Зробити будь-яке свято куди більш яскравим допоможуть забавні желейні торти . Різнокольорові шматочки желе на бісквітній основі припадуть до смаку як дітям, так і дорослим.
Бісквітно-желейний торт «Мозаїка»
Інгредієнти: Для желе:
кольорове желе з різними смаками - 100 р. Для бісквіта:
борошно - 1 1/3 ст.; цукрова пудра - 3/4 ст.; яєчний жовток - 1 шт.; яєчний білок - 3 шт.; цукор - 1/4 ст.; вершкове масло - 2 ст. ложки; харчовий барвник. Для начинки:
желатин - 1 ст. ложка; ананасовий сік - 1 ст.; вода - 1/4 ст.; вершки - 1 1/2 ст.; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки. Для крему:
вершкове масло - 400 г; рослинна олія - 1/4 ст.; цукрова пудра - 3 ст.; молоко - 2 ст. ложки; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Готуємо фруктове желе, чекаємо, поки воно застигне, а потім нарізаємо кубиками.
Для приготування бісквіта просіваємо борошно з цукровою пудрою. Яєчні білки збиваємо до твердих піків і вимішуємо їх з борошном. Додаємо в тісто жовток, розтоплене масло і будь-який харчовий барвник. Виливаємо тісто на прямокутний деко і випікаємо 5-8 хвилин в розігрітій до 220°С духовці. Готовий бісквіт охолодити і вирізаємо з нього коло, який стане основою торта, і прямокутні смуги, які послужать його сторонами.
Для начинки слід залити желатин соком і залишити набухати, після чого підігріти, поки він повністю не розчиниться, змішати з водою і остудити. Вливаємо остиглу масу у збиті вершки і додаємо ваніль.
Тепер збиваємо всі інгредієнти для крему разом і приступаємо до оформлення торта-желе «Мозаїка».
Виливаємо вершкове желе поверх бісквітної основи, потім кладемо кубики фруктового желе і ставимо все застигати. Готовий желейний торт «Мозаїка» прикрашаємо масляним кремом.
Рецепт желейного торта «Мозаїка»
Інгредієнти: полуничне желе - 85 м; лаймовое желе - 85 м; желе манго - 85 м; ананасовий сік - 125 мл; згущене молоко - 125 мл; вершки - 125 мл; цукор - 2 ст. ложки; желатин - 3 ст. ложки. Приготування Перед тим, як приготувати желейний торт «Мозаїка», необхідно зробити фруктове желе. Заливаємо кожен вид желе 200 мл окропу і 100 мл прохолодної води, розчиняємо, залишаємо повністю застигнути, а потім нарізаємо кубиками.
Окремо змішуємо чистий желатин з 370 мл холодної води і ананасовим соком, залишаємо його набрякнути 10 хвилин, після чого додаємо згущене молоко, вершки, цукор і сіль, і вливаємо склянку окропу. Коли желатин розчиниться, переливаємо суміш у форму, викладаємо кубики фруктового желе і залишаємо торт застигати в холодильнику на 4-5 годин.