Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Малинове желе

Малинове желе

18-01-2015, 22:58
3 240
Малинове желе
Зараз ми вам розповімо рецепти приготування малинового желе. Причому цей смачний десерт ви зможете готувати цілий рік, адже для його приготування підійдуть не тільки свіжі, але й заморожені ягоди і навіть варення.

Желе з малини - рецепт


Інгредієнти:

  • малина - 600 г;

  • цукор - 300 г;

  • кип'ячена вода - 3 склянки;

  • желатин - 30 р.


  • Приготування
    Промиті і просушені ягоди малини розминаємо і віджимаємо сік через дрібне сито, або через марлю, складену в 2 шари. Макуха заливаємо теплою водою і ще раз віджимаємо. Желатин замочуємо в холодній воді приблизно на годину, потім зайву воду знімаємо, а набряклий желатин розчиняємо в 50 мл окропу. Отриману суміш перемішуємо з малиновим соком, додаємо цукор і розливаємо по формах. Перед подачею до столу форму опускають на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо її і викладаємо готове желе з малини на плоске блюдо.

    Желе із замороженої малини


    Інгредієнти:

  • заморожена малина - 350 г;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • желатин - 25 р.


  • Приготування
    Малину потрібно розморозити при кімнатній температурі. Коли вона пустить сік, перекладаємо її в друшляк і проціджуємо. Сік розбавляємо кип'яченою водою, щоб вийшов об'єм 300 мл Далі заливаємо желатин водою, даємо йому набрякнути протягом 5 хвилин, а потім промиваємо і віджимаємо. Розведений малиновий сік змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. Додаємо в нього розмочений желатин і розмішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо сік лимона, перемішуємо і розливаємо у форми до половини їх об'єму. Прибираємо форми в холодильник. Коли шар желе застигне, викладаємо зверху малину в один шар і знову акуратно заливаємо малиновим сиропом. Ставимо формочки до застигання у холодильник.

    Желе з малинового варення


    Інгредієнти:

  • варення з малини - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • желатин - 25 г;

  • вода - 2 склянки.


  • Приготування
    Желатин заливаємо 100 мл води і даємо йому набрякнути протягом 1 години. Після цього поміщаємо його на водяну баню і,
    Малинове желе
    помішуючи, доводимо до повного розчинення. Але зверніть увагу, до кипіння його доводити не потрібно. Малинове варення розмішуємо в гарячій воді і проціджуємо, потім додаємо цукор, перемішуємо, ставимо на невеликий вогонь і проварюємо протягом 10 хвилин. Малиновий сироп охолодити, приблизно до 50 градусів, і змішуємо з желатином, добре перемішуємо і розливаємо в підготовлені формочки. Відправляємо в холодильник до повного застигання.
    А любителі желе також можуть випробувати рецепти полуничного і молочного варіантів цього десерту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт желе з соку
    Рецепт желе з соку
    Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
    Ягідний мус - рецепт
    Ягідний мус - рецепт
    Ягідний мус - дуже смачне і апетитне ласощі, яке хочеться їсти постійно. Не вірите? Тоді приготуйте його за наші рецептами і переконайтеся самі! А
    Желе з сметани і какао
    Желе з сметани і какао
    Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
    Желе з заморожених ягід
    Желе з заморожених ягід
    Ягідне желе - незвичайний, дуже смачний і корисний десерт, який при правильному приготуванні зберігає смак свіжих ягід. Такий десерт можна
    Желе варення
    Желе варення
    Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали
    Желе з фруктами
    Желе з фруктами
    Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і