Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лимонний кисіль

Лимонний кисіль

13-03-2015, 08:54
1 522
Лимонний кисіль
Кисіль - стародавній російський напій. Здавна він користується повагою, так як благотворно впливає на травну систему за рахунок своєї обволікаючої консистенції. Дуже корисний цей напій тим, хто страждаємо різними захворюваннями шлунка. Зараз на прилавках магазинів можна знайти готові киселі, які досить просто залити гарячою водою. Але ж всі ми знаємо, що справжню користь несуть лише продукти домашнього приготування.
У цій статті ми розповімо, як варити лимонний кисіль. Таким чином, ми отримуємо подвійну користь, адже лимони ще багаті вітаміном С. Такий напій гарячому вигляді чудово зігріє в зиязикай вечір, а в холодному - освіжить в літню спеку.

Лимонний кисіль зі збитими вершками


Інгредієнти:

  • вода - 16 л;

  • лимони - 3 шт.;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • крохмаль картопляний - 05 склянки;

  • вершки - 120 мл;

  • м'ята - 3 гілочки.


  • Приготування
    З лимонів очищаємо цедру і трьом її на дрібній тертці, а з м'якоті видавлюємо сік. 15 літра води змішуємо з 2 столовими ложками цукру, додаємо лимонну цедру і проварюємо суміш хвилин 10 після закипання. Отриманий сироп проціджують, вливаємо сік лимона і знову доводимо до кипіння. Крохмаль розвести в 100 мл води і постійно помішуючи, вливаємо потихеньку в сироп. Як тільки кисіль почне загусати, знімаємо його з вогню. Вершки збиваємо з 2 столовими ложками цукру близько 15 хвилин. Лимонний кисіль подаємо в креманці, прикрашаємо його збитими вершками і листочками м'яти.

    Як варити лимонний кисіль з яблуками?


    Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • крохмаль картопляний - 1 ст. ложка;

  • яблука - 1 шт.;

  • лимони - 1 шт.


  • Приготування
    Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, додаємо нарізані шматочками яблука, терту на тертці цедру і цукор. Коли яблука стануть м'якими, проціджуємо кисіль. Крохмаль розмішуємо в 100 мл води, тонкою цівкою вливаємо крохмальну суміш в кисіль, безперервно помішуючи. Доводимо кисіль до кипіння, проварюємо ще близько 30 секунд і вимикаємо вогонь, кисіль готовий!

    Рецепт апельсино-лимонного киселя


    Інгредієнти:

  • апельсин - 1 шт.;

  • лимон - половинка;

  • крохмаль картопляний - 4 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • вода - 13 л.


  • Приготування
    Картопляний крохмаль заливаємо 1 склянкою холодної води і перемішуємо. У воду всипаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися. Знімаємо сироп з вогню. З лимона акуратно зчищаємо цедру і трьом її на дрібній тертці. Додаємо її в гарячий сироп, накриваємо його кришкою і залишаємо хвилин на 20. Чистимо апельсин і м'якоть ріжемо на невеликі шматочки. Сироп проціджують, вливаємо в нього сік, видавлений з половини лимона. Туди ж додаємо і шматочки апельсина. Знову ставимо сироп на вогонь, але до кипіння не доводимо. У гарячий сироп потроху вливаємо крохмальну суміш, швидко перемішуємо. Як тільки кисіль загусне, знімаємо його з вогню.

    Медово-лимонний кисіль


    Такий напій чудово зміцнить імунітет, адже мед з лимоном - просто надзвичайно корисна суміш.
    Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • лимон - 1 шт.;

  • картопляний крохмаль - 5 ст. ложок;

  • Лимонний кисіль

  • мед - 100 г;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    З лимона зчищаємо цедру, подрібнюємо її, потім кладемо в гарячу воду, даємо настоятися хвилин 30 потім настій проціджуємо, додаємо за смаком цукор і доводимо розчин до кипіння. Крохмаль розчиняємо в 100 мл холодної води і потихеньку вводимо в киплячий лимонний відвар. При цьому постійно помішуємо, щоб не утворилися грудочки. Потім знімаємо кисіль з вогню, додаємо 15 столові ложки лимонного соку, мед, перемішуємо і охолоджуємо. Тепер лимонний кисіль готовий до вживання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Корисний кисіль для дитини
    Корисний кисіль для дитини
    Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
    Фруктовий кисіль - рецепт
    Фруктовий кисіль - рецепт
    Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними
    Кисіль із слив
    Кисіль із слив
    Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова