Желе, приготоване з сметани з какао, обов'язково прикрасить і святковий дитячий стіл, і буде яскравим доповненням будь-фуршеті.
Желе зі сметаною і какао
Інгредієнти: сметана - 2 ст.; какао - 2 щіпки; цукор - 1 ст.; желатин - 40 г; вода - 1 ст. Приготування Давайте розберемося, як зробити желе з какао. Желатин розвести у воді і залишаємо розбухати при кімнатній температурі. Потім ставимо його на водяну баню і розпускаємо до повного розчинення, не даючи масі закипіти. Потім знімаємо і залишаємо желатин остигати. Не втрачаючи часу дарма, змішуємо сметану з цукром і гарненько перемішуємо. Після цього викладаємо на солодкій сметані желатин і знову все трохи збиваємо.
Отриману масу ділимо на 2 частини, в одну висипаємо какао і перемішуємо. Готуємо порціонну скляний посуд для желе і заливаємо масу по черзі: спочатку виливаємо білу суміш, а потім шоколадну. Тепер прибираємо желе зі сметани і какао в холодильник для повного застигання. Години через 2 подаємо страву до столу, прикрасивши за бажанням горіхами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.
Рецепт сметанного желе з какао
Інгредієнти: кава - 1 ч. ложка; желатин - 20 г; сметана - 500 мл; какао - 2 щіпки; цукор - 15 ст.; вода; ванілін - за смаком. Приготування Для приготування молочного желе з какао, розчиняємо желатин в склянці теплої води і залишаємо хвилин на 30. Окремо заварюємо кави , кип'ятимо напій, даємо йому настоятися і проціджують через дрібне ситечко. Настоявшийся желатин проціджуємо і ділимо на 2 однакові порції. Одну частину желе змішуємо з ваніліном, а другу виливаємо в каву, додавши какао, трохи цукру і ваніліну за смаком. Гарненько все перемішуємо, ставимо на слабкий вогонь і, не доводячи до закипання, нагріваємо до
повного розчинення, а потім злегка остуджуємо масу.
Сметану збиваємо з цукром і ділимо на 2 рівні частини. В одну частину виливаємо кавову суміш, перемішуємо. В іншу частину додаємо розчинений желатин з ванільним цукром. Тепер беремо невелику скляну форму і викладаємо рівномірними шарами почергово сметанне желе двох кольорів. Потім прибираємо ласощі на 1 годину в холодильник, після чого на кілька секунд опускаємо форму в гарячу воду і, перевернувши швидким рухом, викладаємо на плоске блюдо. Готове желе з какао і сметаною прикрашаємо свіжими ягодами і листочками м'яти.