Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринована вишня - рецепт

Маринована вишня - рецепт

16-03-2015, 12:52
4 238
Маринована вишня - рецепт
Влітку, коли безліч фруктів і ягід, потрібно максимально вживати їх у свіжому вигляді, адже це прекрасне джерело вітамінів і мікроелементів. Але також можна зробити з них і прекрасні заготовки. Одні з них підійдуть як доповнення до солодких страв, а другі можна використовувати в якості соус до м'яса . Зараз ми вам розповімо, як приготувати мариновану вишню.

Маринована вишня


Інгредієнти:

  • стигла вишня - 1 кг;

  • цукор - 100 г;

  • десертне червоне вино - 200 мл;

  • ваніль - 2 стручка;

  • цедра одного апельсина;

  • кориця - 1 паличка;

  • гвоздика (бутон) - 1 шт.;

  • листочки свіжої м'яти - 4 шт.;

  • мускатний горіх - за смаком;

  • вода - 250 мл


  • Приготування
    Стручки ванілі розрізаємо навпіл уздовж. Насіння вискребаем в сотейник, туди вливаємо воду, кладемо самі стручки, подрібнену апельсинову цедру і інші спеції з цукром. Доводимо до кипіння на невеликому вогні. Потім вогонь робимо мінімальним і варимо під кришкою хвилин 10. Потім даємо настоятися ще хвилин 10. Кісточки з вишні видаляємо, кладемо ягоди в сироп, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин на невеликому вогні. Потім сотейник з вогню знімаємо і вливаємо вино. Даємо вишні охолонути і відправляємо її на холод годин на 6. Подаємо в охолодженому вигляді з сиропом.

    Як зробити мариновану вишню?


    Інгредієнти:

  • вишня - 1 кг;

  • вода - 500 мл;

  • оцет - 15 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • бутони гвоздики - 2 шт.;

  • вишневий лист - 1 шт.;

  • кориця - 3 г;

  • корінь хрону - 5 г;

  • мелений коріандр - 05 ч. ложки;

  • гірчичні насіння - 05 ч. ложки;

  • горілка - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У воді розвести сіль, цукор і оцет. Розчин кип'ятимо, а потім охолоджуємо до кімнатної температури, вливаємо в отриманий маринад горілку. Вишню моєму, видаляємо кісточки. Викладаємо ягоди в банку, струшуючи, щоб вони утрамбовались, але при цьому не пом'ялися. Додаємо спеції і заливаємо це все приготованим маринадом. Банку закриваємо і ставимо на холод маринуватися годин на 5.

    Вишня, маринована у власному соку


    Інгредієнти:

  • вода - 500 мл;

  • вишневий сік - 500 мл;

  • цукор - 700 г;

  • столовий оцет - 2/3 склянки;

  • Маринована вишня - рецепт

  • бутони гвоздики;

  • палички кориці;

  • запашний перець;

  • вишня.


  • Приготування
    Банки наповнюємо промитими ягодами. Готуємо маринад: нагріваємо воду, розчиняємо в ній цукор, додаємо сік вишні доводимо до кипіння, вливаємо оцет. На літрову банку піде 5 бутонів гвоздики, шматочок кориці і 7 штук запашного перцю. Заливаємо ягоди гарячим маринадом і стерилізуємо літрові банки 7 хвилин, а потім зафарбовуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Компот з малини на зиму
    Компот з малини на зиму
    Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
    Варення з вишні - рецепт
    Варення з вишні - рецепт
    Готувати вишню запас - просте та приємне завдання: варення або джем з ягід готується швидко, а в холоди буде чим поласувати за чашкою чаю. Рецепти
    Компот з фруктів
    Компот з фруктів
    Домашні компоти самі смачні і корисні. І сьогодні ми поговоримо про чудові напої з фруктів. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і водночас
    Варення з вишні в мультиварці
    Варення з вишні в мультиварці
    Вишня - смачна і корисна ягода. Її використовують для створення десертів, випічки та інших солодких страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудове