Компот із слив і яблук
Компоти зі свіжих ягід і фруктів - смачні і корисні. Час, який витрачається на приготування компотів, залежить від того, з яких фруктів ми збираємося варити компот . У будь компоти для поліпшення смаку можна додати цедру цитрусових фруктів. Сьогодні ми поговоримо, як приготувати смачні компоти з яблук і слив.
Компот з яблук зі сливами
Інгредієнти:
сливи - 400 г;
яблука - 600 г;
цукор - 15 склянки;
вода - 1 л.
Приготування
Яблука миємо видаляємо з них насіння і ріжемо на шматочки. Сливи моєму і видаляємо кісточки. У каструлю наливаємо воду, додаємо фрукти, висипаємо цукор, помішуємо, даємо закипіти і проварюємо 7 хвилин на середньому вогні, вимикаємо грубку і даємо настоятися компоту протягом 5 годин. Компот готовий.
Компот на зиму з слив і яблук
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 літрову банку.
яблука - 4 шт.;
сливи - 18 шт.;
вода - 05 л;
цукор - 200 р.
Приготування
Фрукти моєму і витираємо на сухо. Яблука розрізаємо і видаляємо середину. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. У літрову банку складаємо яблука і сливи, заливаємо холодною водою. Виливаємо воду з банки в каструлю і висипаємо в неї цукор. Доводимо сироп до кипіння і заливаємо їм фрукти, прикриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин. Остиглий сироп знову зливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і кип'ятимо одну хвилину. Киплячий сироп знову переливаємо в банку, закатуємо кришкою, перевертаємо догори ногами і накриваємо ковдрою на добу, після цього остиглу банку прибираємо.
Компот з яблук, слив і груш
Інгредієнти:
яблука - 3 кг;
груші - 3 кг;
сливи - 4 кг;
вода - 5 л;
цукор - за смаком.
Приготування
Груші і яблука миємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими шматочками. Із слив видаляємо кісточки і перекручуємо їх через м'ясорубку. Яблука і груші заливаємо водою і проварюємо кілька хвилин. Після цього отриманий відвар зливаємо в іншу ємність. Даємо охолонути фруктів і заливаємо їх сливовим соком. Відвар доводимо до кипіння, додаємо цукор і з'єднуємо з фруктами залитими соком. Отриманий напій можна пити відразу. А при бажанні можна приготувати такий компот на зиму.
Компот із слив, яблук і груш
Інгредієнти:
яблука будь-яких сортів - 1 кг;
груші - 800 г;
сливи - 600 г;
вода - 3 л;
цукор.
Приготування
Фрукти промиваємо під проточною водою, чистимо і видаляємо серцевинки. Кісточки з злив витягувати не обов'язково. Готуємо сироп для компоту, для цього доведемо воду до кипіння, змішаємо з цукром і прокип'ятимо протягом 7 хвилин. Всипаємо яблука, проварюємо їх кілька хвилин, додаємо сливи і груші. Перемішуємо інгредієнти і варимо наш компот на повільному вогні, поки фрукти не стануть м'якими, але стежимо потім, щоб сливи не розварилися. Вимикаємо вогонь, даємо компоту настоятися і можна пити.
Компот із слив і яблук в мультиварці
Інгредієнти:
яблука і сливи;
цукор - 150 г;
вода - до максимальної позначки.
Приготування
Фрукти миємо, ріжемо і викладаємо в чашу мультиварки, наливаємо воду і засипаємо цукор. Мультиварку включаємо в режим «Гасіння» на дві години. Після закінчення приготування вимикаємо мультиварку і залишаємо компот в ній на 12 годин. Настоявшийся компот вийде смачним і ароматним.
Смачний компот з яблук і слив
Інгредієнти:
яблука - 3 шт.;
сливи - 300 г;
цукор - 200 г;
вода - 15 л.
Приготування
З яблук видаляємо серединку і нарізаємо тонкими шматочками, в ємність для мультиварки наливаємо воду, кидаємо в неї яблука, сливи з яких попередньо видаляємо кісточки і цукор. Включаємо мультиварку і виставляємо програму «Суп» на 40 хвилин. Після завершення програми вимикаємо мультиварку і даємо компоту настоятися кілька годин.
Компот з яблук зі сливами
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо видаляємо з них насіння і ріжемо на шматочки. Сливи моєму і видаляємо кісточки. У каструлю наливаємо воду, додаємо фрукти, висипаємо цукор, помішуємо, даємо закипіти і проварюємо 7 хвилин на середньому вогні, вимикаємо грубку і даємо настоятися компоту протягом 5 годин. Компот готовий.
Компот на зиму з слив і яблук
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 літрову банку.
Приготування
Фрукти моєму і витираємо на сухо. Яблука розрізаємо і видаляємо середину. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. У літрову банку складаємо яблука і сливи, заливаємо холодною водою. Виливаємо воду з банки в каструлю і висипаємо в неї цукор. Доводимо сироп до кипіння і заливаємо їм фрукти, прикриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин. Остиглий сироп знову зливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і кип'ятимо одну хвилину. Киплячий сироп знову переливаємо в банку, закатуємо кришкою, перевертаємо догори ногами і накриваємо ковдрою на добу, після цього остиглу банку прибираємо.
Компот з яблук, слив і груш
Інгредієнти:
Приготування
Груші і яблука миємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими шматочками. Із слив видаляємо кісточки і перекручуємо їх через м'ясорубку. Яблука і груші заливаємо водою і проварюємо кілька хвилин. Після цього отриманий відвар зливаємо в іншу ємність. Даємо охолонути фруктів і заливаємо їх сливовим соком. Відвар доводимо до кипіння, додаємо цукор і з'єднуємо з фруктами залитими соком. Отриманий напій можна пити відразу. А при бажанні можна приготувати такий компот на зиму.
Компот із слив, яблук і груш
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти промиваємо під проточною водою, чистимо і видаляємо серцевинки. Кісточки з злив витягувати не обов'язково. Готуємо сироп для компоту, для цього доведемо воду до кипіння, змішаємо з цукром і прокип'ятимо протягом 7 хвилин. Всипаємо яблука, проварюємо їх кілька хвилин, додаємо сливи і груші. Перемішуємо інгредієнти і варимо наш компот на повільному вогні, поки фрукти не стануть м'якими, але стежимо потім, щоб сливи не розварилися. Вимикаємо вогонь, даємо компоту настоятися і можна пити.
Компот із слив і яблук в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти миємо, ріжемо і викладаємо в чашу мультиварки, наливаємо воду і засипаємо цукор. Мультиварку включаємо в режим «Гасіння» на дві години. Після закінчення приготування вимикаємо мультиварку і залишаємо компот в ній на 12 годин. Настоявшийся компот вийде смачним і ароматним.
Смачний компот з яблук і слив
Інгредієнти:
Приготування
З яблук видаляємо серединку і нарізаємо тонкими шматочками, в ємність для мультиварки наливаємо воду, кидаємо в неї яблука, сливи з яких попередньо видаляємо кісточки і цукор. Включаємо мультиварку і виставляємо програму «Суп» на 40 хвилин. Після завершення програми вимикаємо мультиварку і даємо компоту настоятися кілька годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з сливи
Літня пора подарувала вам прекрасний урожай слив, який гріх не використовувати для заготовок на зиму? Звичайно, в першу чергу будь-якій господині
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот із сухофруктів - рецепт
Найкращий напій для будь-якого часу року - компот. Влітку добре приготувати компот з свіжих фруктів - він відмінно втамовує спрагу, а ось восени і
Компот з фруктів
Домашні компоти самі смачні і корисні. І сьогодні ми поговоримо про чудові напої з фруктів. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і водночас
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми