Вернуться назад Распечатать

Мариновані сливи - рецепт

Мариновані сливи - рецепт
Маринована зливу - прекрасний гарнір до різних страв. Хоча, якщо бути точніше, то це можна сказати якась добавка, яка привносить різноманітність і надаємо страві особливу пікантність. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування маринованих слив і дізнаємося, як же правильно це зробити.

Маринована зливу з часником


Інгредієнти:

  • гвоздика - 4 шт.;

  • вода - 350 мл;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • слива - 600 г;

  • столовий оцет - 50 мл;

  • чорний перець горошком - 6 шт.;

  • духмяний перець - 4 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 150 г;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Сливи промиваємо, надрізаємо трохи ножем і акуратно виймаємо кісточки, не пошкодивши цілісність плодів. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Потім вкладаємо по одному зубчику в кожну сливу і відкладаємо начинені ягоди в бік. Далі стерилізуємо півлітрові баночки, кидаємо в них лавровий листок, перець і гвоздику. Після цього викладаємо фаршировані сливи в банки. В ковшике з'єднуємо воду з цукром і сіллю, вливаємо оцет. Все перемішуємо і доводимо суміш до кипіння на слабенькому вогні.
    Заливаємо гарячий маринад в банки, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Після цього обережно зливаємо маринад в ківш, знову доводимо до кипіння і заливаємо сливи. Закручуємо кришки, перевертаємо баночки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

    Рецепт маринованих слив


    Інгредієнти:

  • сливи - 15 кг;

  • цукор - 300 г;

  • імбир - 30 г;

  • кориця - 1 паличка;

  • гвоздика - 6 шт.;

  • ваніль - 1 шт.;

  • оцет - 300 мл;

  • вино біле - 300 мл


  • Приготування
    Першим ділом стерилізуємо банки і залишаємо їх обсихати. Маринувати можна в принципі будь-які сливи, але найкраще підходять сорти щільною сливи жовто-зеленого кольору. Обробляємо ягоди, видаляємо хвостики. Беремо маленьку каструльку, кидаємо в неї нарізану скибочкам імбир, паличку ванілі і гвоздику. Потім додаємо за смаком цукор і заливаємо вміст вином і оцтом. Тепер перемішуємо і ставимо ємність на вогонь. Доводимо маринад до кипіння, після чого робимо полум'я поменше і варимо ще хвилин 10.
    А цим часом поки давайте займемося сливами. Кожну сливку протикаємо в декількох місцях зубочисткою і кидаємо на 2 хвилини в киплячу воду. Потім акуратно, за допомогою шумівки дістаємо їх з окропу і розкладаємо в банки. З загустів сиропу обережно виймаємо всі спеції і заливаємо сливи гарячим маринадом. Закриваємо банки кришками, охолодити при кімнатній температурі, після чого ставимо на 3-4 тижні в темне і прохолодне місце. По закінченню терміну мариновані сливи будуть готові до вживання.

    Мариновані сливи на зиму


    Інгредієнти:

  • слива - 300 г;

  • духмяний перець - 4 шт.;

  • вода - 250 мл;

  • перець чорний - 4 шт.;

  • яблучний оцет - 4 ст. ложки;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • гвоздика - 4 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • коньяк - 2 ст. ложки;

  • вода - 250 мл;

  • аніс - 1 шт.


  • Мариновані сливи - рецепт
    Приготування
    Воду наливаємо в миску, доводимо до кипіння, додаємо цукор і, коли він повністю розчиниться, поступово вливаємо оцет. Кладемо в маринад запашний і чорний перчик аніс і кип'ятимо на маленькому вогні до тих пір, поки суміш не стане злегка тягучою. Потім вливаємо коньяк і знімаємо посуд з плити. Сливи добре промиваємо, просушуємо, викладаємо в каструлю, перекладаючи лавровим листочком і гвоздикою. Заливаємо ягоди маринадом і залишаємо постояти на три години.
    Поки сливи відстоюються, два рази зливаємо сироп, кип'ятимо його і знову заливаємо їх. Після закінчення часу, маринад знову зливаємо, доводимо на слабенькому вогні до кипіння, сливи перекладаємо в банки, заливаємо сиропом і закорковуємо.
    Шукайте ще рецепти маринованих фруктів, тоді радимо зробити мариновану вишню або сливи у власному соку .