Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заготовки з сливи

Заготовки з сливи

16-03-2015, 13:25
4 377
Заготовки з сливи
Хороший урожай овочів і фруктів радує всіх, але що робити, коли він занадто великий? Можна постаратися з'їсти все відразу, а можна зробити з них заготовки на зиму. Ось про те, як закрутити сливи і піде мова в нашому сьогоднішньому матеріалі.

Компот із слив на зиму


Одна з найпопулярніших заготовок на зиму з сливи є компот. Є кілька способів його закрутки: можна як зробити компот із слив з звичайним сиропом, так закрутити сливу з сиропом з фруктового соку.
1. Для закрутки звичайного компоту з сливи знадобляться самі ягоди, краще злегка недостиглі, вода і цукор. Пропорції для сиропу - 1/2 склянки цукру на 1 склянку води.
Сливи моєму і проколюємо в декількох місцях голкою. На кілька хвилин опускаємо сливи в гарячу (85°С) воду - це допоможе сливам залишитися цілими при стерилізації. Далі варимо густий цукровий сироп. В попередньо простерилізовані банки розкладаємо сливу і заливаємо сиропом. Прикриті кришками банки стерилізуємо в киплячій воді. Час стерилізації визначаємо в залежності від обсягу банки: 05 л - 10 хвилин, 1 л - 15 хвилин, 3 л - 25 хвилин. Закатані банки з консервованими сливами охолоджуємо, поставивши догори дном.
2. Якщо звичайний компот із слив вам набрид, спробуйте зробити консервовані сливи за рецептом з використанням яблучного соку в якості сиропу.
Для цієї заготовки з злив буде потрібно 1 кг слив і 5 кг яблук. Яблука очистити від серцевини і шкірки і пропускаємо через соковижималку. Сік залишаємо в неокисляющейся посуді. З митих злив видаляємо кісточки, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Далі воду зливаємо, а сливи охолоджуємо і розкладаємо по стерильним банкам. Заливаємо сливи яблучним соком, а банки закатуємо.

Сливи з начинкою
Але зовсім помилково вважати, що сливи годяться тільки для варення або компоту, адже з них можна зробити і інші чудові заготовки. Наприклад, спробуйте зробити сливи з начинкою з перцю.
Потрібні червоний, солодкий і гіркий перець, сіль і сливи. Сливи моєму і обережно видаляємо кісточки. Перець ріжемо дрібними шматочками і трохи солимо. Начиняємо акуратно сливи овочами, намагаючись зберегти зовнішній вигляд сливи.
На дно банки кладемо листя чорної смородини, вишні, хрону, зубчик часнику і лавровий лист. Викладаємо сливи до середини банки, зверху кладемо кілька гілочок свіжої м'яти і кладемо сливи до верху банки. Наливаємо маринад, не до верху банки. Для маринаду розчинний 2 столових ложки солі в літрі окропу.
Готуємо заливку. Для цього змішуємо столову ложку цукру, 3 столові ложки оцту і доводимо до кипіння. Додаємо до заливання по щіпці меленої кориці і гвоздики і виливаємо рідина в банки. Банки закриваємо кришками.

Сливи з зеленню


Закрутки з злив різноманітні і любителі зелені оцінять по достоїнству ось такий спосіб заготівлі.
Потрібно зливу, кріп, петрушка, м'ята, селера, перець (солодкий стручковий, болгарська, гіркий), часник.
На дно банки кладемо листя вишні, хрону і чорної смородини, трохи сухого кропу, лавровий лист і чорний перець горошком. Зелень і перець шаткуємо, солимо і перемішуємо. У банки кладемо сливи, вкриваємо зеленню і овочами, потім знову шар злив і зелені. Робимо маринад, для цього розводимо сіль в окропі (2 ст. ложки на 1 літр) і додаємо винний оцет (4 ложки на 3л банку). Доводимо суміш до кипіння і заливаємо сливи маринадом. Банки закриваємо кришкою (стерилізувати не треба), остуджуємо і відправляємо на зберігання.
Приправа з сливи
Заготовки з сливи

Як ще можна законсервувати сливи? Спробуйте закатати сливу не як самостійну заготовку, а в складі приправи, яка підійде до м'яса, риби і овочів.
На відро (10 л) злив буде потрібно 800 г цукру, 1/2 кг часнику і 200 грам аджики.
Сливи моєму, видаляємо кісточки і, додавши трохи води, ставимо малий вогонь. Розпарювала, поки сливи не стануть м'якими. Далі протираємо через сито, додаємо цукор і аджику. Пюре варимо 20 хвилин і охолодити. Часник подрібнюємо і додаємо до пюре. Отриманий соус розкладаємо по банках. Зберігається цей кисло-солодкий соус на холоді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сливи у власному соку
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски
Наливка з сливи
Наливка з сливи
Наливка - це смачний алкогольний домашній напій, який роблять з ягід, фруктів, варення і джемів. І сьогодні ми вам розповімо, як зробити чудову
Кисіль із слив
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Компот із слив і яблук
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Варення зі сливи в мультиварці
Варення зі сливи в мультиварці
В мультиварці зручно готувати не тільки страви для щоденного раціону, але і для тривалого зберігання, наприклад, варення. У нашій статті ми розповімо