Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Желе з фруктами

Желе з фруктами

18-01-2015, 21:37
2 043
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і повноцінний джерело вітамінів. Якщо ви хочете дізнатися про те, як приготувати желе з фруктами, то читайте рецепти нижче.

Рецепт желе з фруктами та шампанським


Інгредієнти:

  • чорниця - 2 жмені;

  • малина - 2 жмені;

  • листя желатину - 4 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • шампанське - 400 мл.


  • Приготування
    Формочки заповнюємо ягодами на 3/4 і ставимо в холодильник для охолодження. Тим часом листя желатину заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Дістаємо набряклий желатин і перекладаємо в каструльку, заливаємо його 150 мл гарячої води з цукром. Ретельно перемішуємо до повного розчинення желатину.
    Як тільки вода з желатином охолоне до кімнатної температури, додаємо шампанське і перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю ягоди в формочках і повертаємо їх назад в холодильник.
    Не в сезон це желе можна приготувати з заморожених фруктів і ягід, попередньо розморозивши їх перед заливкою желейним розчином.

    Сметанне желе з фруктами


    Інгредієнти:

  • полуничне желе - 135 г;

  • сметана - 300 мл;

  • молоко - 150 мл;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • полуниця - 300 г;

  • цукор - 30 р.


  • Приготування
    Заливаємо Желе 150 мл гарячої води і перемішуємо до розчинення. Як тільки желатин охолоне до кімнатної температури, додаємо до нього суміш сметани і вершків. Розливаємо желе за формами і залишаємо застигати в холодильнику.
    Тим часом полуницю нарізаємо і кладемо в сотейник, заливши 2 столовими ложками води, ванільним екстрактом і додавши цукор. Варимо ягоди 25-30 хвилин, а отриманим сиропом поливаємо застигле желе.
    Таке ж желе можна приготувати і з йогурту з фруктами, змішавши останній з молоком і додавши після остигання желатинової маси.

    Сирне желе з фруктами


    Інгредієнти:

  • кефір - 200 мл;

  • сир - 100 г;

  • желатин - 1 ст. ложка;

  • фрукти консервовані - за смаком;

  • цукор - 100 р.


  • Приготування
    Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати, після чого на водяній бані повністю розчиняємо набряклі гранули. Сир протираємо через сито і змішати з кефіром або йогуртом, додаємо цукор (бажано пудру, щоб легше розчинилася), желатиновий розчин і все перемішуємо. Переливаємо отриману суміш у формочки наповнені фруктами. Залишаємо желе в холодильнику до повного застигання.

    Бісквіт з желе і фруктами


    Інгредієнти:

  • бісквітний корж;

  • йогурт знежирений - 250 мл;

  • желатин - 3 аркуша;

  • полуничне пюре - 280 м;

  • вершки для збивання - 315 мл;

  • полуниця свіжа.


  • Для желе:

  • желатин - 1 1/2 аркуша;

  • вода - 60 мл;

  • полуничне пюре - 60 г;

  • цукор - 30 р.


  • Желе з фруктами
    Приготування
    Почнемо з приготування полуничного мусу. У невеликій мисці змішуємо йогурт, цукор, відставляємо в сторону. Желатин замочуємо в холодній воді на 3-5 хвилин, після чого віджимаємо надлишки води, а м'які листи кладемо в полуничне пюре. Ставимо суміш в мікрохвильовку на 10 секунд або до повного розчинення желатину. Даємо охолонути. Додаємо йогурт в желатинову суміш і ретельно перемішуємо.
    В іншій мисці збиваємо вершки до м'яких піків і повітряну масу додаємо до вже наявної йогуртовій суміші. Бісквіт кладемо назад у форму і виливаємо зверху масу з мусу. Залишаємо все охолонути в холодильнику 15-30 хвилин.
    Для желейної заливки розм'якшуємо желатин в холодній воді, надлишки вологи віджимаємо. Набряклий желатин покласти в миску з водою, пюре і цукром і підігріваємо все в мікрохвильовій печі 10 секунд, до повного розчинення кристалів желатину. Коли желатинова суміш охолоне до кімнатної температури, розподіляємо її по торту і повертаємо десерт з желе з фруктами назад в холодильник до повного застигання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт желе з соку
    Рецепт желе з соку
    Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
    Малинове желе
    Малинове желе
    Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
    Желе з червоної смородини - рецепт
    Желе з червоної смородини - рецепт
    Желе з червоної смородини - це поживний і низькокалорійний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим і дітям. Для створення цієї смакоти
    Желе з заморожених ягід
    Желе з заморожених ягід
    Ягідне желе - незвичайний, дуже смачний і корисний десерт, який при правильному приготуванні зберігає смак свіжих ягід. Такий десерт можна
    Желе варення
    Желе варення
    Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали
    Фруктове желе
    Фруктове желе
    Фруктове желе, зроблене в домашніх умовах, - корисне і смачне ласощі, яке можна приготувати в будь-який час року з додаванням сезонних ягід і