Як приготувати желе?
Як приготувати желе? Першим приходить на розум найпростіший спосіб - просто купити в супермаркеті пакетик вже майже готового продукту, розвести водою, поставити в холодильник і «Вуаля!» - наш десерт готовий. А може краще приготувати цю смакоту самостійно?
Існує величезна різноманітність рецептів желе. Один з плюсів цього смачного десерту в тому, що його приготування не вимагає багато часу, а результат, як правило, чудовий - навіть у початківців кулінарів. Давайте розглянемо кілька можливих варіантів, як приготувати желе?
Як приготувати сметанне желе?
Інгредієнти:
сметана - 500 г;
цукор - 180 г;
желатин - 20 г;
молоко - 100 мл
Приготування
Для початку залийте желатин молоком і залиште для набухання. Після цього перелийте суміш в каструльку і поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до однорідного стану. Залиште желатинові молоко остигати, а самі займіться приготуванням основного інгредієнта. Ретельно збийте сметану з цукром, поки вона не перетвориться в однорідну масу. Потім невеликий струменем влийте в неї охолодженого до кімнатної температури молоко і ще раз збийте. Коли наше желе вже практично готове, наповніть ним креманки, або скляні келихи і поставте на 3 години в холодильник, щоб десерт застиг. При бажанні можна прикрасити страву горіхами.
Як приготувати фруктове желе?
Інгредієнти:
груші - 2 шт.;
абрикоси - 6 шт.;
сухе виноградне вино - 250 г;
цукор - 1 ст. ложка;
желатин - 10 р.
Приготування
Очистіть груші і, вирізавши серцевину, розрізати на 5-6 часточок. Абрикоси на кілька хвилин опустіть в киплячу воду, а потім, зніміть шкірку і вийміть кісточки. Засипте цукор вино, доведіть суміш до кипіння, після чого додайте в неї фрукти і потримайте на вогні ще хвилини 3. Утворився сироп злити, а фрукти розкладіть в келихи. Розтопити желатин у вині і злегка нагрійте його. Дайте провину трохи охолонути, після чого залийте їм фрукти в келихах і поставте в холодильник на пару годин.
Як приготувати молочне желе?
Інгредієнти:
молоко - 250 г;
цукор - 150 г;
желатин - 25 г;
вода - 25 р.
Приготування
Закип'ятіть молоко і додайте в нього цукор (за бажанням можна додати ванілін). Доведіть суміш до кипіння і влийте заздалегідь замочений, замочений у воді желатин. Після цього ще раз доведіть суміш до кипіння і, розливши по формочках, дайте желе трохи охолонути. Поставте в холодильник на 2-3 години, а після - насолоджуйтеся ніжним смачним десертом.
Багато ласуни люблять їсти не просто желе в келихах, вони воліють торти, з прошарками смачного желе. Як це зробити? Зараз розберемося.
Як приготувати желе для торту?
Самим легким, напевно, буде просто купити будь сік, підігріти і додати в нього желатин. Ось тобі і желе для торта. Але хіба не набагато смачніше желе з натуральних продуктів?
Апельсинове желе для торту
Інгредієнти:
апельсини - 750 г;
цукор - 140 г;
желатин - 30 г;
вода - 07 л:
щіпка лимонної кислоти.
Приготування
Зваріть на воді простий цукровий сироп, поклавши в нього цедру апельсинів. В отриману гарячу рідину додаємо заздалегідь замочений у холодній воді і набряклий желатин. Коли желатин повністю розчиниться, додати віджатий сік апельсинів і лимонну кислоту. Після цих маніпуляцій слід трохи остудити масу і додавати желе в торт. Також можна зробити не просто прошарку з желе, а цікаві фігурки, і прикрасити ними десерт.
Як приготувати желе з яблук?
Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
цукор - 400 г;
вода - 25 склянки.
Приготування
Як же приготувати яблучне желе? Вимиті яблука необхідно розрізати на часточки, видаливши серцевину, скласти в каструлю і, заливши водою і накривши кришкою, варити майже 30 хвилин на повільному вогні. Потім відкинути їх на друшляк, даючи відвару стекти в заздалегідь приготовлену посуд. Додати у відвар цукор і варити на слабкому вогні до повної готовності, що визначається по краплях сиропу. Якщо остигаючи, вони утримуються на ложці, значить желе готове. Готове желе можна розлити по банках і зберігати як варення.
Способи приготування желе
Існує величезна різноманітність рецептів желе. Один з плюсів цього смачного десерту в тому, що його приготування не вимагає багато часу, а результат, як правило, чудовий - навіть у початківців кулінарів. Давайте розглянемо кілька можливих варіантів, як приготувати желе?
Як приготувати сметанне желе?
Інгредієнти:
Приготування
Для початку залийте желатин молоком і залиште для набухання. Після цього перелийте суміш в каструльку і поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до однорідного стану. Залиште желатинові молоко остигати, а самі займіться приготуванням основного інгредієнта. Ретельно збийте сметану з цукром, поки вона не перетвориться в однорідну масу. Потім невеликий струменем влийте в неї охолодженого до кімнатної температури молоко і ще раз збийте. Коли наше желе вже практично готове, наповніть ним креманки, або скляні келихи і поставте на 3 години в холодильник, щоб десерт застиг. При бажанні можна прикрасити страву горіхами.
Як приготувати фруктове желе?
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть груші і, вирізавши серцевину, розрізати на 5-6 часточок. Абрикоси на кілька хвилин опустіть в киплячу воду, а потім, зніміть шкірку і вийміть кісточки. Засипте цукор вино, доведіть суміш до кипіння, після чого додайте в неї фрукти і потримайте на вогні ще хвилини 3. Утворився сироп злити, а фрукти розкладіть в келихи. Розтопити желатин у вині і злегка нагрійте його. Дайте провину трохи охолонути, після чого залийте їм фрукти в келихах і поставте в холодильник на пару годин.
Як приготувати молочне желе?
Інгредієнти:
Приготування
Закип'ятіть молоко і додайте в нього цукор (за бажанням можна додати ванілін). Доведіть суміш до кипіння і влийте заздалегідь замочений, замочений у воді желатин. Після цього ще раз доведіть суміш до кипіння і, розливши по формочках, дайте желе трохи охолонути. Поставте в холодильник на 2-3 години, а після - насолоджуйтеся ніжним смачним десертом.
Багато ласуни люблять їсти не просто желе в келихах, вони воліють торти, з прошарками смачного желе. Як це зробити? Зараз розберемося.
Як приготувати желе для торту?
Самим легким, напевно, буде просто купити будь сік, підігріти і додати в нього желатин. Ось тобі і желе для торта. Але хіба не набагато смачніше желе з натуральних продуктів?
Апельсинове желе для торту
Інгредієнти:
Приготування
Зваріть на воді простий цукровий сироп, поклавши в нього цедру апельсинів. В отриману гарячу рідину додаємо заздалегідь замочений у холодній воді і набряклий желатин. Коли желатин повністю розчиниться, додати віджатий сік апельсинів і лимонну кислоту. Після цих маніпуляцій слід трохи остудити масу і додавати желе в торт. Також можна зробити не просто прошарку з желе, а цікаві фігурки, і прикрасити ними десерт.
Як приготувати желе з яблук?
Інгредієнти:
Приготування
Як же приготувати яблучне желе? Вимиті яблука необхідно розрізати на часточки, видаливши серцевину, скласти в каструлю і, заливши водою і накривши кришкою, варити майже 30 хвилин на повільному вогні. Потім відкинути їх на друшляк, даючи відвару стекти в заздалегідь приготовлену посуд. Додати у відвар цукор і варити на слабкому вогні до повної готовності, що визначається по краплях сиропу. Якщо остигаючи, вони утримуються на ложці, значить желе готове. Готове желе можна розлити по банках і зберігати як варення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Желе з сметани і какао
Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і