Влітку, коли безліч фруктів і ягід, потрібно максимально вживати їх у свіжому вигляді, адже це прекрасне джерело вітамінів і мікроелементів. Але також можна зробити з них і прекрасні заготовки. Одні з них підійдуть як доповнення до солодких страв, а другі можна використовувати в якості соус до м'яса . Зараз ми вам розповімо, як приготувати мариновану вишню.
Маринована вишня
Інгредієнти: стигла вишня - 1 кг; цукор - 100 г; десертне червоне вино - 200 мл; ваніль - 2 стручка; цедра одного апельсина; кориця - 1 паличка; гвоздика (бутон) - 1 шт.; листочки свіжої м'яти - 4 шт.; мускатний горіх - за смаком; вода - 250 мл Приготування Стручки ванілі розрізаємо навпіл уздовж. Насіння вискребаем в сотейник, туди вливаємо воду, кладемо самі стручки, подрібнену апельсинову цедру і інші спеції з цукром. Доводимо до кипіння на невеликому вогні. Потім вогонь робимо мінімальним і варимо під кришкою хвилин 10. Потім даємо настоятися ще хвилин 10. Кісточки з вишні видаляємо, кладемо ягоди в сироп, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин на невеликому вогні. Потім сотейник з вогню знімаємо і вливаємо вино. Даємо вишні охолонути і відправляємо її на холод годин на 6. Подаємо в охолодженому вигляді з сиропом.
Як зробити мариновану вишню?
Інгредієнти: вишня - 1 кг; вода - 500 мл; оцет - 15 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1/4 ч. ложки; бутони гвоздики - 2 шт.; вишневий лист - 1 шт.; кориця - 3 г; корінь хрону - 5 г; мелений коріандр - 05 ч. ложки; гірчичні насіння - 05 ч. ложки; горілка - 2 ст. ложки. Приготування У воді розвести сіль, цукор і оцет. Розчин кип'ятимо, а потім охолоджуємо до кімнатної температури, вливаємо в отриманий маринад горілку. Вишню моєму, видаляємо кісточки. Викладаємо ягоди в банку, струшуючи, щоб вони утрамбовались, але при цьому не пом'ялися. Додаємо спеції і заливаємо це все приготованим маринадом. Банку закриваємо і ставимо на холод маринуватися годин на 5.
Вишня, маринована у власному соку
Інгредієнти: вода - 500 мл; вишневий сік - 500 мл; цукор - 700 г; столовий оцет - 2/3 склянки; бутони гвоздики; палички кориці; запашний перець; вишня. Приготування Банки наповнюємо промитими ягодами. Готуємо маринад: нагріваємо воду, розчиняємо в ній цукор, додаємо сік вишні доводимо до кипіння, вливаємо оцет. На літрову банку піде 5 бутонів гвоздики, шматочок кориці і 7 штук запашного перцю. Заливаємо ягоди гарячим маринадом і стерилізуємо літрові банки 7 хвилин, а потім зафарбовуємо.