Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати желе?

Як приготувати желе?

19-01-2015, 10:20
1 938
Як приготувати желе?
Як приготувати желе? Першим приходить на розум найпростіший спосіб - просто купити в супермаркеті пакетик вже майже готового продукту, розвести водою, поставити в холодильник і «Вуаля!» - наш десерт готовий. А може краще приготувати цю смакоту самостійно?

Способи приготування желе



Існує величезна різноманітність рецептів желе. Один з плюсів цього смачного десерту в тому, що його приготування не вимагає багато часу, а результат, як правило, чудовий - навіть у початківців кулінарів. Давайте розглянемо кілька можливих варіантів, як приготувати желе?

Як приготувати сметанне желе?
Інгредієнти:

  • сметана - 500 г;

  • цукор - 180 г;

  • желатин - 20 г;

  • молоко - 100 мл


  • Приготування
    Для початку залийте желатин молоком і залиште для набухання. Після цього перелийте суміш в каструльку і поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до однорідного стану. Залиште желатинові молоко остигати, а самі займіться приготуванням основного інгредієнта. Ретельно збийте сметану з цукром, поки вона не перетвориться в однорідну масу. Потім невеликий струменем влийте в неї охолодженого до кімнатної температури молоко і ще раз збийте. Коли наше желе вже практично готове, наповніть ним креманки, або скляні келихи і поставте на 3 години в холодильник, щоб десерт застиг. При бажанні можна прикрасити страву горіхами.

    Як приготувати фруктове желе?

    Інгредієнти:

  • груші - 2 шт.;

  • абрикоси - 6 шт.;

  • сухе виноградне вино - 250 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • желатин - 10 р.



  • Приготування
    Очистіть груші і, вирізавши серцевину, розрізати на 5-6 часточок. Абрикоси на кілька хвилин опустіть в киплячу воду, а потім, зніміть шкірку і вийміть кісточки. Засипте цукор вино, доведіть суміш до кипіння, після чого додайте в неї фрукти і потримайте на вогні ще хвилини 3. Утворився сироп злити, а фрукти розкладіть в келихи. Розтопити желатин у вині і злегка нагрійте його. Дайте провину трохи охолонути, після чого залийте їм фрукти в келихах і поставте в холодильник на пару годин.

    Як приготувати молочне желе?
    Інгредієнти:

  • молоко - 250 г;

  • цукор - 150 г;

  • желатин - 25 г;

  • вода - 25 р.



  • Приготування
    Закип'ятіть молоко і додайте в нього цукор (за бажанням можна додати ванілін). Доведіть суміш до кипіння і влийте заздалегідь замочений, замочений у воді желатин. Після цього ще раз доведіть суміш до кипіння і, розливши по формочках, дайте желе трохи охолонути. Поставте в холодильник на 2-3 години, а після - насолоджуйтеся ніжним смачним десертом.

    Багато ласуни люблять їсти не просто желе в келихах, вони воліють торти, з прошарками смачного желе. Як це зробити? Зараз розберемося.

    Як приготувати желе для торту?
    Самим легким, напевно, буде просто купити будь сік, підігріти і додати в нього желатин. Ось тобі і желе для торта. Але хіба не набагато смачніше желе з натуральних продуктів?

    Апельсинове желе для торту
    Інгредієнти:

  • апельсини - 750 г;

  • цукор - 140 г;

  • желатин - 30 г;

  • вода - 07 л:

  • щіпка лимонної кислоти.



  • Приготування
    Зваріть на воді простий цукровий сироп, поклавши в нього цедру апельсинів. В отриману гарячу рідину додаємо заздалегідь замочений у холодній воді і набряклий желатин. Коли желатин повністю розчиниться, додати віджатий сік апельсинів і лимонну кислоту. Після цих маніпуляцій слід трохи остудити масу і додавати желе в торт. Також можна зробити не просто прошарку з желе, а цікаві фігурки, і прикрасити ними десерт.

    Як приготувати желе з яблук?
    Інгредієнти:
    Як приготувати желе?


  • яблука - 1 кг;

  • цукор - 400 г;

  • вода - 25 склянки.



  • Приготування
    Як же приготувати яблучне желе? Вимиті яблука необхідно розрізати на часточки, видаливши серцевину, скласти в каструлю і, заливши водою і накривши кришкою, варити майже 30 хвилин на повільному вогні. Потім відкинути їх на друшляк, даючи відвару стекти в заздалегідь приготовлену посуд. Додати у відвар цукор і варити на слабкому вогні до повної готовності, що визначається по краплях сиропу. Якщо остигаючи, вони утримуються на ложці, значить желе готове. Готове желе можна розлити по банках і зберігати як варення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт желе з соку
    Рецепт желе з соку
    Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
    Малинове желе
    Малинове желе
    Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
    Желе з сметани і какао
    Желе з сметани і какао
    Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
    Желе варення
    Желе варення
    Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали
    Желе з фруктами
    Желе з фруктами
    Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і