Варення з фейхоа
Фейхоа - вид розлогих невисоких вічнозелених чагарників або дерев роду Аккаиз сімейства Миртового, що дають смачні та їстівні плоди.
Вперше рослини фейхоа європейці побачили в XIX столітті в природному ареалі вирощування - гірських районах Південної Бразилії, Північної Аргентини, Колумбії, Уругваю.
Зараз фейхоа росте і культивується в багатьох країнах і регіонах Північного і Південного півкулі в передгірних районах з субтропічних поясів, в тому числі і на півдні Росії.
Плоди фейхоа являють собою соковиті, м'ясисті, досить великі, темно-зелені ягоди кольору з характерними унікальними ароматом і смаком, що нагадує одночасно ківі, ананас і суницю.
Плоди фейхоа багаті природними цукрами, органічними кислотами і йодом, а також вітамінами і мікроелементами.
Плоди фейхоа їдять свіжими і заготовляють різними способами, в тому числі, варять джеми і варення, перетирають з цукром або консервують в меду без термічної обробки. Регулярне включення в наш раціон фейхоа в будь-якому вигляді привнесе різноманітність в наше меню.
Інгредієнти:
плоди фейхоа - 1 кг;
цукор - 1 кг;
вода - 100 мл
Приготування
Плоди фейхоа подрібнимо, викладемо у каструлю наллємо воду і додамо цукор. На середньому вогні, безперервно помішуючи дерев'яною лопаткою, доведемо до кипіння, зменшуємо вогонь і проваримо протягом близько 5 хвилин. Пінки, зрозуміло, знімаємо. Остудимо і повторимо цикл 1-2 рази. Розіллємося по стерилізованим банкам, закотимо їх або одягнемо пластикові кришки.
Краще і простіше інший рецепт: «сире варення з фейхоа без варіння - користі від таких заготовок значно більше.
Інгредієнти:
фейхоа - 1 кг;
цукор - 1 кг;
волоські або фундук горіхи (ядра)- 200 г (необов'язковий компонент).
Приготування
Плоди фейхоа промиємо холодною водою, потім обмиемо крутим окропом, обсушим серветкою, потім подрібнимо будь-яким зручним для вас способом (ножем, з допомогою блендера, комбайна або м'ясорубки). Тепер змішаємо цю масу з цукровим піском і додамо ядра горіхів (їх теж краще подрібнити). Закладаємо варення в банки. Зверху засипаємо цукром і одягаємо пластикові кришки. В принципі, можна і закатати. Зберігаємо при плюсовій температурі, але, переважно, в прохолодному місці.
Фейхоа, заготовлене першим або другим способом (див. вище), різноманітить ваше меню. Можна подавати з чаєм або використовувати у приготуванні випічки, різних десертів і кондитерських виробів.
Вперше рослини фейхоа європейці побачили в XIX столітті в природному ареалі вирощування - гірських районах Південної Бразилії, Північної Аргентини, Колумбії, Уругваю.
Зараз фейхоа росте і культивується в багатьох країнах і регіонах Північного і Південного півкулі в передгірних районах з субтропічних поясів, в тому числі і на півдні Росії.
Плоди фейхоа являють собою соковиті, м'ясисті, досить великі, темно-зелені ягоди кольору з характерними унікальними ароматом і смаком, що нагадує одночасно ківі, ананас і суницю.
Плоди фейхоа багаті природними цукрами, органічними кислотами і йодом, а також вітамінами і мікроелементами.
Плоди фейхоа їдять свіжими і заготовляють різними способами, в тому числі, варять джеми і варення, перетирають з цукром або консервують в меду без термічної обробки. Регулярне включення в наш раціон фейхоа в будь-якому вигляді привнесе різноманітність в наше меню.
Як варити варення з плодів фейхоа?
Інгредієнти:
Приготування
Плоди фейхоа подрібнимо, викладемо у каструлю наллємо воду і додамо цукор. На середньому вогні, безперервно помішуючи дерев'яною лопаткою, доведемо до кипіння, зменшуємо вогонь і проваримо протягом близько 5 хвилин. Пінки, зрозуміло, знімаємо. Остудимо і повторимо цикл 1-2 рази. Розіллємося по стерилізованим банкам, закотимо їх або одягнемо пластикові кришки.
Краще і простіше інший рецепт: «сире варення з фейхоа без варіння - користі від таких заготовок значно більше.
Варення з фейхоа без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Плоди фейхоа промиємо холодною водою, потім обмиемо крутим окропом, обсушим серветкою, потім подрібнимо будь-яким зручним для вас способом (ножем, з допомогою блендера, комбайна або м'ясорубки). Тепер змішаємо цю масу з цукровим піском і додамо ядра горіхів (їх теж краще подрібнити). Закладаємо варення в банки. Зверху засипаємо цукром і одягаємо пластикові кришки. В принципі, можна і закатати. Зберігаємо при плюсовій температурі, але, переважно, в прохолодному місці.
Фейхоа, заготовлене першим або другим способом (див. вище), різноманітить ваше меню. Можна подавати з чаєм або використовувати у приготуванні випічки, різних десертів і кондитерських виробів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Повидло із слив на зиму
Повидло - це густа пюреобразная маса, яка виходить шляхом уварювання ягідного або фруктового пюре з додаванням цукру і прянощів (гвоздики, кориці). І
Гостра сальса
Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також