Маринована вишня - рецепт
Влітку, коли безліч фруктів і ягід, потрібно максимально вживати їх у свіжому вигляді, адже це прекрасне джерело вітамінів і мікроелементів. Але також можна зробити з них і прекрасні заготовки. Одні з них підійдуть як доповнення до солодких страв, а другі можна використовувати в якості соус до м'яса . Зараз ми вам розповімо, як приготувати мариновану вишню.
Інгредієнти:
стигла вишня - 1 кг;
цукор - 100 г;
десертне червоне вино - 200 мл;
ваніль - 2 стручка;
цедра одного апельсина;
кориця - 1 паличка;
гвоздика (бутон) - 1 шт.;
листочки свіжої м'яти - 4 шт.;
мускатний горіх - за смаком;
вода - 250 мл
Приготування
Стручки ванілі розрізаємо навпіл уздовж. Насіння вискребаем в сотейник, туди вливаємо воду, кладемо самі стручки, подрібнену апельсинову цедру і інші спеції з цукром. Доводимо до кипіння на невеликому вогні. Потім вогонь робимо мінімальним і варимо під кришкою хвилин 10. Потім даємо настоятися ще хвилин 10. Кісточки з вишні видаляємо, кладемо ягоди в сироп, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин на невеликому вогні. Потім сотейник з вогню знімаємо і вливаємо вино. Даємо вишні охолонути і відправляємо її на холод годин на 6. Подаємо в охолодженому вигляді з сиропом.
Інгредієнти:
вишня - 1 кг;
вода - 500 мл;
оцет - 15 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 1/4 ч. ложки;
бутони гвоздики - 2 шт.;
вишневий лист - 1 шт.;
кориця - 3 г;
корінь хрону - 5 г;
мелений коріандр - 05 ч. ложки;
гірчичні насіння - 05 ч. ложки;
горілка - 2 ст. ложки.
Приготування
У воді розвести сіль, цукор і оцет. Розчин кип'ятимо, а потім охолоджуємо до кімнатної температури, вливаємо в отриманий маринад горілку. Вишню моєму, видаляємо кісточки. Викладаємо ягоди в банку, струшуючи, щоб вони утрамбовались, але при цьому не пом'ялися. Додаємо спеції і заливаємо це все приготованим маринадом. Банку закриваємо і ставимо на холод маринуватися годин на 5.
Інгредієнти:
вода - 500 мл;
вишневий сік - 500 мл;
цукор - 700 г;
столовий оцет - 2/3 склянки;
бутони гвоздики;
палички кориці;
запашний перець;
вишня.
Приготування
Банки наповнюємо промитими ягодами. Готуємо маринад: нагріваємо воду, розчиняємо в ній цукор, додаємо сік вишні доводимо до кипіння, вливаємо оцет. На літрову банку піде 5 бутонів гвоздики, шматочок кориці і 7 штук запашного перцю. Заливаємо ягоди гарячим маринадом і стерилізуємо літрові банки 7 хвилин, а потім зафарбовуємо.
Маринована вишня
Інгредієнти:
Приготування
Стручки ванілі розрізаємо навпіл уздовж. Насіння вискребаем в сотейник, туди вливаємо воду, кладемо самі стручки, подрібнену апельсинову цедру і інші спеції з цукром. Доводимо до кипіння на невеликому вогні. Потім вогонь робимо мінімальним і варимо під кришкою хвилин 10. Потім даємо настоятися ще хвилин 10. Кісточки з вишні видаляємо, кладемо ягоди в сироп, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин на невеликому вогні. Потім сотейник з вогню знімаємо і вливаємо вино. Даємо вишні охолонути і відправляємо її на холод годин на 6. Подаємо в охолодженому вигляді з сиропом.
Як зробити мариновану вишню?
Інгредієнти:
Приготування
У воді розвести сіль, цукор і оцет. Розчин кип'ятимо, а потім охолоджуємо до кімнатної температури, вливаємо в отриманий маринад горілку. Вишню моєму, видаляємо кісточки. Викладаємо ягоди в банку, струшуючи, щоб вони утрамбовались, але при цьому не пом'ялися. Додаємо спеції і заливаємо це все приготованим маринадом. Банку закриваємо і ставимо на холод маринуватися годин на 5.
Вишня, маринована у власному соку
Інгредієнти:
Приготування
Банки наповнюємо промитими ягодами. Готуємо маринад: нагріваємо воду, розчиняємо в ній цукор, додаємо сік вишні доводимо до кипіння, вливаємо оцет. На літрову банку піде 5 бутонів гвоздики, шматочок кориці і 7 штук запашного перцю. Заливаємо ягоди гарячим маринадом і стерилізуємо літрові банки 7 хвилин, а потім зафарбовуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Компот з малини на зиму
Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
Варення з вишні - рецепт
Готувати вишню запас - просте та приємне завдання: варення або джем з ягід готується швидко, а в холоди буде чим поласувати за чашкою чаю. Рецепти
Компот з фруктів
Домашні компоти самі смачні і корисні. І сьогодні ми поговоримо про чудові напої з фруктів. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і водночас
Варення з вишні в мультиварці
Вишня - смачна і корисна ягода. Її використовують для створення десертів, випічки та інших солодких страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудове