Компот з малини на зиму
Малина - чудова ягода, що поєднує в собі не тільки освіжаючий кисло-солодкий смак, але і неймовірну користь - невелика ягода містить просто феноменальний запас вітаміну С. Ну як не приберегти її на зиму, коли потреба у вітамінах просто зашкалює.
Само собою, ви можете просто заморозити ягоди, можете приготувати з них варення, яким теж приємно поласувати зиязикам вечором, ну а можете зварити смачний компот, утамовує спрагу з користю.
Як варити компот з малини на зиму ми розберемося в цій статті.
Компот на зиму з малиною, полуницею, чорницею і абрикосом
Інгредієнти:
абрикоси - 15 шт.;
вишня - 4 ст.;
чорниця - 2 ст.;
малина - 1 ст.;
вода - 1 л;
цукор - 3/4 ст.
Приготування
Ягоди і фрукти ретельно миємо й обсушуємо. Абрикоси розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Аналогічним чином робимо і з вишнями. Воду доводимо до кипіння і закладаємо в неї всі наші ягоди і фрукти. Чекаємо, поки рідина закипить вдруге, після чого зменшуємо вогонь до середнього і варимо компот 30 хвилин, не накриваючи його кришкою. Після закінчення часу, додаємо в напій цукор за смаком. Знову кип'ятимо компот і розливаємо по стерильним банкам.
Рецепт компоту з малини на зиму
Інгредієнти:
малина - 700 г;
цукор - 400 р.
Приготування
Ягідки малини ретельно промиваємо і перебираємо, витягуючи червиві або зіпсовані екземпляри. Підсушуємо ягоди на кухонному рушник, після чого починаємо закладати їх у банку. Кожен шар малини повинен чергуватися з шаром цукру. У підсумку, вміст банки необхідно буде залити гарячою водою, а самі банки розмістити на водяній бані і залишити стерилізуватися на 3 хвилини. Після, банки слід закатати і укутати теплим рушником до повного охолодження.
Компот з малини та смородини на зиму
Інгредієнти:
ягоди малини - 1 ст.;
ягоди смородини - 1 ст.;
цукор - 2 ст.;
сік 1 лимона.
Приготування
Ставимо стерилізуватися банку ємністю 3 літра. Ягоди ретельно промиваємо і трохи підсушуємо на паперових рушниках. Кладемо в стерильну банку всі ягоди, засипаємо їх цукром і вливаємо лимонний сік. Відразу ж заливаємо вміст банок окропом, щойно знятим з плити. Закочує банки кришками і закутуємо теплими ковдрами до повного охолодження.
Компот з малини та вишні з вином на зиму
Інгредієнти:
малина - 150 г;
вишня - 100 г;
солодке червоне вино - 100 мл;
сік 1 лимона;
цукор - 200 р.
Приготування
Цукор заливаємо 15 літрами окропу, додаємо лимонний сік і варимо, до розчинення цукрових кристалів.
Ягоди миємо й обсушуємо. Вишню можна очистити від кісточок, але для тих, хто полюбляє легку гірчинку в напоях, робити це не обов'язково.
Підготовлені ягоди заливаємо гарячим сиропом і додаємо червоне вино. Від високої температури алкоголь з компоту повністю випарується, залишиться лише приємне винний післясмак. Подавати такий компот можна відразу, а можна закрити на зиму.
Класичний компот з малини на зиму
Інгредієнти:
малина - 1 кг;
цукор - 1 кг;
вода - 3 л.
Приготування
Варимо сироп , змішавши воду і цукор. Додаємо в отриманий сироп ягоди малини, попередньо вимиті і обсушені, після чого кип'ятимо всі 2-3 хвилини. Витягаємо ягоди з рідини і розкладаємо по банках. Компот знову доводимо до кипіння і заливаємо їм ягоди. Щільно закриваємо банки з напоєм кришками і залишаємо на зберігання.
Якщо ви хочете додати трохи свіжості в компот, то здобріть напій цедрою лимона під час варіння. Більш багатий і пряний смак компоту подарує паличка кориці або пара бутонів гвоздики.
Експериментуйте і радуйте себе і своїх близьких цікавими варіаціями звичних страв.
Само собою, ви можете просто заморозити ягоди, можете приготувати з них варення, яким теж приємно поласувати зиязикам вечором, ну а можете зварити смачний компот, утамовує спрагу з користю.
Як варити компот з малини на зиму ми розберемося в цій статті.
Компот на зиму з малиною, полуницею, чорницею і абрикосом
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди і фрукти ретельно миємо й обсушуємо. Абрикоси розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Аналогічним чином робимо і з вишнями. Воду доводимо до кипіння і закладаємо в неї всі наші ягоди і фрукти. Чекаємо, поки рідина закипить вдруге, після чого зменшуємо вогонь до середнього і варимо компот 30 хвилин, не накриваючи його кришкою. Після закінчення часу, додаємо в напій цукор за смаком. Знову кип'ятимо компот і розливаємо по стерильним банкам.
Рецепт компоту з малини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ягідки малини ретельно промиваємо і перебираємо, витягуючи червиві або зіпсовані екземпляри. Підсушуємо ягоди на кухонному рушник, після чого починаємо закладати їх у банку. Кожен шар малини повинен чергуватися з шаром цукру. У підсумку, вміст банки необхідно буде залити гарячою водою, а самі банки розмістити на водяній бані і залишити стерилізуватися на 3 хвилини. Після, банки слід закатати і укутати теплим рушником до повного охолодження.
Компот з малини та смородини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо стерилізуватися банку ємністю 3 літра. Ягоди ретельно промиваємо і трохи підсушуємо на паперових рушниках. Кладемо в стерильну банку всі ягоди, засипаємо їх цукром і вливаємо лимонний сік. Відразу ж заливаємо вміст банок окропом, щойно знятим з плити. Закочує банки кришками і закутуємо теплими ковдрами до повного охолодження.
Компот з малини та вишні з вином на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Цукор заливаємо 15 літрами окропу, додаємо лимонний сік і варимо, до розчинення цукрових кристалів.
Ягоди миємо й обсушуємо. Вишню можна очистити від кісточок, але для тих, хто полюбляє легку гірчинку в напоях, робити це не обов'язково.
Підготовлені ягоди заливаємо гарячим сиропом і додаємо червоне вино. Від високої температури алкоголь з компоту повністю випарується, залишиться лише приємне винний післясмак. Подавати такий компот можна відразу, а можна закрити на зиму.
Класичний компот з малини на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Варимо сироп , змішавши воду і цукор. Додаємо в отриманий сироп ягоди малини, попередньо вимиті і обсушені, після чого кип'ятимо всі 2-3 хвилини. Витягаємо ягоди з рідини і розкладаємо по банках. Компот знову доводимо до кипіння і заливаємо їм ягоди. Щільно закриваємо банки з напоєм кришками і залишаємо на зберігання.
Якщо ви хочете додати трохи свіжості в компот, то здобріть напій цедрою лимона під час варіння. Більш багатий і пряний смак компоту подарує паличка кориці або пара бутонів гвоздики.
Експериментуйте і радуйте себе і своїх близьких цікавими варіаціями звичних страв.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Малина на зиму - рецепти
Малина - смачна ягода, в ній міститься багато корисних речовин. При регулярному вживанні вона допомагає запобігти гіпертонічні кризи. І сьогодні ми
Компот з полуниці
Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна
Компот з горобини
Компот, приготований з горобини, не тільки смачний, але ще і дуже корисний! Щоб зварити такий чудовий напій, вам мені знадобляться особливі навички,
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити