Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з червоної горобини

Вино з червоної горобини

13-03-2015, 12:28
2 093
Вино з червоної горобини
Горобинові заготовки з'являються на наших полицях не рідше засолених овочів і ягідного варення, але про такому способі запасания цієї ягоди, як використання її в якості основи для приготування вина, знають далеко не всі. Ми вирішили винести рецепти смачного горобинового вина в маси.

Рецепт вина з червоної горобини


Інгредієнти:

  • горобина - 4 кг;

  • цукор - 4 кг;

  • вода - 10 л;

  • чорний родзинки - 1 ст.;

  • яблучний сік - 6 л.


  • Приготування
    Перед приготуванням домашнього вина з червоної горобини, слід пересипати ягоди в контейнер і залишити на холоді протягом доби, щоб позбавитися від зайвої гіркоти. Перед готуванням ягоди розморожуємо, перетираємо в глибокій посуді до стану пюре, потім додаємо половину всього цукру і суміш води з яблучним соком . Для посилення бродіння в ємність з майбутнім вином закладаємо пару жмень чорного родзинок . Мити ягоди перед цим суворо заборонено, в іншому випадку ви вб'єте мікрофлору забезпечує бродіння.
    Далі з горобиновим вином надходять також, як і з вином з будь-якої іншої сировини - його ставлять на гідрозатвор і залишають в теплі. Як тільки частота виділення газу почне спадати, дріжджі слід підгодувати ще одним кілограмом цукру і залишити повністю дображивать. Готовий напій проціджують через кілька шарів марлі, розливаємо по пляшках, закорковуємо і залишаємо на пару місяців в прохолоді. Після закінчення часу бродіння, вино знову проціджують через марлю, а потім вживають.

    Рецепт приготування вина з червоної горобини


    Інгредієнти:

  • горобина - 2 кг;

  • цукор.


  • Приготування
    Подмороженную горобину розморожуємо і обдаємо окропом, щоб ягоди краще віддавали сік. Далі ягоду подрібнюємо або пропускаємо через соковижималку. Отриманий сік з'єднайте з водою і цукром в пропорціях, що визначаються бажаної солодкістю напою. В цілому, для столового вина на кожен літр соку припадає 25 л очищеної води і півтора кілограма цукру.
    Після того, як цукор розчиниться, вино потрібно поставити на гідрозатвор. Час приготування вина з червоної горобини буде прямо залежати від швидкості бродіння, як тільки бродіння завершиться, вино можна буде знімати з гідрозатвори, проціджувати і розливати по пляшках.

    Домашнє ігристе вино з червоної горобини


    Інгредієнти:

  • червона горобина - 2 кг;

  • вода - 9 л;

  • цукор - за смаком;

  • родзинки - 1 жменя.


  • Приготування
    Попередньо розморожену горобину слід вимити й подрібнити, після чого залити 9 літрами окропу і накрити ємність з ягодою марлевою кришкою. Як тільки почнеться процес бродіння, основу для ігристого вина необхідно буде процідити і змішати з цукром. Вино розливаємо по пляшках і всередину кожної кладемо по 2-3 ягідки немитого родзинок. Далі закриваємо вино пробками і залишаємо дображивать прямо в пляшці, розмістивши їх у прохолодному місці.

    Вино з червоної горобини


    Інгредієнти:

  • горобина - 2 кг;

  • вода - 25 кг;

  • цукор - 500 р.


  • Приготування
    Вино з червоної горобини
    Ягоди горобини перебираємо, промиваємо, обсушуємо і подмораживаем в морозильній камері протягом 10-12 годин. Заморожені ягоди слід залити окропом і варити протягом 15 хвилин, щоб вичавити з них якомога більше соку надалі. Першу воду слід злити, залити горобину свіжої рідиною, ще раз злити, а ягоди розім'яти і пресувати. Сік перелити в чисту суху банку, а жом заливаємо чистою гарячою водою і залишаємо на 5 годин.
    Після закінчення часу його необхідно спресувати вдруге, а отриману рідину змішати з первинним ягідним соком. Змішуємо основу для вина з водою і за смаком додаємо цукор. Залишаємо напій бродити, не забувши поставити його на водяний затвор. Після закінчення бродіння вино з червоної горобини необхідно процідити через кілька шарів марлі, розлити по пляшках і залишити дображивать вже в прохолоді на 2-3 місяці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Домашнє вино з смородини
    Домашнє вино з смородини
    Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
    Домашнє вино з чорноплідної горобини
    Домашнє вино з чорноплідної горобини
    Вино - приємний алкогольний і вітамінний напій. Його можна подавати до різних десертів, солодкій випічці та інших страв. Зробити його в домашніх
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів
    Сік з чорноплідної горобини
    Сік з чорноплідної горобини
    Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо