Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Наливка з агрусу

Наливка з агрусу

13-03-2015, 12:34
3 677
Наливка з агрусу
Агрус не тільки багатий вітамінами і відрізняється приємним смаком, але і служить прекрасною основою для домашньої наливки, приготування якій під силу будь-якому. Солодкий напій з легкою кислинкою підійде для вживання в холодну пору року.

Як приготувати наливку з агрусу на горілці?


Інгредієнти:

  • ягоди агрусу - 2 ст.;

  • цукор - 15-2 ст.;

  • горілка - 2-3 ст.


  • Приготування
    Ягоди агрусу розминаємо з цукром в півторалітрової банку, після чого заповнюємо ємність холодною кип'яченою водою під саме горлечко і накриваємо кришкою з декількох шарів марлі. Залишаємо аґрус в теплі до тих пір, поки осад з ягідної м'якоті не опуститься на дно, після цього напій можна процідити через ватно-марлевий фільтр і змішати з горілкою. Готову наливку залишається лише розлити по пляшках і закупорити кришкою. Зберігати напій слід в холодильнику.
    До речі, горілку в склад рецепта додавати не обов'язково. У разі, якщо ви вирішите виключити її зі складу на виході вийде легкий слабоалкогольний газований напій. Також, зауважте, що цукор і горілку можна додавати на свій розсуд, залежно від бажаної міцності і солодощі напою.

    Винна наливка з аґрусу в домашніх умовах


    Для відтворення рецепту потрібно терпіння, однак, готовий продукт окупить очікування з лишком.
    Інгредієнти:

  • ягоди агрусу - 1 кг;

  • кріплене вино - 500 мл;

  • горілка - 500 мл


  • Приготування
    Очищений від плодоніжок агрус кладемо в скляну банку або пластикову сулію (краще - перше), заливаємо ягоди горілкою і залишаємо на 1 місяць в теплі. Після закінчення часу горілчаний настій зливаємо в окремий пляшку, а ті ж ягоди заливаємо кріплених вином і залишаємо ще на 3-4 тижні. Змішуємо обидва настою і кип'ятити 20 хвилин, знімаючи піну. Готовий напій зціджуємо і охолоджуємо. Зберігаємо закупорюють в скляних пляшках.

    Рецепт наливки з аґрусу і малини


    Яскравий колір і приємний ягідний смак наливке з агрусу подарують ягідки малини. Досить додати 200 г малини на порцію напою, щоб відчути значну різницю.
    Інгредієнти:

  • ягоди агрусу - 1 кг;

  • спирт 70%;

  • малина - 200 р.


  • Приготування
    Ягоди агрусу перекладаємо у скляну банку, заповнюючи половину її обсягу. Заливаємо ягоди спиртом, накриваючи їх на 2 див. Наполягаємо напій протягом місяця, після чого до агрусу додаємо малину і продовжуємо наполягати ще тиждень. Готову наливку проціджуємо через ватно-марлевий фільтр і розливаємо по пляшках.

    Як зробити наливку з агрусу?


    По-справжньому насичена і солодка наливка з агрусу гарантовано вийде за рецептом нижче. На приготування піде значно більше часу, ніж у всіх попередніх рецептах, але результат, як завжди, виправдовує старання.
    Інгредієнти:

  • агрус - 1 кг;

  • ізюм;

  • горілка - 1 л;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Наливка з агрусу

    Перебрані і очищені від плодоніжок ягоди агрусу засипаємо в пластиковий бутель або скляну банку і заливаємо горілкою. Накриваємо ємність з ягодами марлевою кришкою і залишаємо настоятися в теплі протягом 6 місяців. Наполовину готовий напій слід процідити через щільний марлевий фільтр і розлити по пляшках. У кожну з пляшок додаємо 2 столові ложки цукру і розрізану навпіл ягідку родзинок .
    Зробити напій більш чистим від осаду допоможе кип'ятіння. Злийте спиртовий настій в емальований посуд, змішайте з цукром і доведіть до кипіння на вогні. Зніміть піну, яка утворилася і додайте цукор. Перед розливом у пляшки наливка має повністю охолонути. Готовий напій нагадує міцне домашнє вино .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Вино з агрусу ні чим за смаком не поступається традиційному виноградному. Краще всього для напою підійдуть сорти великого, солодкого жовтого або
    Наливка з чорної смородини
    Наливка з чорної смородини
    Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
    Наливка з варення
    Наливка з варення
    Наливка - смачний алкогольний напій, улюблений багатьма дамами. Його готують із різноманітних ягід і фруктів, а також з залишків варення. Ось про
    Наливка з малини
    Наливка з малини
    Наливка з малини - смачний алкогольний напій, який дуже легко зробити в домашніх умовах. Для цього вам потрібно всього лише мати в наявності малину,
    Наливка з ягід
    Наливка з ягід
    Наливка - це смачний алкогольний напій, який люблять багато пані. Його готують на горілці або спирті. Давайте детально розберемося, як його зробити з
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів