Сік з чорноплідної горобини

Рецепт соку чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування соку з чорноплідної горобини, ягоди відокремлюємо від гілочок, перебираємо, промиваємо і відкидаємо на друшляк. Потім перекладаємо горобину в каструльку і ретельно розминаємо товкачем. Після цього кладемо ягоди в тканинний мішечок і віджимаємо весь сік. Вичавки заливаємо кип'яченою водою, залишаємо на годину, потім знову віджимаємо і змішуємо з раніше отриманим соком. Цю процедуру повторюємо кілька разів, потім сік проціджують, розливаємо в чисті пляшки, не доливаючи трохи до верху. За бажанням кладемо трохи цукру і щільно закорковуємо пляшки прошпаренними пробками.
Потім обв'язуємо шпагатом і ставимо сік у каструлю, на дні якої встановлена дерев'яна підставка. Наливаємо води, трохи нижче висоти пляшки, нагріваємо до кипіння і стерилізуємо протягом 10 хвилин. Після стерилізації пляшки соку чорноплідної горобини щільно закрити пробками, перев'язуємо шпагатом. Коли пляшки повністю охолонуть, пробки заливаємо парафіном або смолою.
Сік з чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Чорноплідну горобину звільняємо від гілочок, перебираємо гарненько, видаляючи сміття і листочки. Ягоди кілька разів ретельно промиваємо під проточною водою, даємо воді стекти і перекладаємо горобину в заздалегідь підготовлену чисту трилітрову банку. Ягоди трохи утрамбовуємо, додаємо лимонну кислоту і заливаємо все окропом до самого верху ягід.
Горлечко банки зав'язуємо марлею і залишаємо банку на три доби при кімнатній температурі. Після закінчення часу, викладаємо ягоди в друшляк, щоб з них стек весь сік, що утворився. Потім переливаємо його в емальовану каструлю, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, додаємо цукор і проварюємо сік на повільному вогні до повного розчинення цукрових кристаликів. Потім розливаємо гарячий сік в невеликі банки, прикриваємо стерильними кришками і ставимо в посуд для стерилізації. Стерилізуємо протягом 15 - 25 хвилин, в залежності від об'єму посуду. Після цього банки негайно закорковуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до охолодження. Зберігаємо напій з чорноплідної горобини у темному і холодному місці, а з решти ягід можете зробити ще сік, повторивши всю процедуру ще раз.
Вино з соку чорноплідної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку з плодів чорноплідної горобини робимо мезгу і залишаємо для бродіння в будь скляній посуді. Потім масу

Цікавить рецепти виготовлення інших соків, тоді радимо зробити яблучний сік - швидко, корисно і смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти

Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не

Домашнє вино з чорноплідної горобини
Вино - приємний алкогольний і вітамінний напій. Його можна подавати до різних десертів, солодкій випічці та інших страв. Зробити його в домашніх

Вино з червоної горобини
З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної

Наливка з ожини
Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів

Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з

Компот з горобини
Компот, приготований з горобини, не тільки смачний, але ще і дуже корисний! Щоб зварити такий чудовий напій, вам мені знадобляться особливі навички,