Шоколадне желе
Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню спеку, причому без усякого ризику захворіти на ангіну.
Інгредієнти:
молоко - 1 л;
желатин - 40 г;
шоколад (какао не менше 50%) - 15 плитки;
цукор - 3 ст. ложки;
ванілін - 1 щіпка.
Приготування
Желатин заливаємо половиною склянки молока кімнатної температури, перемішуємо. А час, що залишився молоко переливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Коли воно достатньо нагріється, додаємо розкришений кубиками шоколад і цукор. Варимо суміш на повільному вогні, поки шоколад повністю не розчиниться.
Набряклий желатин також прогріваємо на плиті, помішуючи, щоб не залишилося грудочок. Головне, не кип'ятити! Вливаємо його до основної маси, розмішуємо і розливаємо по креманкам. Чекаємо, поки охолоне до кімнатної температури, а потім ховаємо в холодильник до повного застигання.
Інгредієнти:
сметана - 500 г;
какао - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст.;
вода - 1 ст.;
ваніль - 1 щіпка.
Приготування
Желатин з цукром розчиняємо в кип'яченій воді і прогріваємо, але не кип'ятимо на повільному вогні. Додаємо ванілін і розливаємо по 2-м гурткам. В одну з них додаємо какао і гарненько розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Сметану також ділимо навпіл, в одну частину вливаємо желатин з какао, в іншу - без. Перемішуємо і розливаємо по формах. Спочатку білий сметановий шар ховаємо на 20 хвилин у морозилку, а після виливаємо зверху шоколадну суміш і знову ставимо на холод до повного застигання. Все, желе з какао готово!
І, наостанок, одна маленька хитрість. Перед подачею на стіл форму з нашим листковим желе опускають на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо на тарілку - десерт легко відійде від стінок!
Інгредієнти:
сир - 600 г;
вершки (жирність не менше 30%) - 200 г;
цукор - 6 ст. ложок;
желатин - 25 г;
шоколад чорний гіркий - 1 плитка;
шоколад білий - 1 плитка;
вода - 150 мл
Приготування
Підготуємо желатин згідно інструкції на упаковці. Половину сиру (для цього десерту підійде тільки домашній, жирний та пастоподібний) збиваємо з половиною цукру, вершків і набряклого желатину. Додаємо розтоплений чорний шоколад і збиваємо міксером до однорідності. Отриману масу перекладаємо в форму, застелену харчовою плівкою (якщо використовуєте силіконову форму, то плівка не потрібна!). Точно також готуємо світлу масу з суміші залишився сиру, інших інгредієнтів і розтопленого білого шоколаду.
Викладаємо його у форму поверх шоколадного шару і ховаємо ласощі в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч. Потім форму накриваємо стравою, перевертаємо і акуратно витягаємо наше желе. Знімаємо плівку і посипаємо шоколадною стружкою.
Молочно-шоколадне желе
Інгредієнти:
Приготування
Желатин заливаємо половиною склянки молока кімнатної температури, перемішуємо. А час, що залишився молоко переливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Коли воно достатньо нагріється, додаємо розкришений кубиками шоколад і цукор. Варимо суміш на повільному вогні, поки шоколад повністю не розчиниться.
Набряклий желатин також прогріваємо на плиті, помішуючи, щоб не залишилося грудочок. Головне, не кип'ятити! Вливаємо його до основної маси, розмішуємо і розливаємо по креманкам. Чекаємо, поки охолоне до кімнатної температури, а потім ховаємо в холодильник до повного застигання.
Рецепт сметанно-шоколадного желе з какао
Інгредієнти:
Приготування
Желатин з цукром розчиняємо в кип'яченій воді і прогріваємо, але не кип'ятимо на повільному вогні. Додаємо ванілін і розливаємо по 2-м гурткам. В одну з них додаємо какао і гарненько розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Сметану також ділимо навпіл, в одну частину вливаємо желатин з какао, в іншу - без. Перемішуємо і розливаємо по формах. Спочатку білий сметановий шар ховаємо на 20 хвилин у морозилку, а після виливаємо зверху шоколадну суміш і знову ставимо на холод до повного застигання. Все, желе з какао готово!
І, наостанок, одна маленька хитрість. Перед подачею на стіл форму з нашим листковим желе опускають на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо на тарілку - десерт легко відійде від стінок!
Як зробити сирно-шоколадне желе?
Інгредієнти:
Приготування
Підготуємо желатин згідно інструкції на упаковці. Половину сиру (для цього десерту підійде тільки домашній, жирний та пастоподібний) збиваємо з половиною цукру, вершків і набряклого желатину. Додаємо розтоплений чорний шоколад і збиваємо міксером до однорідності. Отриману масу перекладаємо в форму, застелену харчовою плівкою (якщо використовуєте силіконову форму, то плівка не потрібна!). Точно також готуємо світлу масу з суміші залишився сиру, інших інгредієнтів і розтопленого білого шоколаду.
Викладаємо його у форму поверх шоколадного шару і ховаємо ласощі в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч. Потім форму накриваємо стравою, перевертаємо і акуратно витягаємо наше желе. Знімаємо плівку і посипаємо шоколадною стружкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
«Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
Десерт «Уламки щастя» - це дивовижне ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Готувати його досить просто, а різнокольорові желе на білому
Желе з сметани і какао
Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
Сирне желе
Звичайно ж, жодне свято не проходить без солодкого оригінального десерту. Давайте спробуємо з вами сьогодні приготувати чудове і дуже ніжне сирне
Желейний торт зі сметаною
Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його