Желейний торт «Мозаїка»
Зробити будь-яке свято куди більш яскравим допоможуть забавні желейні торти . Різнокольорові шматочки желе на бісквітній основі припадуть до смаку як дітям, так і дорослим.
Інгредієнти:
Для желе:
кольорове желе з різними смаками - 100 р.
Для бісквіта:
борошно - 1 1/3 ст.;
цукрова пудра - 3/4 ст.;
яєчний жовток - 1 шт.;
яєчний білок - 3 шт.;
цукор - 1/4 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
харчовий барвник.
Для начинки:
желатин - 1 ст. ложка;
ананасовий сік - 1 ст.;
вода - 1/4 ст.;
вершки - 1 1/2 ст.;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки.
Для крему:
вершкове масло - 400 г;
рослинна олія - 1/4 ст.;
цукрова пудра - 3 ст.;
молоко - 2 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
Готуємо фруктове желе, чекаємо, поки воно застигне, а потім нарізаємо кубиками.
Для приготування бісквіта просіваємо борошно з цукровою пудрою. Яєчні білки збиваємо до твердих піків і вимішуємо їх з борошном. Додаємо в тісто жовток, розтоплене масло і будь-який харчовий барвник. Виливаємо тісто на прямокутний деко і випікаємо 5-8 хвилин в розігрітій до 220°С духовці. Готовий бісквіт охолодити і вирізаємо з нього коло, який стане основою торта, і прямокутні смуги, які послужать його сторонами.
Для начинки слід залити желатин соком і залишити набухати, після чого підігріти, поки він повністю не розчиниться, змішати з водою і остудити. Вливаємо остиглу масу у збиті вершки і додаємо ваніль.
Тепер збиваємо всі інгредієнти для крему разом і приступаємо до оформлення торта-желе «Мозаїка».
Виливаємо вершкове желе поверх бісквітної основи, потім кладемо кубики фруктового желе і ставимо все застигати. Готовий желейний торт «Мозаїка» прикрашаємо масляним кремом.
Інгредієнти:
полуничне желе - 85 м;
лаймовое желе - 85 м;
желе манго - 85 м;
ананасовий сік - 125 мл;
згущене молоко - 125 мл;
вершки - 125 мл;
цукор - 2 ст. ложки;
желатин - 3 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як приготувати желейний торт «Мозаїка», необхідно зробити фруктове желе. Заливаємо кожен вид желе 200 мл окропу і 100 мл прохолодної води, розчиняємо, залишаємо повністю застигнути, а потім нарізаємо кубиками.
Окремо змішуємо чистий желатин з 370 мл холодної води і ананасовим соком, залишаємо його набрякнути 10 хвилин, після чого додаємо згущене молоко, вершки, цукор і сіль, і вливаємо склянку окропу. Коли желатин розчиниться, переливаємо суміш у форму, викладаємо кубики фруктового желе і залишаємо торт застигати в холодильнику на 4-5 годин.
Бісквітно-желейний торт «Мозаїка»
Інгредієнти:
Для желе:
Для бісквіта:
Для начинки:
Для крему:
Приготування
Готуємо фруктове желе, чекаємо, поки воно застигне, а потім нарізаємо кубиками.
Для приготування бісквіта просіваємо борошно з цукровою пудрою. Яєчні білки збиваємо до твердих піків і вимішуємо їх з борошном. Додаємо в тісто жовток, розтоплене масло і будь-який харчовий барвник. Виливаємо тісто на прямокутний деко і випікаємо 5-8 хвилин в розігрітій до 220°С духовці. Готовий бісквіт охолодити і вирізаємо з нього коло, який стане основою торта, і прямокутні смуги, які послужать його сторонами.
Для начинки слід залити желатин соком і залишити набухати, після чого підігріти, поки він повністю не розчиниться, змішати з водою і остудити. Вливаємо остиглу масу у збиті вершки і додаємо ваніль.
Тепер збиваємо всі інгредієнти для крему разом і приступаємо до оформлення торта-желе «Мозаїка».
Виливаємо вершкове желе поверх бісквітної основи, потім кладемо кубики фруктового желе і ставимо все застигати. Готовий желейний торт «Мозаїка» прикрашаємо масляним кремом.
Рецепт желейного торта «Мозаїка»
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати желейний торт «Мозаїка», необхідно зробити фруктове желе. Заливаємо кожен вид желе 200 мл окропу і 100 мл прохолодної води, розчиняємо, залишаємо повністю застигнути, а потім нарізаємо кубиками.
Окремо змішуємо чистий желатин з 370 мл холодної води і ананасовим соком, залишаємо його набрякнути 10 хвилин, після чого додаємо згущене молоко, вершки, цукор і сіль, і вливаємо склянку окропу. Коли желатин розчиниться, переливаємо суміш у форму, викладаємо кубики фруктового желе і залишаємо торт застигати в холодильнику на 4-5 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Торт з йогурту
Торт на йогурті виходить легким на смак і досить освіжаючим в літню пору. І сьогодні ми розповімо, як його зробити без випічки, на основі печива, а
Желейний торт без випічки
Желейний торт без випічки - чудовий десерт до святкового столу, коли немає часу або бажання возитися з тестом. Розберемо кілька рецептиков цього
Желейний торт з фруктами
Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої
Желейний торт зі сметаною
Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його