнить імунітет, адже мед з лимоном - просто надзвичайно корисна суміш.
Інгредієнти:

Приготування
З лимона зчищаємо цедру, подрібнюємо її, потім кладемо в гарячу воду, даємо настоятися хвилин 30 потім настій проціджуємо, додаємо за смаком цукор і доводимо розчин до кипіння. Крохмаль розчиняємо в 100 мл холодної води і потихеньку вводимо в киплячий лимонний відвар. При цьому постійно помішуємо, щоб не утворилися грудочки. Потім знімаємо кисіль з вогню, додаємо 15 столові ложки лимонного соку, мед, перемішуємо і охолоджуємо. Тепер лимонний кисіль готовий до вживання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також

Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як

Фруктовий кисіль - рецепт
Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними

Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми

Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова