«Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
Любителів солодкого цей десерт не залишить байдужими. До того ж готувати його легко і просто. Він навіть не вимагає випічки. А виходить дуже смачним, а до того ж красивим. Різнокольорові шматочки желе на білому тлі виглядають яскраво і святково. Смачне чаювання і відмінний настрій вам забезпечено!
Інгредієнти:
швидкорозчинне желе різних кольорів - 3 пакету;
цукор - 100 г;
желатин - 50 г;
ванілін - 1 г;
сметана 20% жирності - 500 мл;
лимонна кислота - 1 щіпка.
Приготування
Розчиняємо желе згідно інструкції на упаковці і розливаємо по різних ємностях. Частину желатину (приблизно 10 г) заливаємо холодною водою (близько 50 мл), перемішуємо і даємо желатину набрякнути, а після суміш нагріваємо до розчинення і розливаємо по чашках з кольоровим желе. Тепер вміст кожної ємності перемішуємо і відправляємо в холодне місце для застигання.
Залишився желатин (40 г) заливаємо 200 мл холодної води і даємо йому набрякнути. Застигле кольорове желе нарізаємо кубиками бажаної величини. Сметану збиваємо з цукром, додаємо лимонну кислоту і ванілін. Все це злегка збиваємо за допомогою міксера. Набряклий желатин нагріваємо до розчинення і тоненькою цівкою вливаємо в сметанную суміш. Все добре перемішуємо і змішуємо з різнобарвним желе, нарізаним кубиками. Все акуратно розмішуємо і викладаємо у форму. Відправляємо в холодильник застигати години на 2.
Після цього готовий десерт «Уламки щастя» викладаємо на плоске блюдо. Якщо ви використовували силіконову форму, то її достатньо просто вивернути, десерт легко відокремиться від неї. Якщо ж силіконової форми немає, то звичайну ємність краще застелити харчовою плівкою.
Інгредієнти:
молоко - 1 стакан;
сметана 20% жирності - 400 г;
цукор - 1 склянка;
желатин - 20 г;
кольорове желе - 4 пакетики.
Приготування
Готуємо желе згідно інструкції, але води при цьому використовуємо в 15 рази менше, щоб желе вийшло більш щільним. Даємо йому застигнути в холодному місці. Желатин заливаємо молоком і даємо йому набрякнути протягом півгодини. Сметану збиваємо з цукром і збиваємо. Набряклий желатин нагріваємо, щоб він розчинився. Різнокольорове желе нарізаємо кубиками. Сметану змішуємо з молочно-желатиновою сумішшю. Викладаємо отриману масу шматочки желатину і акуратно перемішуємо. Силіконову форму злегка змочуємо водою і викладаємо в неї нашу суміш. Ставимо форму в холодне місце приблизно на ніч. Перед тим, як витягти десерт з форми, опускаємо її секунд на 5 в гарячу воду.
Інгредієнти:
желе різних кольорів - 4 пакетики;
цукор - 05 кг;
сметана - 1 л;
швидкорозчинний желатин - 50 г;
ванільний цукор - 1 пакетик;
фрукти (банани, ківі, апельсини) - 400 г;
шоколад для прикраси.
Приготування
Желе заливаємо окропом, перемішуємо, даємо охолонути і ставимо в холодильник застигати. Бажано взяти меншу кількість води, ніж зазначено на упаковці, щоб отримати щільну желейну масу. Сметану збиваємо з цукром і ванільним цукром. Розчиняємо желатин в 180 мл гарячої води, охолоджуємо і додаємо в сметанную масу. Готове кольорове желе ріжемо кубиками, змішуємо зі сметанною сумішшю. На дно форми викладаємо шматочки фруктів (банани, ківі, апельсини або будь-які інші) і викладаємо сметанную масу з шматочками желе. Прибираємо майбутній десерт годин на 10-12 в холодильник. По закінченню цього часу легкий десерт виймаємо, перевертаємо його на плоске блюдо, зверху посипаємо тертим шоколадом і відразу ж подаємо до столу.
Рецепт приготування десерту «Уламки щастя»
Інгредієнти:
Приготування
Розчиняємо желе згідно інструкції на упаковці і розливаємо по різних ємностях. Частину желатину (приблизно 10 г) заливаємо холодною водою (близько 50 мл), перемішуємо і даємо желатину набрякнути, а після суміш нагріваємо до розчинення і розливаємо по чашках з кольоровим желе. Тепер вміст кожної ємності перемішуємо і відправляємо в холодне місце для застигання.
Залишився желатин (40 г) заливаємо 200 мл холодної води і даємо йому набрякнути. Застигле кольорове желе нарізаємо кубиками бажаної величини. Сметану збиваємо з цукром, додаємо лимонну кислоту і ванілін. Все це злегка збиваємо за допомогою міксера. Набряклий желатин нагріваємо до розчинення і тоненькою цівкою вливаємо в сметанную суміш. Все добре перемішуємо і змішуємо з різнобарвним желе, нарізаним кубиками. Все акуратно розмішуємо і викладаємо у форму. Відправляємо в холодильник застигати години на 2.
Після цього готовий десерт «Уламки щастя» викладаємо на плоске блюдо. Якщо ви використовували силіконову форму, то її достатньо просто вивернути, десерт легко відокремиться від неї. Якщо ж силіконової форми немає, то звичайну ємність краще застелити харчовою плівкою.
Смачний десерт «Уламки щастя»
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо желе згідно інструкції, але води при цьому використовуємо в 15 рази менше, щоб желе вийшло більш щільним. Даємо йому застигнути в холодному місці. Желатин заливаємо молоком і даємо йому набрякнути протягом півгодини. Сметану збиваємо з цукром і збиваємо. Набряклий желатин нагріваємо, щоб він розчинився. Різнокольорове желе нарізаємо кубиками. Сметану змішуємо з молочно-желатиновою сумішшю. Викладаємо отриману масу шматочки желатину і акуратно перемішуємо. Силіконову форму злегка змочуємо водою і викладаємо в неї нашу суміш. Ставимо форму в холодне місце приблизно на ніч. Перед тим, як витягти десерт з форми, опускаємо її секунд на 5 в гарячу воду.
«Уламки щастя» з фруктами
Інгредієнти:
Приготування
Желе заливаємо окропом, перемішуємо, даємо охолонути і ставимо в холодильник застигати. Бажано взяти меншу кількість води, ніж зазначено на упаковці, щоб отримати щільну желейну масу. Сметану збиваємо з цукром і ванільним цукром. Розчиняємо желатин в 180 мл гарячої води, охолоджуємо і додаємо в сметанную масу. Готове кольорове желе ріжемо кубиками, змішуємо зі сметанною сумішшю. На дно форми викладаємо шматочки фруктів (банани, ківі, апельсини або будь-які інші) і викладаємо сметанную масу з шматочками желе. Прибираємо майбутній десерт годин на 10-12 в холодильник. По закінченню цього часу легкий десерт виймаємо, перевертаємо його на плоске блюдо, зверху посипаємо тертим шоколадом і відразу ж подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Желе з сметани і какао
Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
Шоколадне желе
Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Желейний торт зі сметаною
Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його