Головною перевагою цього десерту є мінімальна температурна обробка, сіті це - сире желе, в якому зберігається максимальна кількість вітамінів і поживних речовин, адже фейхоа - фрукт не тільки смачний, але і дуже корисний для організму.
Желе з фейхоа - рецепт з фото
Необхідні інгредієнти:
фейхоа - 15 кг оцет яблучний - 1 ст цукор - 5 ст пектин для фруктів - 50 гр Спосіб приготування
Перший етап:
Фейхоа нарізати невеликими шматочками і за допомогою блендера измельчить до стану однорідного пюре, з такої кількості фрукта повинно вийти 4 склянки пюре, саме стільки нам і знадобиться для приготування желе з фейхоа. Вийшло пюре перемішати, перекласти в каструлю, додати в нього пектин для фруктів і яблучний оцет, добре перемішати. Поставити каструлю на водяну баню і варити на ній суміш протягом декількох хвилин, ні в якому разі не можна допустити закипання суміші, адже у нас повинно вийти желе без варіння, зберегла в собі всі корисні властивості фрукта. Зняти каструлю з вогню і, швидко перемішуючи, додати в неї цукор, ще раз добре перемішати. Другий етап:
Поставити майже готове желе з фейхоа на зиму знову на водяну баню і варити ще кілька хвилин до повного розчинення цукру, при цьому безперервно помішуючи. Після додавання цукру на поверхні желе почне підніматися піна, її необхідно зняти. Як тільки цукор розчиниться - наше желе готове! Простерилізувати кілька баночок, двох-трьох баночок по 500 мл на таку кількість желе буде цілком достатньо. Ще гаряче желе розкласти по банках до горлечка, закрутити кришки, і встановити банки кришками вниз, обгорнувши його рушником або ковдрою. В такому стані банки необхідно залишити на добу при кімнатній температурі. Після доби банки з желе з фейхоа на зиму можна перевернути і перемістити в холодильник, де вони будуть зберігатися зберігатися протягом року. Відразу після охолодження желе з фейхоа набуває приємну пружну консистенцію, його можна використовувати для прикраси тортів і інших кулінарних солодких виробів через кондитерський мішок або шприц. З таким же успіхом сире желе можна вживати як самостійне блюдо в якості десерту, який припаде до смаку і дітям, і дорослим, адже смак у нього досить насичений, але при цьому, завдяки яблучного оцту, воно не є приторно солодким.