Вернуться назад Распечатать

Желе з сметани і какао

Желе з сметани і какао
Желе, приготоване з сметани з какао, обов'язково прикрасить і святковий дитячий стіл, і буде яскравим доповненням будь-фуршеті.

Желе зі сметаною і какао


Інгредієнти:

  • сметана - 2 ст.;

  • какао - 2 щіпки;

  • цукор - 1 ст.;

  • желатин - 40 г;

  • вода - 1 ст.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як зробити желе з какао. Желатин розвести у воді і залишаємо розбухати при кімнатній температурі. Потім ставимо його на водяну баню і розпускаємо до повного розчинення, не даючи масі закипіти. Потім знімаємо і залишаємо желатин остигати. Не втрачаючи часу дарма, змішуємо сметану з цукром і гарненько перемішуємо. Після цього викладаємо на солодкій сметані желатин і знову все трохи збиваємо.
    Отриману масу ділимо на 2 частини, в одну висипаємо какао і перемішуємо. Готуємо порціонну скляний посуд для желе і заливаємо масу по черзі: спочатку виливаємо білу суміш, а потім шоколадну. Тепер прибираємо желе зі сметани і какао в холодильник для повного застигання. Години через 2 подаємо страву до столу, прикрасивши за бажанням горіхами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.

    Рецепт сметанного желе з какао


    Інгредієнти:

  • кава - 1 ч. ложка;

  • желатин - 20 г;

  • сметана - 500 мл;

  • какао - 2 щіпки;

  • цукор - 15 ст.;

  • вода;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування молочного желе з какао, розчиняємо желатин в склянці теплої води і залишаємо хвилин на 30. Окремо заварюємо кави , кип'ятимо напій, даємо йому настоятися і проціджують через дрібне ситечко. Настоявшийся желатин проціджуємо і ділимо на 2 однакові порції. Одну частину желе змішуємо з ваніліном, а другу виливаємо в каву, додавши какао, трохи цукру і ваніліну за смаком. Гарненько все перемішуємо, ставимо на слабкий вогонь і, не доводячи до закипання, нагріваємо до
    Желе з сметани і какао
    повного розчинення, а потім злегка остуджуємо масу.
    Сметану збиваємо з цукром і ділимо на 2 рівні частини. В одну частину виливаємо кавову суміш, перемішуємо. В іншу частину додаємо розчинений желатин з ванільним цукром. Тепер беремо невелику скляну форму і викладаємо рівномірними шарами почергово сметанне желе двох кольорів. Потім прибираємо ласощі на 1 годину в холодильник, після чого на кілька секунд опускаємо форму в гарячу воду і, перевернувши швидким рухом, викладаємо на плоске блюдо. Готове желе з какао і сметаною прикрашаємо свіжими ягодами і листочками м'яти.