Абрикосова наливка
Абрикосова наливка дуже смачна, ароматна і ярка - легкий смарагдовий відтінок напою стане гідним доповненням яскравої колірної гами святкових страв на будь-якому столі.
Готувати абрикосову наливку нітрохи не складніше, ніж інші види цього алкогольного напою.
Інгредієнти:
абрикоси - 2 кг;
вода - 700 мл;
цукровий пісок - 16 кг;
сік 1 лимона;
спирт - 2 л;
горілка - 15 л.
Приготування
Абрикоси промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо, попередньо видаливши всі кісточки. Закладаємо шматочки м'якоті в бутель, а слідом засипаємо ядра третини вилучені кісточок. Змішавши горілку зі спиртом, заливаємо отриманим міцним розчином абрикоси, закорковуємо пляшки і ставимо їх на підвіконня. Бутель повинна стояти на сонці близько 2 місяців, при цьому її необхідно періодично провертати.
Після закінчення часу, з води і цукрового піску варимо сироп. Додаємо в сироп, сік одного лимона, і продовжуємо варити, помішуючи, 10 хвилин при низькій температурі (готовий сироп не повинен стати золотистим). Тим часом, проціджуємо готову наливку і віджимаємо абрикосову м'якоть. Змішуємо напій з сиропом, розливаємо і закорковуємо.
Інгредієнти:
абрикоси - 2 кг;
цукор - 600 г+650 г;
вода - 15 л.
Приготування
Промиті і обсушені плоди укладаємо в банку цілком, пересипаючи цукром (600 г). Горлечко банки накриваємо марлевим зрізом і ставимо її вміст в теплі до появи перших ознак бродіння. Після, банку ставлять водяний затвор, а тару переносять у тепле місце без сонячного світла, аж до повного припинення бродіння. Перебродив напій проціджуємо в чисту суху тару. З останків цукру і води варимо прозорий сироп і заливаємо їм абрикосову м'якоть. Ставимо суміш на повторне бродіння, а після, проціджуємо сироп і змішуємо його з наливкою.
Інгредієнти:
абрикоси - 2 кг;
сливи - 15 кг;
вода - 1 л;
цукровий пісок - 600 р.
Приготування
Абрикоси і сливи миємо, обсушуємо і очищаємо від кісточок. Половинки плодів засипаємо в бутель і заливаємо прозорим цукровим сиропом. Накриваємо ємність з абрикосами марлею і ставимо в тепле і світле місце до початку бродіння (зазвичай на це йде 3-4 діб). Після початку бродіння ставимо банку на гідрозатвор і залишаємо до готовності на 1 місяць. Готову наливку пропускаємо через марлевий фільтр, віджимаємо сік з м'якоті половинок плодів і змішуємо обидва розчину.
Готувати абрикосову наливку нітрохи не складніше, ніж інші види цього алкогольного напою.
Рецепт абрикосової наливки
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо, попередньо видаливши всі кісточки. Закладаємо шматочки м'якоті в бутель, а слідом засипаємо ядра третини вилучені кісточок. Змішавши горілку зі спиртом, заливаємо отриманим міцним розчином абрикоси, закорковуємо пляшки і ставимо їх на підвіконня. Бутель повинна стояти на сонці близько 2 місяців, при цьому її необхідно періодично провертати.
Після закінчення часу, з води і цукрового піску варимо сироп. Додаємо в сироп, сік одного лимона, і продовжуємо варити, помішуючи, 10 хвилин при низькій температурі (готовий сироп не повинен стати золотистим). Тим часом, проціджуємо готову наливку і віджимаємо абрикосову м'якоть. Змішуємо напій з сиропом, розливаємо і закорковуємо.
Рецепт абрикосової наливки без горілки
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і обсушені плоди укладаємо в банку цілком, пересипаючи цукром (600 г). Горлечко банки накриваємо марлевим зрізом і ставимо її вміст в теплі до появи перших ознак бродіння. Після, банку ставлять водяний затвор, а тару переносять у тепле місце без сонячного світла, аж до повного припинення бродіння. Перебродив напій проціджуємо в чисту суху тару. З останків цукру і води варимо прозорий сироп і заливаємо їм абрикосову м'якоть. Ставимо суміш на повторне бродіння, а після, проціджуємо сироп і змішуємо його з наливкою.
Наливка з абрикосів та слив
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси і сливи миємо, обсушуємо і очищаємо від кісточок. Половинки плодів засипаємо в бутель і заливаємо прозорим цукровим сиропом. Накриваємо ємність з абрикосами марлею і ставимо в тепле і світле місце до початку бродіння (зазвичай на це йде 3-4 діб). Після початку бродіння ставимо банку на гідрозатвор і залишаємо до готовності на 1 місяць. Готову наливку пропускаємо через марлевий фільтр, віджимаємо сік з м'якоті половинок плодів і змішуємо обидва розчину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
Як зробити вишневу наливку?
Наливка - алкогольний напій, який обожнюють багато пані. Її готують з використанням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як зробити
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Наливка з малини
Наливка з малини - смачний алкогольний напій, який дуже легко зробити в домашніх умовах. Для цього вам потрібно всього лише мати в наявності малину,
Наливка з сливи
Наливка - це смачний алкогольний домашній напій, який роблять з ягід, фруктів, варення і джемів. І сьогодні ми вам розповімо, як зробити чудову
Наливка з ожини
Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів