Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашнє вино з чорноплідної горобини

Домашнє вино з чорноплідної горобини

15-03-2015, 18:25
1 292
Домашнє вино з чорноплідної горобини
Вино з горобини - приємний вітамінний алкогольний напій, який нескладно приготувати самостійно. Домашнє вино з червоної або чорноплідної горобини можна подавати з легкими десертами , солодкою випічкою і до деяких інших страв.

Рецепт домашнього вина з чорноплідної горобини


Процес приготування вина з ягід горобини досить нескладний. Не слід використовувати плоди з дерев, що ростуть біля доріг, у них можуть накопичуватися шкідливим речовини. Потрібно, щоб плоди були стиглими, інакше вино буде гірше бродити, доведеться збільшувати кількість цукру.
Приблизний розрахунок пропорції інгредієнтів:

  • плоди горобини - 1 кг;

  • цукор-пісок (виробництва країн СНД) - 50-100 г;

  • 05-15 л води.


  • Приготування
    При таких пропорціях виходять найкращі результати.
    Ягоди не моєму. Що містяться на їх поверхні мікроорганізми забезпечать забраживание сусла, а будь-які неорганічні сторонні мікрочастинки осядуть на дно разом з дріжджами після закінчення бродіння. Ягоди в кількості близько 1 кг закладаємо, наприклад, звичайну 3-х літрову сулію. Засипаємо до 05-1 кг цукру і мнемо руками або товкачиком. На шийку бутля пов'язуємо шматочок марлі і чекаємо три доби, щоб почалося бродіння. Потім заливаємо близько 1-12 літра води і ретельно розмішуємо так, щоб цукор розчинився весь.
    Ставимо водяний затвор: закатуємо банку жерстяної кришкою, пробиваємо в центрі кришки невеликий отвір, у який вставляємо тонку трубочку (наприклад, від крапельниці підійде). Кінець трубочки всередині банки повинен ледь заходити всередину і ні в якому разі не торкатися поверхні сусла навіть при інтенсивному бродінні. Заліплюємо пластиліном щілини між кришкою і трубочкою. Другий кінець трубочки поміщаємо в невелику банку з водою. В цю ж ємність можна опустити трубочки з ще кількох банок з суслом.
    Гази, що утворюються при бродінні, проходять через водяний затвор, що перешкоджає можливості початку оцтового бродіння. Загальний цикл спиртового бродіння триває 40 діб, однак через 20-30 діб ми акуратно ставимо бутель на стіл, відкриваємо кришку і перецеживаем сусло за допомогою тонкого шланга і фільтра з марлі в іншу чисту банку. Що залишився макуха з мезгою заливаємо не більше 2-3-х склянок води, збовтуємо і віджимаємо щадяще. Проціджуємо і доливаємо те, що вичавили в густе сусло.
    Банку закатуємо і знову встановлюємо водяний затвор ще на 20 діб (тепер можна помістити бутлі в прохолодне місце у підвал, на веранду, балкон). Після закінчення цього часу вино готове. Переливаємо його (тобто знімаємо з дріжджів) ще раз за допомогою трубочки і заливаємо в чисті пляшки, які можна закрити не надто щільними пластиковими кришками. Герметичність тепер не потрібна, інакше кришки зірве. Можна для стабілізації і підвищення міцності вина влити горілки з розрахунку 50 мл на літр вина. Додана горілка зупинить залишкове бродіння. Тепер добре б перенести сулії з вином в підвал або на неопалювальний балкон. Якщо вино гідний до січня - тільки тоді його можна закатати або розлити в пляшки і закупорити пробками герметично.
    Вино у вас повинно вийти насичене, досить міцне і солодке.
    Домашнє вино з чорноплідної горобини

    Думається, ви зможете приємно побалувати своїх гостей і домашніх приємним хмільним вітамінним напоєм. Особливо старатися в його вживанні, звичайно ж, не слід.
    Домашнє вино із звичайної червоної горобини готуємо так само, як і з чорноплідної (дивіться вище). Щільність м'якоті, водянистість і цукристість плодів червоної і чорноплідної горобини практично однакова, тому розрахунок пропорції інгредієнтів такий же.
    Слід зауважити, що збільшення кількості цукру робить вино більш міцним і солодким. Це вже, як кажуть, на любителя.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Домашнє вино з смородини
    Домашнє вино з смородини
    Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
    Вино з червоної горобини
    Вино з червоної горобини
    З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів
    Лікер з чорноплідної горобини
    Лікер з чорноплідної горобини
    Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
    Сік з чорноплідної горобини
    Сік з чорноплідної горобини
    Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо