Смачний рецепт з фото - желе з фейхоа на зиму
Головною перевагою цього десерту є мінімальна температурна обробка, сіті це - сире желе, в якому зберігається максимальна кількість вітамінів і поживних речовин, адже фейхоа - фрукт не тільки смачний, але і дуже корисний для організму.
Необхідні інгредієнти:
фейхоа - 15 кг
оцет яблучний - 1 ст
цукор - 5 ст
пектин для фруктів - 50 гр
Спосіб приготування
Перший етап:
Фейхоа нарізати невеликими шматочками і за допомогою блендера измельчить до стану однорідного пюре, з такої кількості фрукта повинно вийти 4 склянки пюре, саме стільки нам і знадобиться для приготування желе з фейхоа.
Вийшло пюре перемішати, перекласти в каструлю, додати в нього пектин для фруктів і яблучний оцет, добре перемішати.
Поставити каструлю на водяну баню і варити на ній суміш протягом декількох хвилин, ні в якому разі не можна допустити закипання суміші, адже у нас повинно вийти желе без варіння, зберегла в собі всі корисні властивості фрукта.
Зняти каструлю з вогню і, швидко перемішуючи, додати в неї цукор, ще раз добре перемішати.
Другий етап:
Поставити майже готове желе з фейхоа на зиму знову на водяну баню і варити ще кілька хвилин до повного розчинення цукру, при цьому безперервно помішуючи.
Після додавання цукру на поверхні желе почне підніматися піна, її необхідно зняти.
Як тільки цукор розчиниться - наше желе готове!
Простерилізувати кілька баночок, двох-трьох баночок по 500 мл на таку кількість желе буде цілком достатньо.
Ще гаряче желе розкласти по банках до горлечка, закрутити кришки, і встановити банки кришками вниз, обгорнувши його рушником або ковдрою. В такому стані банки необхідно залишити на добу при кімнатній температурі.
Після доби банки з желе з фейхоа на зиму можна перевернути і перемістити в холодильник, де вони будуть зберігатися зберігатися протягом року.
Відразу після охолодження желе з фейхоа набуває приємну пружну консистенцію, його можна використовувати для прикраси тортів і інших кулінарних солодких виробів через кондитерський мішок або шприц. З таким же успіхом сире желе можна вживати як самостійне блюдо в якості десерту, який припаде до смаку і дітям, і дорослим, адже смак у нього досить насичений, але при цьому, завдяки яблучного оцту, воно не є приторно солодким.
Желе з фейхоа - рецепт з фото
Необхідні інгредієнти:
Спосіб приготування
Перший етап:
Другий етап:
Відразу після охолодження желе з фейхоа набуває приємну пружну консистенцію, його можна використовувати для прикраси тортів і інших кулінарних солодких виробів через кондитерський мішок або шприц. З таким же успіхом сире желе можна вживати як самостійне блюдо в якості десерту, який припаде до смаку і дітям, і дорослим, адже смак у нього досить насичений, але при цьому, завдяки яблучного оцту, воно не є приторно солодким.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Варення з фейхоа
Фейхоа - це соковиті м'ясисті ягоди темно-зеленого кольору. За смаком одночасно нагадують ківі, суницю і ананас. З них готують компоти, джеми,
Желе з агрусу
Желе з агрусу - чудове ласощі, що приготувати нескладно. Все, що вам знадобиться це аґрус, цукор і вода. І, звичайно, дотримуйтесь наших порад, і у