Вино з червоної горобини
Горобинові заготовки з'являються на наших полицях не рідше засолених овочів і ягідного варення, але про такому способі запасания цієї ягоди, як використання її в якості основи для приготування вина, знають далеко не всі. Ми вирішили винести рецепти смачного горобинового вина в маси.
Інгредієнти:
горобина - 4 кг;
цукор - 4 кг;
вода - 10 л;
чорний родзинки - 1 ст.;
яблучний сік - 6 л.
Приготування
Перед приготуванням домашнього вина з червоної горобини, слід пересипати ягоди в контейнер і залишити на холоді протягом доби, щоб позбавитися від зайвої гіркоти. Перед готуванням ягоди розморожуємо, перетираємо в глибокій посуді до стану пюре, потім додаємо половину всього цукру і суміш води з яблучним соком . Для посилення бродіння в ємність з майбутнім вином закладаємо пару жмень чорного родзинок . Мити ягоди перед цим суворо заборонено, в іншому випадку ви вб'єте мікрофлору забезпечує бродіння.
Далі з горобиновим вином надходять також, як і з вином з будь-якої іншої сировини - його ставлять на гідрозатвор і залишають в теплі. Як тільки частота виділення газу почне спадати, дріжджі слід підгодувати ще одним кілограмом цукру і залишити повністю дображивать. Готовий напій проціджують через кілька шарів марлі, розливаємо по пляшках, закорковуємо і залишаємо на пару місяців в прохолоді. Після закінчення часу бродіння, вино знову проціджують через марлю, а потім вживають.
Інгредієнти:
горобина - 2 кг;
цукор.
Приготування
Подмороженную горобину розморожуємо і обдаємо окропом, щоб ягоди краще віддавали сік. Далі ягоду подрібнюємо або пропускаємо через соковижималку. Отриманий сік з'єднайте з водою і цукром в пропорціях, що визначаються бажаної солодкістю напою. В цілому, для столового вина на кожен літр соку припадає 25 л очищеної води і півтора кілограма цукру.
Після того, як цукор розчиниться, вино потрібно поставити на гідрозатвор. Час приготування вина з червоної горобини буде прямо залежати від швидкості бродіння, як тільки бродіння завершиться, вино можна буде знімати з гідрозатвори, проціджувати і розливати по пляшках.
Інгредієнти:
червона горобина - 2 кг;
вода - 9 л;
цукор - за смаком;
родзинки - 1 жменя.
Приготування
Попередньо розморожену горобину слід вимити й подрібнити, після чого залити 9 літрами окропу і накрити ємність з ягодою марлевою кришкою. Як тільки почнеться процес бродіння, основу для ігристого вина необхідно буде процідити і змішати з цукром. Вино розливаємо по пляшках і всередину кожної кладемо по 2-3 ягідки немитого родзинок. Далі закриваємо вино пробками і залишаємо дображивать прямо в пляшці, розмістивши їх у прохолодному місці.
Інгредієнти:
горобина - 2 кг;
вода - 25 кг;
цукор - 500 р.
Приготування
Ягоди горобини перебираємо, промиваємо, обсушуємо і подмораживаем в морозильній камері протягом 10-12 годин. Заморожені ягоди слід залити окропом і варити протягом 15 хвилин, щоб вичавити з них якомога більше соку надалі. Першу воду слід злити, залити горобину свіжої рідиною, ще раз злити, а ягоди розім'яти і пресувати. Сік перелити в чисту суху банку, а жом заливаємо чистою гарячою водою і залишаємо на 5 годин.
Після закінчення часу його необхідно спресувати вдруге, а отриману рідину змішати з первинним ягідним соком. Змішуємо основу для вина з водою і за смаком додаємо цукор. Залишаємо напій бродити, не забувши поставити його на водяний затвор. Після закінчення бродіння вино з червоної горобини необхідно процідити через кілька шарів марлі, розлити по пляшках і залишити дображивать вже в прохолоді на 2-3 місяці.
Рецепт вина з червоної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням домашнього вина з червоної горобини, слід пересипати ягоди в контейнер і залишити на холоді протягом доби, щоб позбавитися від зайвої гіркоти. Перед готуванням ягоди розморожуємо, перетираємо в глибокій посуді до стану пюре, потім додаємо половину всього цукру і суміш води з яблучним соком . Для посилення бродіння в ємність з майбутнім вином закладаємо пару жмень чорного родзинок . Мити ягоди перед цим суворо заборонено, в іншому випадку ви вб'єте мікрофлору забезпечує бродіння.
Далі з горобиновим вином надходять також, як і з вином з будь-якої іншої сировини - його ставлять на гідрозатвор і залишають в теплі. Як тільки частота виділення газу почне спадати, дріжджі слід підгодувати ще одним кілограмом цукру і залишити повністю дображивать. Готовий напій проціджують через кілька шарів марлі, розливаємо по пляшках, закорковуємо і залишаємо на пару місяців в прохолоді. Після закінчення часу бродіння, вино знову проціджують через марлю, а потім вживають.
Рецепт приготування вина з червоної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Подмороженную горобину розморожуємо і обдаємо окропом, щоб ягоди краще віддавали сік. Далі ягоду подрібнюємо або пропускаємо через соковижималку. Отриманий сік з'єднайте з водою і цукром в пропорціях, що визначаються бажаної солодкістю напою. В цілому, для столового вина на кожен літр соку припадає 25 л очищеної води і півтора кілограма цукру.
Після того, як цукор розчиниться, вино потрібно поставити на гідрозатвор. Час приготування вина з червоної горобини буде прямо залежати від швидкості бродіння, як тільки бродіння завершиться, вино можна буде знімати з гідрозатвори, проціджувати і розливати по пляшках.
Домашнє ігристе вино з червоної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо розморожену горобину слід вимити й подрібнити, після чого залити 9 літрами окропу і накрити ємність з ягодою марлевою кришкою. Як тільки почнеться процес бродіння, основу для ігристого вина необхідно буде процідити і змішати з цукром. Вино розливаємо по пляшках і всередину кожної кладемо по 2-3 ягідки немитого родзинок. Далі закриваємо вино пробками і залишаємо дображивать прямо в пляшці, розмістивши їх у прохолодному місці.
Вино з червоної горобини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди горобини перебираємо, промиваємо, обсушуємо і подмораживаем в морозильній камері протягом 10-12 годин. Заморожені ягоди слід залити окропом і варити протягом 15 хвилин, щоб вичавити з них якомога більше соку надалі. Першу воду слід злити, залити горобину свіжої рідиною, ще раз злити, а ягоди розім'яти і пресувати. Сік перелити в чисту суху банку, а жом заливаємо чистою гарячою водою і залишаємо на 5 годин.
Після закінчення часу його необхідно спресувати вдруге, а отриману рідину змішати з первинним ягідним соком. Змішуємо основу для вина з водою і за смаком додаємо цукор. Залишаємо напій бродити, не забувши поставити його на водяний затвор. Після закінчення бродіння вино з червоної горобини необхідно процідити через кілька шарів марлі, розлити по пляшках і залишити дображивать вже в прохолоді на 2-3 місяці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Домашнє вино з смородини
Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
Домашнє вино з чорноплідної горобини
Вино - приємний алкогольний і вітамінний напій. Його можна подавати до різних десертів, солодкій випічці та інших страв. Зробити його в домашніх
Як зробити вино з компоту?
Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
Наливка з ожини
Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів
Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо