Абрикосова наливка дуже смачна, ароматна і ярка - легкий смарагдовий відтінок напою стане гідним доповненням яскравої колірної гами святкових страв на будь-якому столі.
Готувати абрикосову наливку нітрохи не складніше, ніж інші види цього алкогольного напою.
Рецепт абрикосової наливки
Інгредієнти: абрикоси - 2 кг; вода - 700 мл; цукровий пісок - 16 кг; сік 1 лимона; спирт - 2 л; горілка - 15 л. Приготування Абрикоси промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо, попередньо видаливши всі кісточки. Закладаємо шматочки м'якоті в бутель, а слідом засипаємо ядра третини вилучені кісточок. Змішавши горілку зі спиртом, заливаємо отриманим міцним розчином абрикоси, закорковуємо пляшки і ставимо їх на підвіконня. Бутель повинна стояти на сонці близько 2 місяців, при цьому її необхідно періодично провертати.
Після закінчення часу, з води і цукрового піску варимо сироп. Додаємо в сироп, сік одного лимона, і продовжуємо варити, помішуючи, 10 хвилин при низькій температурі (готовий сироп не повинен стати золотистим). Тим часом, проціджуємо готову наливку і віджимаємо абрикосову м'якоть. Змішуємо напій з сиропом, розливаємо і закорковуємо.
Рецепт абрикосової наливки без горілки
Інгредієнти: абрикоси - 2 кг; цукор - 600 г+650 г; вода - 15 л. Приготування Промиті і обсушені плоди укладаємо в банку цілком, пересипаючи цукром (600 г). Горлечко банки накриваємо марлевим зрізом і ставимо її вміст в теплі до появи перших ознак бродіння. Після, банку ставлять водяний затвор, а тару переносять у тепле місце без сонячного світла, аж до повного припинення бродіння. Перебродив напій проціджуємо в чисту суху тару. З останків цукру і води варимо прозорий сироп і заливаємо їм абрикосову м'якоть. Ставимо суміш на повторне бродіння, а після, проціджуємо сироп і змішуємо його з наливкою.
Наливка з абрикосів та слив
Інгредієнти: абрикоси - 2 кг; сливи - 15 кг; вода - 1 л; цукровий пісок - 600 р. Приготування Абрикоси і сливи миємо, обсушуємо і очищаємо від кісточок. Половинки плодів засипаємо в бутель і заливаємо прозорим цукровим сиропом. Накриваємо ємність з абрикосами марлею і ставимо в тепле і світле місце до початку бродіння (зазвичай на це йде 3-4 діб). Після початку бродіння ставимо банку на гідрозатвор і залишаємо до готовності на 1 місяць. Готову наливку пропускаємо через марлевий фільтр, віджимаємо сік з м'якоті половинок плодів і змішуємо обидва розчину.