Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з горобини

Компот з горобини

13-03-2015, 08:51
2 153
Компот з горобини
Заготовки на зиму можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Це твердження справедливо у відношенні компоту з горобини. Горобиновий компот готується елементарно просто, смак у нього незрівнянний, а вміст корисних речовин максимальне серед усіх консервованих аналогів у вашій коморі. Чим не ідеальна заготівля?

Компот з чорної горобини на зиму


Інгредієнти:

  • чорноплідна горобина - 1 кг;

  • цукор - 600 г;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Перед приготуванням компоту, поставте стерилізуватися банки-яким зручним для вас способом: на пару, в духовці або в мікрохвильовій печі. Одночасно зі стерилізацією банок, промийте і обсушіть перебрані ягоди. Налийте воду в каструлю і доведіть її до кипіння. Додайте цукор і залишити до повного розчинення кристалів. Тепер покладіть в цукровий сироп ягоди горобини і проваріть їх до тих пір, поки вони не почнуть лопатися, потім швидко процідіть компот в стерильні банки і закатайте стерильними кришками.
    Перед тим, як ставити банки з компотом на зберігання, дайте їм повністю охолонути в перевернутому вигляді, накривши теплим рушником або ковдрою.

    Компот із червоної горобини


    Цей простий рецепт припускає мінімальне теплове вплив на ягоди, тому вони збережуть свою цілісність і запас корисностей. До речі, компот з горобини звичайної, а саме таку назву носять соковиті червоні ягоди, готується за мінімальну кількість часу і не вимагає особливих зусиль.
    Інгредієнти:

  • червона горобина - 200 г;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • вода - 500 мл


  • Приготування
    Стиглі, цілі і щільні ягоди горобини ретельно промиваємо, обсушуємо і складаємо в сухі і чисті пів-літрові банки. Засипаємо ягоди цукром і заливаємо окропом, після чого накриваємо банки кришками (але не закочує їх!) і ставимо стерилізуватися в розігріту до 120 °С духовку на 20 хвилин. Гарячі банки обережно виймаємо з духовки, швидко закатуємо стерильними кришками і залишаємо охолонути до кімнатної температури перед розміщенням на зберігання.

    Компот з горобини звичайної


    Компот за цим рецептом, за рахунок попереднього бланшування ягід, має насичений колір і відчутний горобиновий аромат. Якщо цукровий сироп виявиться для вас дуже концентрованим, його завжди можна буде розвести додатковою кількістю води.
    Інгредієнти:

  • ягоди горобини - 500 г;

  • вода - 750 мл;

  • цукор - 450 р.


  • Приготування
    Промиті і обсушені ягоди горобини кладемо в окріп і бланшируем на протязі 4-5 хвилин. Поки ягоди бланшируются, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння воду, розчиняємо в ній цукор.
    Викладаємо бланшовані ягоди в чисті сухі банки, заливаємо їх гарячим цукровим сиропом, накриваємо кришками і ставимо стерилізуватися в розігріту до 120°С духовку на 20 хвилин.

    Як варити компот з горобини і яблук?


    Інгредієнти:

  • ягоди горобини - 1 ст.;

  • яблука - 3 шт.;

  • цукор - за смаком;
  • Компот з горобини

  • гвоздика - 2 бутона;

  • кориця - 1 паличка.


  • Приготування
    Ягоди горобини і яблука промиваємо й обсушуємо. Яблука нарізаємо часточками. У каструлі доводимо до кипіння 2 літри води і додаємо в неї цукор за смаком (в середньому, склянки повинно бути достатньо для любителів не занадто солодких компотів). Додаємо в закипілу воду цукор, бутони гвоздики і паличку кориці. Як тільки прянощі дадуть свій аромат, знімаємо сироп з вогню і проціджуємо через сито. Проціджений сироп повертаємо на плиту, додаємо горобину і яблука, і готуємо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Далі напій можна процідити і вживати, або ж розлити по стерильним банкам і щільно загорнути без попередньо проціджування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Компот з малини на зиму
    Компот з малини на зиму
    Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Лікер з чорноплідної горобини
    Лікер з чорноплідної горобини
    Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
    Сік з чорноплідної горобини
    Сік з чорноплідної горобини
    Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити