Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Торт желе

17-01-2015, 23:21
2 606
Торт желе
Торт желе - дуже ошатне і барвисте ласощі, яке чудово прикрасить ваш стіл. Цей десерт не тільки дуже смачний, але при цьому досить легкий і малокалорійний. Так що він неодмінно сподобається навіть тим, хто береже свою фігуру.

Фруктовий торт з желе


Інгредієнти:

  • солодкі крекери - 300 г;

  • сметана 20 % - 700 мл;

  • цукор - 1 ст.;

  • виноград - 200 г;

  • ізюм - 100 г;

  • шоколад - 200 г;

  • ванілін - 1 пакетик;

  • желатин - 30 г;

  • фруктове желе - 1 пакет.


  • Приготування
    Для початку замочуємо желатин, а потім підігріваємо на водяній бані і остуджуємо. Родзинки заливаємо окропом, витримуємо 10 хвилин, а потім промиваємо й обсушуємо, відкинувши на сито. Желе розводимо водою, згідно з вказівками на упаковці. Крекери ламаємо руками на дрібні шматочки.
    Тепер викладаємо в каструльку сметану, додаємо цукор і ванілін, збиваємо міксером до пишноти. Потім обережно виливаємо желатин, кидаємо подрібнений шоколад, родзинки і крекери. Масу добре перемішуємо і виливаємо у форму із знімними бортами. Відправляємо торт в морозилку, а через 30 хвилин дістаємо форму і викладаємо зверху виноград. Заливаємо підготовленим раніше желе і знову прибираємо в холодильник. Як тільки верхній шар застигне, виймаємо торт з желе зі сметаною з форми і подаємо на стіл.

    Торт з желе і бісквітом


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 50 г;

  • цукор - 75 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 10 г;

  • борошно;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • горіхи - за смаком.


  • Для другого шару:

  • сир - 200 г;

  • сметана - 200 мл;

  • пудра цукрова - 2 ст. ложки.


  • Для третього шару:

  • желе - 1 пакет;

  • окріп - 350 мл;

  • вишня - 20 шт.


  • Приготування
    Для приготування бісквітного торта з желе, вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо яйця, кладемо сметану і добре розмішуємо до однорідного стану. Тепер додаємо трохи борошна, розпушувач, какао і замішуємо тісто. Горішки очищаємо від шкаралупи і, не подрібнюючи, відразу висипаємо в приготовану масу. Тепер перекладаємо тісто у форму для випічки і ставимо в духовку для випікання.
    А цим часом поки готуємо начинку для другого шару. Для цього кладемо сир в сито і з допомогою ложки розминаємо його, щоб він ретельно измельчился і вийшов повітряним. Потім додаємо цукрову пудру, кладемо трохи сметани і все перемішуємо. Готовий бісквіт акуратно виймаємо з печі і остуджуємо. Далі викладаємо на шоколадний корж сирне желе і прибираємо торт в холодильник.
    У ковшичек наливаємо воду, нагріваємо, висипаємо желе з пакетика і, постійно помішуючи, варимо поки, желе повністю не розчиниться. Застиглий торт дістаємо з холодильника, виливайте зверху желе і знову прибираємо в холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо торт з сиром і желе подрібненими свіжими фруктами і ягодами.

    Торт желе «Бите скло»


    Інгредієнти:

  • сметана - 500 мл;

  • персики консервовані - 200 г;

  • печиво - 100 г;

  • різнокольорове желе;

  • ванілін - 10 г;

  • желатин - 10 р.


  • Приготування
    Отже, для початку готуємо 2 виду желе, суворо дотримуючись інструкції. Желатин заливаємо водою і залишаємо на деякий час для набухання. Після цього ставимо його на маленький вогонь, підігріваємо до 50 градусів, перемішуємо і знімаємо з плити. Персики нарізаємо великими шматочками, а печиво ламаємо руками. Кожну тарілочку з готовим желе опускаємо на 30 секунд в ємність з гарячою водою і перевертаємо на тарілку.
    Торт желе
    Потім нарізаємо обидва желе довільними шматочками. Тепер беремо великий салатник, кладемо туди сметану, додаємо за смаком цукор, ванілін і збиваємо все до розчинення цукрових кристаликів. Потім виливаємо остиглий желатин, перемішуємо, додаємо персики, печиво і різнокольорові шматочки желе.
    Акуратно все перемішуємо ложкою так, щоб печиво спливло наверх. Після цього виймаємо торт в холодильник. Перед подачею на стіл, ємність з десертом опускаємо на 20-30 секунд у велику каструлю з гарячою водою, накриваємо зверху плоскою тарілкою і перевертаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Желе з сметани і какао
    Желе з сметани і какао
    Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
    Фруктовий торт з желе
    Фруктовий торт з желе
    Легкі десерти - це завжди радість для худеющей господині. Щоб поповнити вашу колекцію дієтичних страв, ми вирішили зібрати найцікавіші рецепти
    Торт з йогурту
    Торт з йогурту
    Торт на йогурті виходить легким на смак і досить освіжаючим в літню пору. І сьогодні ми розповімо, як його зробити без випічки, на основі печива, а
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки - чудовий десерт до святкового столу, коли немає часу або бажання возитися з тестом. Розберемо кілька рецептиков цього
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його
    Желейний торт «Мозаїка»
    Желейний торт «Мозаїка»
    Желейний торт - не тільки смачне, але і яскраве, красиве блюдо. Особливо такий тортик сподобається дітлахам, тому добре готувати його на дитячі