Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Желейний торт «Мозаїка»

Желейний торт «Мозаїка»

17-01-2015, 23:06
2 806
Желейний торт «Мозаїка»
Зробити будь-яке свято куди більш яскравим допоможуть забавні желейні торти . Різнокольорові шматочки желе на бісквітній основі припадуть до смаку як дітям, так і дорослим.

Бісквітно-желейний торт «Мозаїка»


Інгредієнти:
Для желе:

  • кольорове желе з різними смаками - 100 р.


  • Для бісквіта:

  • борошно - 1 1/3 ст.;

  • цукрова пудра - 3/4 ст.;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • яєчний білок - 3 шт.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • харчовий барвник.


  • Для начинки:

  • желатин - 1 ст. ложка;

  • ананасовий сік - 1 ст.;

  • вода - 1/4 ст.;

  • вершки - 1 1/2 ст.;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • вершкове масло - 400 г;

  • рослинна олія - 1/4 ст.;

  • цукрова пудра - 3 ст.;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Готуємо фруктове желе, чекаємо, поки воно застигне, а потім нарізаємо кубиками.
    Для приготування бісквіта просіваємо борошно з цукровою пудрою. Яєчні білки збиваємо до твердих піків і вимішуємо їх з борошном. Додаємо в тісто жовток, розтоплене масло і будь-який харчовий барвник. Виливаємо тісто на прямокутний деко і випікаємо 5-8 хвилин в розігрітій до 220°С духовці. Готовий бісквіт охолодити і вирізаємо з нього коло, який стане основою торта, і прямокутні смуги, які послужать його сторонами.
    Для начинки слід залити желатин соком і залишити набухати, після чого підігріти, поки він повністю не розчиниться, змішати з водою і остудити. Вливаємо остиглу масу у збиті вершки і додаємо ваніль.
    Тепер збиваємо всі інгредієнти для крему разом і приступаємо до оформлення торта-желе «Мозаїка».
    Виливаємо вершкове желе поверх бісквітної основи, потім кладемо кубики фруктового желе і ставимо все застигати. Готовий желейний торт «Мозаїка» прикрашаємо масляним кремом.

    Рецепт желейного торта «Мозаїка»


    Інгредієнти:

  • полуничне желе - 85 м;

  • лаймовое желе - 85 м;

  • желе манго - 85 м;

  • ананасовий сік - 125 мл;

  • згущене молоко - 125 мл;

  • вершки - 125 мл;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • желатин - 3 ст. ложки.
  • Желейний торт «Мозаїка»


    Приготування
    Перед тим, як приготувати желейний торт «Мозаїка», необхідно зробити фруктове желе. Заливаємо кожен вид желе 200 мл окропу і 100 мл прохолодної води, розчиняємо, залишаємо повністю застигнути, а потім нарізаємо кубиками.
    Окремо змішуємо чистий желатин з 370 мл холодної води і ананасовим соком, залишаємо його набрякнути 10 хвилин, після чого додаємо згущене молоко, вершки, цукор і сіль, і вливаємо склянку окропу. Коли желатин розчиниться, переливаємо суміш у форму, викладаємо кубики фруктового желе і залишаємо торт застигати в холодильнику на 4-5 годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт желе з соку
    Рецепт желе з соку
    Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
    Желе з фруктами
    Желе з фруктами
    Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
    Торт з йогурту
    Торт з йогурту
    Торт на йогурті виходить легким на смак і досить освіжаючим в літню пору. І сьогодні ми розповімо, як його зробити без випічки, на основі печива, а
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки - чудовий десерт до святкового столу, коли немає часу або бажання возитися з тестом. Розберемо кілька рецептиков цього
    Желейний торт з фруктами
    Желейний торт з фруктами
    Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його