Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Желе з червоної смородини - рецепт

Желе з червоної смородини - рецепт

18-01-2015, 22:43
3 083
Желе з червоної смородини - рецепт
Любителі желейних, або низькокалорійних десертів напевно почерпнуть для себе кілька смачних рецептів цієї статті, адже сьогодні ми вчимося готувати желе зі смородини.
Дістати смородину в сезон не складає особливих труднощів, адже у багатьох неодмінно знайдеться пара-трійка кущів цієї ягоди на дачі. І навіть якщо вам не пощастило знайти свіжу ягоду, можливість поласувати смородиновим десертом не обійде вас стороною, так як желе легко можна приготувати і на основі заморожених плодів.
Що ж, перейдемо до рецептами.

Желе з червоної смородини без желатину


Інгредієнти:

  • червона смородина - 750 г;

  • цукор - 500 р.


  • Приготування
    На середньому вогні підігріваємо 70 мл води і закладаємо вимиті ягоди смородини. Чекаємо, поки всі ягідки не почнуть лопатися і давати сік, допомагаємо їм у цьому дерев'яною лопаткою. Сік, що виділився, кип'ятимо.
    Додаємо до вмісту каструлі цукровий пісок, перемішуємо і даємо покипіти ще 3-4 хвилини.
    Майбутнє желе зі смородини проціджуємо через марлю і розливаємо по банках, накриваємо капроновою кришкою або пергаментним папером, і залишаємо в холодильнику для застигання.

    Желе зі смородини з желатином


    Додати незвичайного смаку страві можна за допомогою невеликої кількості алкоголю: столове вино, якісний портвейн, або лікер смородиновий, відмінно впораються з цим завданням.
    Інгредієнти:

  • смородина - 500 г;

  • цукрова пудра - 1 ст.;

  • желатин - 15 г;

  • портвейн - 150 г;

  • вершки - 150 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати желе зі смородини, желатин необхідно залити 5 столовими ложками холодної води або молока, і залишити набухати.
    Ягоди смородини промиваємо і відправляємо в сотейник зі склянкою води і 2/3 склянки цукрової пудри. Доводимо суміш до кипіння і сироп проціджують через сито.
    Щоб приготувати желатинову суміш для желе з червоної смородини, необхідно змішати в сотейнику портвейн, розмочений желатин і 2/3 склянки води. Суміш варимо на невеликому вогні до повного розчинення желатину, а потім змішуємо зі смородиновим сиропом. Розливаємо желе по формочках і відправляємо в холодильник на 5-6 годин.
    З решти ягід можна приготувати пюре, для цього слід збити в блендері разом з залишками цукрової пудри і вершками.
    Подаємо желе, прикрасивши свіжими ягодами, листям м'яти і смородиновим пюре.

    Рецепт желе з замороженої смородини


    Інгредієнти:

  • смородина - 200 г;

  • цукор - 200 г;

  • желатин (гранули) - 1 ст. ложка;

  • вода - 500 мл


  • Приготування
    Желатин замочуємо в склянці води на 1 годину. Як тільки желатин набубнявіє - розчиняємо його на водяній бані.
    Заморожені ягоди смородини проварюємо разом з цукром в киплячій воді протягом 1 хвилини. Помішуючи, вливаємо желатинову суміш до ягодному сиропу. Проціджуємо основу для желе крізь марлю і розливаємо по формах. Даємо застигнути в холодильнику протягом кількох годин.

    Желе зі смородини без варіння


    Смородина є рекордсменом за вмістом вітаміну З, випередивши за цим параметром навіть цитрусові! Тому, щоб не розгубити цінний вітамінний запас,
    Желе з червоної смородини - рецепт
    рекомендуємо приготувати смородинове желе без термічної обробки.
    Інгредієнти:

  • смородина - 200 г;

  • цукор - 250 р.


  • Приготування
    Смородину промиваємо і перебираємо. Ті ягоди, які пройшли «відбір» розминаємо і ретельно віджимаємо сік. Смородиновий сік змішуємо з цукром до повного розчинення останнього. Розливаємо желе по банкам і накриваємо пергаментними кришками.
    Смородинове желе за цим рецептом вийде не таким пружним, як в рецептах містять желатин, однак його користь буде набагато вище.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт желе з соку
    Рецепт желе з соку
    Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
    Малинове желе
    Малинове желе
    Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
    Желе з заморожених ягід
    Желе з заморожених ягід
    Ягідне желе - незвичайний, дуже смачний і корисний десерт, який при правильному приготуванні зберігає смак свіжих ягід. Такий десерт можна
    Желе варення
    Желе варення
    Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали
    Желе з фруктами
    Желе з фруктами
    Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і