Желе з агрусу
Желе з агрусу - приголомшливо смачне і корисне ласощі, яке готується досить швидко. Приготувавши його, ви неодмінно здивуйте своїх гостей і родичів. Ми розповімо вам, як зварити желе з агрусу в домашніх умовах і зробити його неповторним і оригінальним.
Інгредієнти:
агрус - 1 кг;
лимон - 1 шт.;
цукровий пісок - за смаком;
вода - 125 л.
Приготування
Вичавлюємо сік з лимона, а аґрус готуємо і нарізаємо половиночками. У каструлю наливаємо воду, додаємо лимонний сік і викладаємо ягоди. Варимо масу на повільному вогні хвилин 20. А цим часом беремо сито, накриваємо його марлею, складеною в багато шарів. Гарячу ягідну суміш перекладаємо в сито і залишаємо стікати на всю ніч. Отриманий сік виливаємо в каструльку, додаємо за смаком цукор і проварюємо на сильному вогні хвилин 5. Потім знімаємо желе з вогню і відразу ж проціджуємо через дрібне ситечко. Далі розливаємо ласощі за підготовленим заздалегідь баночках, закорковуємо і зберігаємо в прохолодному місці.
Інгредієнти:
агрус - 2 кг;
чорна смородина - 500 г;
цукор - 1 кг;
вода - 1 ст.
Приготування
Агрус і чорну смородину промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо для розпарювання на маленький вогонь. Нагріваємо ягоди до тих пір, поки вони не дадуть сік. Після цього знімаємо каструлю з плити і ставимо для охолодження в таз з холодною водою.
Далі добре розминаємо все толкушкой, перекладаємо отриману масу в друшляк з марлею і віджимаємо сік. Потім зважуємо його, ставимо на вогонь і уварюємо приблизно на 40% від його початкового ваги, постійно заважаючи і знімаючи накип. Тепер всипаємо цукор з розрахунку на 1 кілограм соку - 1 кілограм цукру. Все ретельно перемішуємо, доводимо желе до кипіння, проварюємо хвилин 5-10 і розливаємо в стерильні сухі банки. Залишаємо до повного охолодження на 2 дні, а потім закриваємо гвинтовими кришками.
Інгредієнти:
аґрус - 700 г;
цукор - 500 г;
ківі - 3 шт.;
добавка з пектином желфикс - 1 пакетик.
Приготування
Спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти: агрус промиваємо і очищаємо від плодоніжок, а з ківі зрізаємо шкірку. Потім перекручуємо ягоди і фрукти через м'ясорубку, додаємо цукор, розмішуємо. Викладаємо суміш у каструлю, доводимо до кипіння і кидаємо добавку з пектином і трохи проварюємо, до загустіння. Після цього розливаємо желе по баночках і прибираємо в холодильник.
Прозоре желе з агрусу
Інгредієнти:
Приготування
Вичавлюємо сік з лимона, а аґрус готуємо і нарізаємо половиночками. У каструлю наливаємо воду, додаємо лимонний сік і викладаємо ягоди. Варимо масу на повільному вогні хвилин 20. А цим часом беремо сито, накриваємо його марлею, складеною в багато шарів. Гарячу ягідну суміш перекладаємо в сито і залишаємо стікати на всю ніч. Отриманий сік виливаємо в каструльку, додаємо за смаком цукор і проварюємо на сильному вогні хвилин 5. Потім знімаємо желе з вогню і відразу ж проціджуємо через дрібне ситечко. Далі розливаємо ласощі за підготовленим заздалегідь баночках, закорковуємо і зберігаємо в прохолодному місці.
Желе з агрусу на зиму зі смородиною
Інгредієнти:
Приготування
Агрус і чорну смородину промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо для розпарювання на маленький вогонь. Нагріваємо ягоди до тих пір, поки вони не дадуть сік. Після цього знімаємо каструлю з плити і ставимо для охолодження в таз з холодною водою.
Далі добре розминаємо все толкушкой, перекладаємо отриману масу в друшляк з марлею і віджимаємо сік. Потім зважуємо його, ставимо на вогонь і уварюємо приблизно на 40% від його початкового ваги, постійно заважаючи і знімаючи накип. Тепер всипаємо цукор з розрахунку на 1 кілограм соку - 1 кілограм цукру. Все ретельно перемішуємо, доводимо желе до кипіння, проварюємо хвилин 5-10 і розливаємо в стерильні сухі банки. Залишаємо до повного охолодження на 2 дні, а потім закриваємо гвинтовими кришками.
Рецепт желе з агрусу
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти: агрус промиваємо і очищаємо від плодоніжок, а з ківі зрізаємо шкірку. Потім перекручуємо ягоди і фрукти через м'ясорубку, додаємо цукор, розмішуємо. Викладаємо суміш у каструлю, доводимо до кипіння і кидаємо добавку з пектином і трохи проварюємо, до загустіння. Після цього розливаємо желе по баночках і прибираємо в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Джем на зиму
Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
Варення з м'яти - рецепт
У літній період, коли багато свіжих ягід і фруктів можна зробити дивовижні заготовки на зиму: джеми, желе, варення. І сьогодні ми поділимося цікавими
Королівське варення з аґрусу - рецепт
Аґрус - корисна ягода, яка по праву вважається «королівської». І зараз ми детально розглянемо деякі цікаві варіанти створення варення з цієї смачної
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,