Апельсинове желе
Рецепт желе з апельсинів знадобиться тим, хто любить витрачати мінімум часу на приготування і отримувати максимум задоволення від отриманого результату. Сьогодні ви дізнаєтеся всі секрети приготування смачного, корисного і красивого десерту, який доведеться до речі на будь-якому торжестві і домашньому святі.
Інгредієнти:
апельсини - 4 шт.;
желатин - 20 г;
цукор - 5 ч. л.;
вода - 100 мл
Приготування
Для початку гарненько промиваємо апельсини, підсушуємо і розрізаємо упоперек. Потім обережно виймаємо м'якоть і перекладаємо її в окрему миску. Після чого шкірку ще раз промиваємо і підсушуємо. Далі з м'якоті виймаємо кісточки і знімаємо шкірку, вичавлюємо сік.
Тепер відкриваємо пакетик желатину і заливаємо його вміст холодною водою в металевому посуді. Нам слід гарненько розмішати його, щоб уникнути утворення грудочок. Чекаємо приблизно 10 хвилин до набухання. Після чого додаємо в миску цукор і розігріваємо вміст на водяній бані.
Після того, як інгредієнти розчиняться, знімаємо посуд з вогню і додаємо апельсиновий сік . Далі все гарненько змішуємо і проціджуємо. Половинки апельсинів кладемо в чашки і наповнюємо їх отриманим сиропом. Потім відправляємо майбутній десерт застигати в холодильник приблизно на 6 годин. Перед подачею на стіл застигле желе залишається тільки нарізати часточками для повної правдоподібності.
Для того щоб кожного разу радувати близьких красивими солодощами, зацікавленим читачам буде цікаво дізнатися як ще можна зробити желе зі звичайних апельсинів, не жертвуючи вільним часом і силами. На черзі у нас ще один смачний рецепт желе з апельсинового соку.
Інгредієнти:
апельсини - 4 шт.;
молоко - 1 л;
цукор - 400 г;
ванільний цукор - 20 г;
желатин - 40 г;
вода - 700 мл.
Приготування
Для початку висипаємо вміст пакета з желатином в металевий посуд, заливаємо теплою водою, розмішуємо і залишаємо його набухати. Потім гарненько моєму апельсини, підсушуємо і знімаємо цедру з двох лимонів з допомогою дрібної терки. Після чого вичавлюємо сік, а кірки з двох інших апельсинів крупно нарізаємо і заливаємо 700 мл води.
Далі доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. Після чого проціджуємо і остуджуємо. Незабаром додаємо цукор і желатин, знову ставимо на вогонь. Після закипання додаємо апельсиновий сік і цедру, знімаємо з плити каструлю. Далі змішуємо молоко з обома видами цукру, помішуючи, доводимо до кипіння. Нарешті, в довільному порядку виливаємо різні заготовки у форму. Даємо кожному шару схопитися в холодильнику до додавання нового. Залишаємо желе остаточно настоятися близько 5-6 годин.
Рецепт желе в апельсинових кірках
Інгредієнти:
Приготування
Для початку гарненько промиваємо апельсини, підсушуємо і розрізаємо упоперек. Потім обережно виймаємо м'якоть і перекладаємо її в окрему миску. Після чого шкірку ще раз промиваємо і підсушуємо. Далі з м'якоті виймаємо кісточки і знімаємо шкірку, вичавлюємо сік.
Тепер відкриваємо пакетик желатину і заливаємо його вміст холодною водою в металевому посуді. Нам слід гарненько розмішати його, щоб уникнути утворення грудочок. Чекаємо приблизно 10 хвилин до набухання. Після чого додаємо в миску цукор і розігріваємо вміст на водяній бані.
Після того, як інгредієнти розчиняться, знімаємо посуд з вогню і додаємо апельсиновий сік . Далі все гарненько змішуємо і проціджуємо. Половинки апельсинів кладемо в чашки і наповнюємо їх отриманим сиропом. Потім відправляємо майбутній десерт застигати в холодильник приблизно на 6 годин. Перед подачею на стіл застигле желе залишається тільки нарізати часточками для повної правдоподібності.
Для того щоб кожного разу радувати близьких красивими солодощами, зацікавленим читачам буде цікаво дізнатися як ще можна зробити желе зі звичайних апельсинів, не жертвуючи вільним часом і силами. На черзі у нас ще один смачний рецепт желе з апельсинового соку.
Молочне апельсинове желе
Інгредієнти:
Приготування
Для початку висипаємо вміст пакета з желатином в металевий посуд, заливаємо теплою водою, розмішуємо і залишаємо його набухати. Потім гарненько моєму апельсини, підсушуємо і знімаємо цедру з двох лимонів з допомогою дрібної терки. Після чого вичавлюємо сік, а кірки з двох інших апельсинів крупно нарізаємо і заливаємо 700 мл води.
Далі доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. Після чого проціджуємо і остуджуємо. Незабаром додаємо цукор і желатин, знову ставимо на вогонь. Після закипання додаємо апельсиновий сік і цедру, знімаємо з плити каструлю. Далі змішуємо молоко з обома видами цукру, помішуючи, доводимо до кипіння. Нарешті, в довільному порядку виливаємо різні заготовки у форму. Даємо кожному шару схопитися в холодильнику до додавання нового. Залишаємо желе остаточно настоятися близько 5-6 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Як приготувати желе?
Якщо ви хочете приготувати смачний десерт для дитячого свята, а часу катастрофічно не вистачає, згадайте про желе. Ця легка, красива і барвиста
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Апельсиновий мармелад
Мармелад - це улюблені ласощі дітей, так і дорослі навряд чи відмовлять собі в задоволенні з'їсти шматочок. Приготувати його в домашніх умовах досить
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Фруктове желе
Фруктове желе, зроблене в домашніх умовах, - корисне і смачне ласощі, яке можна приготувати в будь-який час року з додаванням сезонних ягід і