Сік з чорноплідної горобини
Корисні і лікувальні властивості чорноплідної горобини відомі вже дуже давно. Ця ягода містить безліч вітамінів і мікроелементів. Горобиновий сік можна пити, як вітамінний засіб і лікувати з його допомогою різні захворювання. Давайте дізнаємося з вами як же зробити сік з ягід чорноплідної горобини на зиму.
Інгредієнти:
чорноплідна горобина - 15 кг;
вода - 1 ст.;
цукор - 2 ст.
Приготування
Отже, для приготування соку з чорноплідної горобини, ягоди відокремлюємо від гілочок, перебираємо, промиваємо і відкидаємо на друшляк. Потім перекладаємо горобину в каструльку і ретельно розминаємо товкачем. Після цього кладемо ягоди в тканинний мішечок і віджимаємо весь сік. Вичавки заливаємо кип'яченою водою, залишаємо на годину, потім знову віджимаємо і змішуємо з раніше отриманим соком. Цю процедуру повторюємо кілька разів, потім сік проціджують, розливаємо в чисті пляшки, не доливаючи трохи до верху. За бажанням кладемо трохи цукру і щільно закорковуємо пляшки прошпаренними пробками.
Потім обв'язуємо шпагатом і ставимо сік у каструлю, на дні якої встановлена дерев'яна підставка. Наливаємо води, трохи нижче висоти пляшки, нагріваємо до кипіння і стерилізуємо протягом 10 хвилин. Після стерилізації пляшки соку чорноплідної горобини щільно закрити пробками, перев'язуємо шпагатом. Коли пляшки повністю охолонуть, пробки заливаємо парафіном або смолою.
Інгредієнти:
чорноплідна горобина - 2 кг;
лимонна кислота - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст.
Приготування
Чорноплідну горобину звільняємо від гілочок, перебираємо гарненько, видаляючи сміття і листочки. Ягоди кілька разів ретельно промиваємо під проточною водою, даємо воді стекти і перекладаємо горобину в заздалегідь підготовлену чисту трилітрову банку. Ягоди трохи утрамбовуємо, додаємо лимонну кислоту і заливаємо все окропом до самого верху ягід.
Горлечко банки зав'язуємо марлею і залишаємо банку на три доби при кімнатній температурі. Після закінчення часу, викладаємо ягоди в друшляк, щоб з них стек весь сік, що утворився. Потім переливаємо його в емальовану каструлю, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, додаємо цукор і проварюємо сік на повільному вогні до повного розчинення цукрових кристаликів. Потім розливаємо гарячий сік в невеликі банки, прикриваємо стерильними кришками і ставимо в посуд для стерилізації. Стерилізуємо протягом 15 - 25 хвилин, в залежності від об'єму посуду. Після цього банки негайно закорковуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до охолодження. Зберігаємо напій з чорноплідної горобини у темному і холодному місці, а з решти ягід можете зробити ще сік, повторивши всю процедуру ще раз.
Інгредієнти:
сік з чорноплідної горобини - 5 л;
цукор - 15 кг;
вода - 3 л.
Приготування
Отже, спочатку з плодів чорноплідної горобини робимо мезгу і залишаємо для бродіння в будь скляній посуді. Потім масу віджимаємо, а отриманий сік проціджуємо і зливаємо в бутель. Вичавки кладемо в каструлю з водою, після чого знову віджимаємо і змішуємо з соком першого віджиму. Всипаємо в сік половину порції цукру і залишаємо на 3 дні. Після цього додаємо цукор, що залишився і заливаємо водою бутель. Перемішуємо все і закриваємо бутель ватяною пробкою. Ставимо вино в тепле місце на 10-20 діб. Потім зливаємо його з осаду і відміряє потрібну кількість. Всипаємо цукор з розрахунку на 1 літр соку - 150 г цукру і перемішуємо. Залишаємо готове вино ще приблизно на місяць і тільки потім подаємо на стіл.
Цікавить рецепти виготовлення інших соків, тоді радимо зробити яблучний сік - швидко, корисно і смачно.
Рецепт соку чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування соку з чорноплідної горобини, ягоди відокремлюємо від гілочок, перебираємо, промиваємо і відкидаємо на друшляк. Потім перекладаємо горобину в каструльку і ретельно розминаємо товкачем. Після цього кладемо ягоди в тканинний мішечок і віджимаємо весь сік. Вичавки заливаємо кип'яченою водою, залишаємо на годину, потім знову віджимаємо і змішуємо з раніше отриманим соком. Цю процедуру повторюємо кілька разів, потім сік проціджують, розливаємо в чисті пляшки, не доливаючи трохи до верху. За бажанням кладемо трохи цукру і щільно закорковуємо пляшки прошпаренними пробками.
Потім обв'язуємо шпагатом і ставимо сік у каструлю, на дні якої встановлена дерев'яна підставка. Наливаємо води, трохи нижче висоти пляшки, нагріваємо до кипіння і стерилізуємо протягом 10 хвилин. Після стерилізації пляшки соку чорноплідної горобини щільно закрити пробками, перев'язуємо шпагатом. Коли пляшки повністю охолонуть, пробки заливаємо парафіном або смолою.
Сік з чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Чорноплідну горобину звільняємо від гілочок, перебираємо гарненько, видаляючи сміття і листочки. Ягоди кілька разів ретельно промиваємо під проточною водою, даємо воді стекти і перекладаємо горобину в заздалегідь підготовлену чисту трилітрову банку. Ягоди трохи утрамбовуємо, додаємо лимонну кислоту і заливаємо все окропом до самого верху ягід.
Горлечко банки зав'язуємо марлею і залишаємо банку на три доби при кімнатній температурі. Після закінчення часу, викладаємо ягоди в друшляк, щоб з них стек весь сік, що утворився. Потім переливаємо його в емальовану каструлю, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, додаємо цукор і проварюємо сік на повільному вогні до повного розчинення цукрових кристаликів. Потім розливаємо гарячий сік в невеликі банки, прикриваємо стерильними кришками і ставимо в посуд для стерилізації. Стерилізуємо протягом 15 - 25 хвилин, в залежності від об'єму посуду. Після цього банки негайно закорковуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до охолодження. Зберігаємо напій з чорноплідної горобини у темному і холодному місці, а з решти ягід можете зробити ще сік, повторивши всю процедуру ще раз.
Вино з соку чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку з плодів чорноплідної горобини робимо мезгу і залишаємо для бродіння в будь скляній посуді. Потім масу віджимаємо, а отриманий сік проціджуємо і зливаємо в бутель. Вичавки кладемо в каструлю з водою, після чого знову віджимаємо і змішуємо з соком першого віджиму. Всипаємо в сік половину порції цукру і залишаємо на 3 дні. Після цього додаємо цукор, що залишився і заливаємо водою бутель. Перемішуємо все і закриваємо бутель ватяною пробкою. Ставимо вино в тепле місце на 10-20 діб. Потім зливаємо його з осаду і відміряє потрібну кількість. Всипаємо цукор з розрахунку на 1 літр соку - 150 г цукру і перемішуємо. Залишаємо готове вино ще приблизно на місяць і тільки потім подаємо на стіл.
Цікавить рецепти виготовлення інших соків, тоді радимо зробити яблучний сік - швидко, корисно і смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Домашнє вино з чорноплідної горобини
Вино - приємний алкогольний і вітамінний напій. Його можна подавати до різних десертів, солодкій випічці та інших страв. Зробити його в домашніх
Вино з червоної горобини
З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної
Наливка з ожини
Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів
Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
Компот з горобини
Компот, приготований з горобини, не тільки смачний, але ще і дуже корисний! Щоб зварити такий чудовий напій, вам мені знадобляться особливі навички,