Маринована зливу - прекрасний гарнір до різних страв. Хоча, якщо бути точніше, то це можна сказати якась добавка, яка привносить різноманітність і надаємо страві особливу пікантність. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування маринованих слив і дізнаємося, як же правильно це зробити.
Маринована зливу з часником
Інгредієнти: гвоздика - 4 шт.; вода - 350 мл; лавровий лист - 3 шт.; слива - 600 г; столовий оцет - 50 мл; чорний перець горошком - 6 шт.; духмяний перець - 4 шт.; сіль - щіпка; цукор - 150 г; часник - 2 зубчики. Приготування Сливи промиваємо, надрізаємо трохи ножем і акуратно виймаємо кісточки, не пошкодивши цілісність плодів. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Потім вкладаємо по одному зубчику в кожну сливу і відкладаємо начинені ягоди в бік. Далі стерилізуємо півлітрові баночки, кидаємо в них лавровий листок, перець і гвоздику. Після цього викладаємо фаршировані сливи в банки. В ковшике з'єднуємо воду з цукром і сіллю, вливаємо оцет. Все перемішуємо і доводимо суміш до кипіння на слабенькому вогні.
Заливаємо гарячий маринад в банки, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Після цього обережно зливаємо маринад в ківш, знову доводимо до кипіння і заливаємо сливи. Закручуємо кришки, перевертаємо баночки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.
Рецепт маринованих слив
Інгредієнти: сливи - 15 кг; цукор - 300 г; імбир - 30 г; кориця - 1 паличка; гвоздика - 6 шт.; ваніль - 1 шт.; оцет - 300 мл; вино біле - 300 мл Приготування Першим ділом стерилізуємо банки і залишаємо їх обсихати. Маринувати можна в принципі будь-які сливи, але найкраще підходять сорти щільною сливи жовто-зеленого кольору. Обробляємо ягоди, видаляємо хвостики. Беремо маленьку каструльку, кидаємо в неї нарізану скибочкам імбир, паличку ванілі і гвоздику. Потім додаємо за смаком цукор і заливаємо вміст вином і оцтом. Тепер перемішуємо і ставимо ємність на вогонь. Доводимо маринад до кипіння, після чого робимо полум'я поменше і варимо ще хвилин 10.
А цим часом поки давайте займемося сливами. Кожну сливку протикаємо в декількох місцях зубочисткою і кидаємо на 2 хвилини в киплячу воду. Потім акуратно, за допомогою шумівки дістаємо їх з окропу і розкладаємо в банки. З загустів сиропу обережно виймаємо всі спеції і заливаємо сливи гарячим маринадом. Закриваємо банки кришками, охолодити при кімнатній температурі, після чого ставимо на 3-4 тижні в темне і прохолодне місце. По закінченню терміну мариновані сливи будуть готові до вживання.
Мариновані сливи на зиму
Інгредієнти: слива - 300 г; духмяний перець - 4 шт.; вода - 250 мл; перець чорний - 4 шт.; яблучний оцет - 4 ст. ложки; лавровий лист - 3 шт.; гвоздика - 4 шт.; цукор - 150 г; коньяк - 2 ст. ложки; вода - 250 мл; аніс - 1 шт. Приготування Воду наливаємо в миску, доводимо до кипіння, додаємо цукор і, коли він повністю розчиниться, поступово вливаємо оцет. Кладемо в маринад запашний і чорний перчик аніс і кип'ятимо на маленькому вогні до тих пір, поки суміш не стане злегка тягучою. Потім вливаємо коньяк і знімаємо посуд з плити. Сливи добре промиваємо, просушуємо, викладаємо в каструлю, перекладаючи лавровим листочком і гвоздикою. Заливаємо ягоди маринадом і залишаємо постояти на три години.
Поки сливи відстоюються, два рази зливаємо сироп, кип'ятимо його і знову заливаємо їх. Після закінчення часу, маринад знову зливаємо, доводимо на слабенькому вогні до кипіння, сливи перекладаємо в банки, заливаємо сиропом і закорковуємо.
Шукайте ще рецепти маринованих фруктів, тоді радимо зробити мариновану вишню або сливи у власному соку .