Наливка з ожини
Ежевичная наливка має приємний бурштиновий відтінок і насичений смак, готувати її куди простіше вина, а результат виходить ні чим не гірше, особливо, якщо слідувати нашим простим рецептами.
Наливки можна готувати двома способами: з використанням спирту і без нього. У рецептах далі ми розглянемо технологію приготування наливки без спирту.
Інгредієнти:
ожина - 35 кг;
цукор - 12 кг
Приготування
Перед тим, як приготувати наливку з ожини, ягоди слід перебрати, відокремити від плодоніжок і ретельно промити, а потім обсушити. Чистий ягоду слід засипати в бутель або скляну банку, пересипаючи кожен шар цукром ожини. Наливку залишають бродити на сонці або в теплі на один тиждень, при цьому горлечко ємності з сировиною для наливки слід перев'язати марлевою кришкою і не забувати час від часу струшувати вміст. Як тільки стануть помітні перші ознаки бродіння (виділяються пухирці вуглекислого газу, які свідчать про бактеріальної активності), марлеву кришку міняємо на гумову рукавичку або встановлюємо на горлечко банки водяний затвор. Тепер наливка буде доходити в прохолоді ще місяць або до закінчення бродіння.
Готовий напій слід профільтрувати через кілька шарів марлі, а потім розлити по пляшках і герметично закупорити.
Спиртовмісна наливка з ожини може готуватися на розведеному спирті безпосередньо, або із застосуванням хорошої горілки в якості основи. Для такої наливки не потрібно первинно зброджувати сировину, ягідне пюре відразу заливають спиртом і ставиться доходити в будь-якому прохолодному місці.
Інгредієнти:
ожина - 1 кг;
цукор - 1/2 кг;
горілка - 1 л.
Приготування
М'які і стиглі, а головне цілі ягоди необхідно перебрати, очистити від плодоніжок і ретельно вимити. Чистий ожину обсушуємо на паперових рушниках і розминаємо в кашку разом з цукром в будь емальованому посуді. Отримане ягідне пюре переливаємо для бродіння в скляні банки, заливаємо горілкою і добре перемішуємо. Далі слід накрити наливку кришкою і залишити підходити в теплі на місяць. Після закінчення 30 днів наливку з ожини ретельно проціджуємо через марлевий фільтр, намагаючись не зачіпати осад, і розливаємо по пляшках. Розлитий напій готовий до вживання. Подавати ежевичную наливку краще охолодженої.
Рецепт наливки з ожини
Наливки можна готувати двома способами: з використанням спирту і без нього. У рецептах далі ми розглянемо технологію приготування наливки без спирту.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати наливку з ожини, ягоди слід перебрати, відокремити від плодоніжок і ретельно промити, а потім обсушити. Чистий ягоду слід засипати в бутель або скляну банку, пересипаючи кожен шар цукром ожини. Наливку залишають бродити на сонці або в теплі на один тиждень, при цьому горлечко ємності з сировиною для наливки слід перев'язати марлевою кришкою і не забувати час від часу струшувати вміст. Як тільки стануть помітні перші ознаки бродіння (виділяються пухирці вуглекислого газу, які свідчать про бактеріальної активності), марлеву кришку міняємо на гумову рукавичку або встановлюємо на горлечко банки водяний затвор. Тепер наливка буде доходити в прохолоді ще місяць або до закінчення бродіння.
Готовий напій слід профільтрувати через кілька шарів марлі, а потім розлити по пляшках і герметично закупорити.
Наливка з ожини на горілці
Спиртовмісна наливка з ожини може готуватися на розведеному спирті безпосередньо, або із застосуванням хорошої горілки в якості основи. Для такої наливки не потрібно первинно зброджувати сировину, ягідне пюре відразу заливають спиртом і ставиться доходити в будь-якому прохолодному місці.
Інгредієнти:
Приготування
М'які і стиглі, а головне цілі ягоди необхідно перебрати, очистити від плодоніжок і ретельно вимити. Чистий ожину обсушуємо на паперових рушниках і розминаємо в кашку разом з цукром в будь емальованому посуді. Отримане ягідне пюре переливаємо для бродіння в скляні банки, заливаємо горілкою і добре перемішуємо. Далі слід накрити наливку кришкою і залишити підходити в теплі на місяць. Після закінчення 30 днів наливку з ожини ретельно проціджуємо через марлевий фільтр, намагаючись не зачіпати осад, і розливаємо по пляшках. Розлитий напій готовий до вживання. Подавати ежевичную наливку краще охолодженої.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити вишневу наливку?
Наливка - алкогольний напій, який обожнюють багато пані. Її готують з використанням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як зробити
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Наливка з варення
Наливка - смачний алкогольний напій, улюблений багатьма дамами. Його готують із різноманітних ягід і фруктів, а також з залишків варення. Ось про
Наливка з ягід
Наливка - це смачний алкогольний напій, який люблять багато пані. Його готують на горілці або спирті. Давайте детально розберемося, як його зробити з
Наливка з агрусу
Аґрус - смачна і корисна ягідка, яку можна використовувати у створенні варення, джемів, компотів, а також наливки. Ось про створення цього
Абрикосова наливка
Абрикосова наливка - це смачний ароматний алкогольний напій, який неодмінно сподобається дамам і неодмінно займе гідне місце на святковому столі.