Желе з сметани і какао
Желе, приготоване з сметани з какао, обов'язково прикрасить і святковий дитячий стіл, і буде яскравим доповненням будь-фуршеті.
Інгредієнти:
сметана - 2 ст.;
какао - 2 щіпки;
цукор - 1 ст.;
желатин - 40 г;
вода - 1 ст.
Приготування
Давайте розберемося, як зробити желе з какао. Желатин розвести у воді і залишаємо розбухати при кімнатній температурі. Потім ставимо його на водяну баню і розпускаємо до повного розчинення, не даючи масі закипіти. Потім знімаємо і залишаємо желатин остигати. Не втрачаючи часу дарма, змішуємо сметану з цукром і гарненько перемішуємо. Після цього викладаємо на солодкій сметані желатин і знову все трохи збиваємо.
Отриману масу ділимо на 2 частини, в одну висипаємо какао і перемішуємо. Готуємо порціонну скляний посуд для желе і заливаємо масу по черзі: спочатку виливаємо білу суміш, а потім шоколадну. Тепер прибираємо желе зі сметани і какао в холодильник для повного застигання. Години через 2 подаємо страву до столу, прикрасивши за бажанням горіхами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.
Інгредієнти:
кава - 1 ч. ложка;
желатин - 20 г;
сметана - 500 мл;
какао - 2 щіпки;
цукор - 15 ст.;
вода;
ванілін - за смаком.
Приготування
Для приготування молочного желе з какао, розчиняємо желатин в склянці теплої води і залишаємо хвилин на 30. Окремо заварюємо кави , кип'ятимо напій, даємо йому настоятися і проціджують через дрібне ситечко. Настоявшийся желатин проціджуємо і ділимо на 2 однакові порції. Одну частину желе змішуємо з ваніліном, а другу виливаємо в каву, додавши какао, трохи цукру і ваніліну за смаком. Гарненько все перемішуємо, ставимо на слабкий вогонь і, не доводячи до закипання, нагріваємо до повного розчинення, а потім злегка остуджуємо масу.
Сметану збиваємо з цукром і ділимо на 2 рівні частини. В одну частину виливаємо кавову суміш, перемішуємо. В іншу частину додаємо розчинений желатин з ванільним цукром. Тепер беремо невелику скляну форму і викладаємо рівномірними шарами почергово сметанне желе двох кольорів. Потім прибираємо ласощі на 1 годину в холодильник, після чого на кілька секунд опускаємо форму в гарячу воду і, перевернувши швидким рухом, викладаємо на плоске блюдо. Готове желе з какао і сметаною прикрашаємо свіжими ягодами і листочками м'яти.
Желе зі сметаною і какао
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як зробити желе з какао. Желатин розвести у воді і залишаємо розбухати при кімнатній температурі. Потім ставимо його на водяну баню і розпускаємо до повного розчинення, не даючи масі закипіти. Потім знімаємо і залишаємо желатин остигати. Не втрачаючи часу дарма, змішуємо сметану з цукром і гарненько перемішуємо. Після цього викладаємо на солодкій сметані желатин і знову все трохи збиваємо.
Отриману масу ділимо на 2 частини, в одну висипаємо какао і перемішуємо. Готуємо порціонну скляний посуд для желе і заливаємо масу по черзі: спочатку виливаємо білу суміш, а потім шоколадну. Тепер прибираємо желе зі сметани і какао в холодильник для повного застигання. Години через 2 подаємо страву до столу, прикрасивши за бажанням горіхами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.
Рецепт сметанного желе з какао
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування молочного желе з какао, розчиняємо желатин в склянці теплої води і залишаємо хвилин на 30. Окремо заварюємо кави , кип'ятимо напій, даємо йому настоятися і проціджують через дрібне ситечко. Настоявшийся желатин проціджуємо і ділимо на 2 однакові порції. Одну частину желе змішуємо з ваніліном, а другу виливаємо в каву, додавши какао, трохи цукру і ваніліну за смаком. Гарненько все перемішуємо, ставимо на слабкий вогонь і, не доводячи до закипання, нагріваємо до повного розчинення, а потім злегка остуджуємо масу.
Сметану збиваємо з цукром і ділимо на 2 рівні частини. В одну частину виливаємо кавову суміш, перемішуємо. В іншу частину додаємо розчинений желатин з ванільним цукром. Тепер беремо невелику скляну форму і викладаємо рівномірними шарами почергово сметанне желе двох кольорів. Потім прибираємо ласощі на 1 годину в холодильник, після чого на кілька секунд опускаємо форму в гарячу воду і, перевернувши швидким рухом, викладаємо на плоске блюдо. Готове желе з какао і сметаною прикрашаємо свіжими ягодами і листочками м'яти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Шоколадне желе
Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
Сирне желе
Звичайно ж, жодне свято не проходить без солодкого оригінального десерту. Давайте спробуємо з вами сьогодні приготувати чудове і дуже ніжне сирне
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Желейний торт зі сметаною
Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його