Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашнє вино з агрусу - рецепт

Домашнє вино з агрусу - рецепт

15-03-2015, 18:25
4 519
Домашнє вино з агрусу - рецепт
Вино з агрусу за смаком практично не поступається виноградному. І якщо у вас на дачі багатий урожай агрусу, обов'язково спробуйте зробити домашнє вино. Для цього більше підійдуть сорти з великими, соковитими жовтими або червоними ягодами. Вино з перезревшего агрусу вийде каламутним і позбавленим смаку, тому дуже важливо вчасно зняти ягоди з куща, і тут же пустити їх у справу. Через добу агрус почне псуватися, і божественний напій вже не вийти. Рецепти домашніх вин з агрусу вельми різноманітні. Готують, як правило, десертні і кріплені сорту.

Домашнє вино з червоного агрусу


Інгредієнти:

  • аґрус - 15 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 15 кг.


  • Приготування
    Агрус моєму, тиснемо дерев'яним товкачем і перекладаємо в скляний бутель. Кип'ятимо воду, засипаємо в неї цукор, і готуємо сироп. Коли він охолоне, заливаємо ягоди. Стежимо, щоб залишалося місце для бродіння, і суміш наповнювала посудину не більше, ніж на 2/3. Зав'язуємо шийку марлею і ставимо на тиждень в темне прохолодне (16-18° C) місце. Кожен день сусло перемішуємо.
    Сік, що виділився, проціджуємо через марлю в іншу посудину, закорковуємо пробкою, в центрі якої робимо отвір для гумової трубки. Інший її кінець опускаємо в баночку з водою. Так принаймні бродіння буде виходити вуглекислий газ, а в бутель не потрапить повітря. Інакше замість солодкого вина отримаємо оцет.
    Коли через кілька днів випаде осад, а рідина стане прозорою, розливаємо вино по пляшках і витримуємо ще пару місяців. Після можна як самим насолоджуватися крижовниковим вином, так і друзів пригощати. Тим більше, що зберігати більше року цей напій не рекомендується - його смак може сильно погіршитися.

    Рецепт домашнього вина з агрусу на меду


    Інгредієнти:

  • агрус (червоний) - 5 кг;

  • хліб - 05 кг;

  • мед - 05 кг.


  • Приготування
    Стиглий агрус перебираємо, щоб не було зіпсованих ягід. Промиваємо проточною водою, даємо обсохнути і засипаємо в бутель. Повністю заливаємо холодною кип'яченою водою. Залишаємо бродити на 4 місяці.
    Житній хліб нарізаємо шматочками і щедро мажемо медом, даємо підсохнути і додаємо до ягід. Закриваємо бутель клапаном, через який буде йти вуглекислота, і прибираємо вино в темне місце ще на 4 місяці.
    Після рідину проціджують, і домашнє вино можна відразу пити. Для більш тривалого зберігання, якщо залишиться від першої дегустації, розливаємо по пляшках. Оптимальна температура - 8-12° C.

    Приготування домашнього вина з агрусу на коньяку


    Інгредієнти:

  • агрус (червоний) - 4 кг;

  • цукор - 2 кг;

  • коньяк - 2 ст.


  • Приготування
    Ягоди перебираємо, промиваємо, даємо обсохнути і перекладаємо в емальовану посудину відповідного розміру. Розминаємо агрус дерев'яним товкачем і прибираємо на 4 дні в прохолодне місце.
    Потім сік, який виділився зливаємо в бутель, а мезгу заливаємо літром теплої кип'яченої води, перемішуємо і віджимаємо в тугіше ємність, до основного соку. Додаємо цукор, розмішуємо до повного його розчинення. Накриваємо марлею і залишаємо «побродити» 3-4 місяці. Все це час кожні 4 дні підливаємо по півсклянки холодної кип'яченої води.
    Коли ж процес основного бродіння закінчитися, зариваем бутель з кришкою клапаном. В такому стані вино буде дозрівати 4-5 місяців. Вистояне вино переливаємо в інший бутель, додаємо коньяк і витримуємо його ще місяць. Після напій можна розливати по пляшках.

    Домашні вино з агрусу і червоної смородини


    Інгредієнти:

  • аґрус - 3 кг;

  • смородина червона - 1 кг;

  • цукор - 2 кг;

  • вода - 3 л.


  • Приготування
    Домашнє вино з агрусу - рецепт

    Всі ягоди перебираємо, промиваємо. Відокремлюємо смородину від черешків і пропускаємо ягоди через м'ясорубку разом з аґрусом. Кип'ятимо воду і розчиняємо цукор. Заливаємо цим сиропом перетерті ягоди. Ємність, у якій проходить бродіння, не повинна бути заповнена більше, ніж на 3/4. Накриваємо її марлею і залишаємо в теплому місці на тиждень. Не забуваємо періодично помішувати. Коли випаде осад, а вино стане світлим і прозорим, розливаємо його по пляшках, закорковуємо і витримуємо в темному прохолодному місці 2-3 місяці. По закінченню цього терміну молоде вино з смородини і аґрусу готове до вживання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Желе з агрусу
    Желе з агрусу
    Желе з агрусу - чудове ласощі, що приготувати нескладно. Все, що вам знадобиться це аґрус, цукор і вода. І, звичайно, дотримуйтесь наших порад, і у
    Домашнє вино з смородини
    Домашнє вино з смородини
    Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Вино з брусниці
    Вино з брусниці
    Брусниця - це кисло-солодка ягода. Її використовують для приготування джемів, варення, компотів і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати
    Наливка з агрусу
    Наливка з агрусу
    Аґрус - смачна і корисна ягідка, яку можна використовувати у створенні варення, джемів, компотів, а також наливки. Ось про створення цього