Мариновані сливи - рецепт
Маринована зливу - прекрасний гарнір до різних страв. Хоча, якщо бути точніше, то це можна сказати якась добавка, яка привносить різноманітність і надаємо страві особливу пікантність. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування маринованих слив і дізнаємося, як же правильно це зробити.
Інгредієнти:
гвоздика - 4 шт.;
вода - 350 мл;
лавровий лист - 3 шт.;
слива - 600 г;
столовий оцет - 50 мл;
чорний перець горошком - 6 шт.;
духмяний перець - 4 шт.;
сіль - щіпка;
цукор - 150 г;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Сливи промиваємо, надрізаємо трохи ножем і акуратно виймаємо кісточки, не пошкодивши цілісність плодів. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Потім вкладаємо по одному зубчику в кожну сливу і відкладаємо начинені ягоди в бік. Далі стерилізуємо півлітрові баночки, кидаємо в них лавровий листок, перець і гвоздику. Після цього викладаємо фаршировані сливи в банки. В ковшике з'єднуємо воду з цукром і сіллю, вливаємо оцет. Все перемішуємо і доводимо суміш до кипіння на слабенькому вогні.
Заливаємо гарячий маринад в банки, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Після цього обережно зливаємо маринад в ківш, знову доводимо до кипіння і заливаємо сливи. Закручуємо кришки, перевертаємо баночки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.
Інгредієнти:
сливи - 15 кг;
цукор - 300 г;
імбир - 30 г;
кориця - 1 паличка;
гвоздика - 6 шт.;
ваніль - 1 шт.;
оцет - 300 мл;
вино біле - 300 мл
Приготування
Першим ділом стерилізуємо банки і залишаємо їх обсихати. Маринувати можна в принципі будь-які сливи, але найкраще підходять сорти щільною сливи жовто-зеленого кольору. Обробляємо ягоди, видаляємо хвостики. Беремо маленьку каструльку, кидаємо в неї нарізану скибочкам імбир, паличку ванілі і гвоздику. Потім додаємо за смаком цукор і заливаємо вміст вином і оцтом. Тепер перемішуємо і ставимо ємність на вогонь. Доводимо маринад до кипіння, після чого робимо полум'я поменше і варимо ще хвилин 10.
А цим часом поки давайте займемося сливами. Кожну сливку протикаємо в декількох місцях зубочисткою і кидаємо на 2 хвилини в киплячу воду. Потім акуратно, за допомогою шумівки дістаємо їх з окропу і розкладаємо в банки. З загустів сиропу обережно виймаємо всі спеції і заливаємо сливи гарячим маринадом. Закриваємо банки кришками, охолодити при кімнатній температурі, після чого ставимо на 3-4 тижні в темне і прохолодне місце. По закінченню терміну мариновані сливи будуть готові до вживання.
Інгредієнти:
слива - 300 г;
духмяний перець - 4 шт.;
вода - 250 мл;
перець чорний - 4 шт.;
яблучний оцет - 4 ст. ложки;
лавровий лист - 3 шт.;
гвоздика - 4 шт.;
цукор - 150 г;
коньяк - 2 ст. ложки;
вода - 250 мл;
аніс - 1 шт.
Приготування
Воду наливаємо в миску, доводимо до кипіння, додаємо цукор і, коли він повністю розчиниться, поступово вливаємо оцет. Кладемо в маринад запашний і чорний перчик аніс і кип'ятимо на маленькому вогні до тих пір, поки суміш не стане злегка тягучою. Потім вливаємо коньяк і знімаємо посуд з плити. Сливи добре промиваємо, просушуємо, викладаємо в каструлю, перекладаючи лавровим листочком і гвоздикою. Заливаємо ягоди маринадом і залишаємо постояти на три години.
Поки сливи відстоюються, два рази зливаємо сироп, кип'ятимо його і знову заливаємо їх. Після закінчення часу, маринад знову зливаємо, доводимо на слабенькому вогні до кипіння, сливи перекладаємо в банки, заливаємо сиропом і закорковуємо.
Шукайте ще рецепти маринованих фруктів, тоді радимо зробити мариновану вишню або сливи у власному соку .
Маринована зливу з часником
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиваємо, надрізаємо трохи ножем і акуратно виймаємо кісточки, не пошкодивши цілісність плодів. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Потім вкладаємо по одному зубчику в кожну сливу і відкладаємо начинені ягоди в бік. Далі стерилізуємо півлітрові баночки, кидаємо в них лавровий листок, перець і гвоздику. Після цього викладаємо фаршировані сливи в банки. В ковшике з'єднуємо воду з цукром і сіллю, вливаємо оцет. Все перемішуємо і доводимо суміш до кипіння на слабенькому вогні.
Заливаємо гарячий маринад в банки, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Після цього обережно зливаємо маринад в ківш, знову доводимо до кипіння і заливаємо сливи. Закручуємо кришки, перевертаємо баночки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.
Рецепт маринованих слив
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом стерилізуємо банки і залишаємо їх обсихати. Маринувати можна в принципі будь-які сливи, але найкраще підходять сорти щільною сливи жовто-зеленого кольору. Обробляємо ягоди, видаляємо хвостики. Беремо маленьку каструльку, кидаємо в неї нарізану скибочкам імбир, паличку ванілі і гвоздику. Потім додаємо за смаком цукор і заливаємо вміст вином і оцтом. Тепер перемішуємо і ставимо ємність на вогонь. Доводимо маринад до кипіння, після чого робимо полум'я поменше і варимо ще хвилин 10.
А цим часом поки давайте займемося сливами. Кожну сливку протикаємо в декількох місцях зубочисткою і кидаємо на 2 хвилини в киплячу воду. Потім акуратно, за допомогою шумівки дістаємо їх з окропу і розкладаємо в банки. З загустів сиропу обережно виймаємо всі спеції і заливаємо сливи гарячим маринадом. Закриваємо банки кришками, охолодити при кімнатній температурі, після чого ставимо на 3-4 тижні в темне і прохолодне місце. По закінченню терміну мариновані сливи будуть готові до вживання.
Мариновані сливи на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Воду наливаємо в миску, доводимо до кипіння, додаємо цукор і, коли він повністю розчиниться, поступово вливаємо оцет. Кладемо в маринад запашний і чорний перчик аніс і кип'ятимо на маленькому вогні до тих пір, поки суміш не стане злегка тягучою. Потім вливаємо коньяк і знімаємо посуд з плити. Сливи добре промиваємо, просушуємо, викладаємо в каструлю, перекладаючи лавровим листочком і гвоздикою. Заливаємо ягоди маринадом і залишаємо постояти на три години.
Поки сливи відстоюються, два рази зливаємо сироп, кип'ятимо його і знову заливаємо їх. Після закінчення часу, маринад знову зливаємо, доводимо на слабенькому вогні до кипіння, сливи перекладаємо в банки, заливаємо сиропом і закорковуємо.
Шукайте ще рецепти маринованих фруктів, тоді радимо зробити мариновану вишню або сливи у власному соку .
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з сливи
Літня пора подарувала вам прекрасний урожай слив, який гріх не використовувати для заготовок на зиму? Звичайно, в першу чергу будь-якій господині
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Маринована вишня - рецепт
Влітку, коли безліч фруктів і ягід, потрібно максимально вживати їх у свіжому вигляді, адже це прекрасне джерело вітамінів і мікроелементів. Але
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив - це відмінне доповнення до м'ясних і рибних страв, а також вишукана закуска до різних вин та інших міцних напоїв. Давайте
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо