Вернуться назад Распечатать

Кисіль із слив

Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Таким напоїв більше 1000 років. І тільки пізніше, коли вже на території Росії з'явився картоплю і стали робити картопляний крохмаль, отримали своє поширення киселі з різних фруктів і ягід. Цей напій дуже корисний людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Зараз ми вам розповімо, як приготувати кисіль із слив.

Кисіль з сливи


Інгредієнти:

  • сливи - 400 г;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • вода - 15 л;

  • картопляний крохмаль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Ретельно моєму сливи під проточною водою, потім кладемо їх в каструлю, всипаємо цукор і вливаємо воду. Ставимо каструлю на вогонь і варимо звичайний компот . Після закипання, коли сливи спливли, і вода стала набувати червонуватий колір, зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 10. Після цього проціджуємо компот. Сливи нам не знадобляться. Рідина знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Крохмаль розчиняємо в 50 мл холодної води і перемішуємо. Отриману суміш потроху вливаємо в компот і обов'язково заважаємо його, щоб не було грудок. Все, кисіль готовий!

    Кисіль із слив і вишень


    Інгредієнти:

  • вода - 800 мл;

  • сливи - 200 г;

  • вишні - 150 г;

  • цукор - 125 г;

  • крохмаль картопляний - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Із слив і вишень видаляємо кісточки і заливаємо їх окропом, кип'ятити ще 5 хвилин, а потім проціджуємо. М'якоть фруктів засипаємо цукром (половиною норми) і даємо постояти близько години. Отриманий сік зливаємо, ягоди кладемо у відвар від кісточок і варимо хвилин 10. Після чого фрукти перетворюємо за допомогою заглибного блендера в пюре, потім додаємо цукор, що залишився, знову доводимо до кипіння і вливаємо сік і невеликими порціями крохмаль, розведений у холодній воді. При цьому безперервно помішуємо наш кисіль, щоб не утворилися грудочки. Після закипання варимо 3 хвилини, а потім вимикаємо.

    Рецепт киселю зі слив


    Інгредієнти:

  • сливи - 300 г;

  • цукор - 200 г;

  • Кисіль із слив

  • вода - 6 склянок;

  • крохмаль - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Сливи перебираємо, промиваємо холодною водою, на кожній зливі збоку робимо надріз і виймаємо кісточку. Посипаємо сливи половиною цукру і ставимо приблизно на годину в прохолодне місце. Утворився сік зливаємо, а сливи заливаємо водою і варимо хвилин 15. Тепер протираємо через сито, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Потроху вливаємо крохмаль, розведений у 100 мл холодної води. При цьому не перестаємо заважати. У готовий кисіль вливаємо сік, перемішуємо, всипаємо цукор і охолоджуємо.