Малинове желе
Зараз ми вам розповімо рецепти приготування малинового желе. Причому цей смачний десерт ви зможете готувати цілий рік, адже для його приготування підійдуть не тільки свіжі, але й заморожені ягоди і навіть варення.
Інгредієнти:
малина - 600 г;
цукор - 300 г;
кип'ячена вода - 3 склянки;
желатин - 30 р.
Приготування
Промиті і просушені ягоди малини розминаємо і віджимаємо сік через дрібне сито, або через марлю, складену в 2 шари. Макуха заливаємо теплою водою і ще раз віджимаємо. Желатин замочуємо в холодній воді приблизно на годину, потім зайву воду знімаємо, а набряклий желатин розчиняємо в 50 мл окропу. Отриману суміш перемішуємо з малиновим соком, додаємо цукор і розливаємо по формах. Перед подачею до столу форму опускають на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо її і викладаємо готове желе з малини на плоске блюдо.
Інгредієнти:
заморожена малина - 350 г;
сік лимона - 2 ст. ложки;
цукор - 5 ст. ложок;
желатин - 25 р.
Приготування
Малину потрібно розморозити при кімнатній температурі. Коли вона пустить сік, перекладаємо її в друшляк і проціджуємо. Сік розбавляємо кип'яченою водою, щоб вийшов об'єм 300 мл Далі заливаємо желатин водою, даємо йому набрякнути протягом 5 хвилин, а потім промиваємо і віджимаємо. Розведений малиновий сік змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. Додаємо в нього розмочений желатин і розмішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо сік лимона, перемішуємо і розливаємо у форми до половини їх об'єму. Прибираємо форми в холодильник. Коли шар желе застигне, викладаємо зверху малину в один шар і знову акуратно заливаємо малиновим сиропом. Ставимо формочки до застигання у холодильник.
Інгредієнти:
варення з малини - 200 г;
цукор - 100 г;
желатин - 25 г;
вода - 2 склянки.
Приготування
Желатин заливаємо 100 мл води і даємо йому набрякнути протягом 1 години. Після цього поміщаємо його на водяну баню і, помішуючи, доводимо до повного розчинення. Але зверніть увагу, до кипіння його доводити не потрібно. Малинове варення розмішуємо в гарячій воді і проціджуємо, потім додаємо цукор, перемішуємо, ставимо на невеликий вогонь і проварюємо протягом 10 хвилин. Малиновий сироп охолодити, приблизно до 50 градусів, і змішуємо з желатином, добре перемішуємо і розливаємо в підготовлені формочки. Відправляємо в холодильник до повного застигання.
А любителі желе також можуть випробувати рецепти полуничного і молочного варіантів цього десерту.
Желе з малини - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і просушені ягоди малини розминаємо і віджимаємо сік через дрібне сито, або через марлю, складену в 2 шари. Макуха заливаємо теплою водою і ще раз віджимаємо. Желатин замочуємо в холодній воді приблизно на годину, потім зайву воду знімаємо, а набряклий желатин розчиняємо в 50 мл окропу. Отриману суміш перемішуємо з малиновим соком, додаємо цукор і розливаємо по формах. Перед подачею до столу форму опускають на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо її і викладаємо готове желе з малини на плоске блюдо.
Желе із замороженої малини
Інгредієнти:
Приготування
Малину потрібно розморозити при кімнатній температурі. Коли вона пустить сік, перекладаємо її в друшляк і проціджуємо. Сік розбавляємо кип'яченою водою, щоб вийшов об'єм 300 мл Далі заливаємо желатин водою, даємо йому набрякнути протягом 5 хвилин, а потім промиваємо і віджимаємо. Розведений малиновий сік змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. Додаємо в нього розмочений желатин і розмішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо сік лимона, перемішуємо і розливаємо у форми до половини їх об'єму. Прибираємо форми в холодильник. Коли шар желе застигне, викладаємо зверху малину в один шар і знову акуратно заливаємо малиновим сиропом. Ставимо формочки до застигання у холодильник.
Желе з малинового варення
Інгредієнти:
Приготування
Желатин заливаємо 100 мл води і даємо йому набрякнути протягом 1 години. Після цього поміщаємо його на водяну баню і, помішуючи, доводимо до повного розчинення. Але зверніть увагу, до кипіння його доводити не потрібно. Малинове варення розмішуємо в гарячій воді і проціджуємо, потім додаємо цукор, перемішуємо, ставимо на невеликий вогонь і проварюємо протягом 10 хвилин. Малиновий сироп охолодити, приблизно до 50 градусів, і змішуємо з желатином, добре перемішуємо і розливаємо в підготовлені формочки. Відправляємо в холодильник до повного застигання.
А любителі желе також можуть випробувати рецепти полуничного і молочного варіантів цього десерту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Ягідний мус - рецепт
Ягідний мус - дуже смачне і апетитне ласощі, яке хочеться їсти постійно. Не вірите? Тоді приготуйте його за наші рецептами і переконайтеся самі! А
Желе з сметани і какао
Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
Желе з заморожених ягід
Ягідне желе - незвичайний, дуже смачний і корисний десерт, який при правильному приготуванні зберігає смак свіжих ягід. Такий десерт можна
Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і