Рецепт желе з соку
Желе з соку - простий у приготуванні, смачний і вишуканий десерт, який припаде до смаку самим вибагливим гурманам. Сьогодні ми дізнаємося, як зі звичайного соку зробити желе, яке за смаком не буде поступатися навіть настільки улюбленого морозива.
Інгредієнти:
вишневий сік - 750 мл;
желатин - 25 г;
ягоди - 20 р.
Приготування
Для початку трохи підігріваємо склянку соку. Потім замочуємо у ньому желатин. Протягом 2 хвилин він повинен набрякнути. Після чого заливаємо цю консистенцію залишилися напоєм і розливаємо по формах, якщо желатин повністю розчинився.
Свіжі ягоди промиваємо, очищаємо від кісточок і поміщаємо в майбутній десерт. Потім прибираємо желе в холодильник приблизно на 4 години. При бажанні готову страву можна прикрасити збитими вершками . Є виключно холодним. По цій же схемі з легкістю можна приготувати желе з яблучного або апельсинового соку .
Інгредієнти:
груші тверді - 4 шт.;
цукор - 100 г;
куркума - 1 ст. л.;
вода - 15 склянки;
виноградний сік - 500 мл;
желатин - 3 ст. л.
Приготування
Трохи підігріваємо воду, розмішуємо в ній цукор, додаємо куркуму і доводимо до кипіння. В цей час промиваємо груші, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо маленькими шматочками і опускаємо в цукровий сироп. Варимо фрукти до м'якості, час приготування безпосередньо залежить від сорту.
Сік трохи підігріваємо і змішуємо з желатином, залишаємо набухати. Якщо желатин не розчиниться до кінця, можна поставити блюдо на вогонь і підігріти, помішуючи, однак до кипіння доводити не слід. Після чого змішуємо всі інгредієнти і розливаємо по формах. Перш ніж поставити в холодильник на 4 години, остуджуємо желе до кімнатної температури.
Желе з вишневого соку
Інгредієнти:
Приготування
Для початку трохи підігріваємо склянку соку. Потім замочуємо у ньому желатин. Протягом 2 хвилин він повинен набрякнути. Після чого заливаємо цю консистенцію залишилися напоєм і розливаємо по формах, якщо желатин повністю розчинився.
Свіжі ягоди промиваємо, очищаємо від кісточок і поміщаємо в майбутній десерт. Потім прибираємо желе в холодильник приблизно на 4 години. При бажанні готову страву можна прикрасити збитими вершками . Є виключно холодним. По цій же схемі з легкістю можна приготувати желе з яблучного або апельсинового соку .
Желе з виноградного соку і груш
Інгредієнти:
Приготування
Трохи підігріваємо воду, розмішуємо в ній цукор, додаємо куркуму і доводимо до кипіння. В цей час промиваємо груші, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо маленькими шматочками і опускаємо в цукровий сироп. Варимо фрукти до м'якості, час приготування безпосередньо залежить від сорту.
Сік трохи підігріваємо і змішуємо з желатином, залишаємо набухати. Якщо желатин не розчиниться до кінця, можна поставити блюдо на вогонь і підігріти, помішуючи, однак до кипіння доводити не слід. Після чого змішуємо всі інгредієнти і розливаємо по формах. Перш ніж поставити в холодильник на 4 години, остуджуємо желе до кімнатної температури.
Рекомендуємо добрі рецепти
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Апельсинове желе
Апельсинове желе - це чудовий десерт, який неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл і сподобається і дорослі і дітям. А приготувати таке
Желе з заморожених ягід
Ягідне желе - незвичайний, дуже смачний і корисний десерт, який при правильному приготуванні зберігає смак свіжих ягід. Такий десерт можна
Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Фруктове желе
Фруктове желе, зроблене в домашніх умовах, - корисне і смачне ласощі, яке можна приготувати в будь-який час року з додаванням сезонних ягід і