Желе варення
Баночка варення вдома завжди знайдеться, а от застосування залишкам часом важко знайти. Надлишки варення можна використовувати для приготування начинок для випічки, а також в якості начинки для морозива. Але що якщо знайти більш оригінальною спосіб утилізації залишків і пустити їх на приготування желе. Желе варення готується за лічені хвилини (правда потім йому потрібен час, щоб охолонути), а з'їдається ще швидше.
Інгредієнти:
полуничне варення - 100 г;
желатин - 15 г;
вода - 1 ст.
Приготування
Желатин заливаємо холодною водою і даємо йому розбухнути, відповідно до вказівок в інструкції. З полуничного варення дістаємо ягоди, а сам сироп розводимо водою, щоб позбавиться від нудотно солодощі. Сироп з варення виливаємо в каструлю і додаємо желатин. Варимо все на повільному вогні до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.
Ягоди, що залишилися від варення можна використовувати, виклавши їх на дно формочок для десерту. Зверху заливаємо ягоди майбутнім желе і залишаємо застигати в холодильнику.
Інгредієнти:
вино - 3 1/2 ст.;
лимонний сік - 1/2 ст.;
вишневе варення - 150 г;
пектин - 80 г;
цукор - за смаком.
Приготування
Змішуємо вино, лимонний сік і пектин в сотейнику. Вишневе варення відокремлюємо від ягід, а сироп додаємо у винну суміш. На даному етапі любителі прянощів можуть урізноманітнити смак майбутнього желе корицею, гвоздикою або анісом.
Варимо суміш на невеликому вогні 1 хвилину після кипіння, а потім прибираємо з вогню і розливаємо по формах, або банкам. Кидаємо в желе ягідки вишні з варення і ставимо в холодильник. Готове желе не буде мати таку щільну консистенцію, як звичне нам желе з желатином, але саме такий продукт годиться для намазування на хліб, або викладання на тарти.
Інгредієнти:
малинове варення - 250 г;
апельсиновий сік - 125 мл;
вода - 125 мл;
цукор - за смаком;
желатин - 3 ч. ложки.
Приготування
Так як ягоди малини рясніють дрібними кісточками, ті кому це не до смаку повинні попередньо малину протерти через сито, іншим же можна просто витягти ягоди і повернути їх вже безпосередньо після розливу желе за формами, як і в попередніх рецептах.
Готове малинове пюре, або сироп змішуємо з водою і апельсиновим соком, додаємо цукор за смаком. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо розбухнути.
У сотейник наливаємо суміш з варення, соку і води, додаємо желатин і варимо все на малому вогні до тих пір, поки желатин не розчиниться. Розливаємо готове желе по формочках і залишаємо застигати в холодильнику.
Інгредієнти:
яблучне варення або джем - 250 г;
м'ята - 1 пучок;
вода - 2 ст.;
желатин - 2 ч. ложки;
цукор - за смаком.
Приготування
Яблучне варення або джем кладемо в блендер і пюрируем до однорідності, або притираем через сито. Розводимо отримане пюре водою, при необхідності додаємо цукор. М'яту подрібнюємо і змішуємо з отриманим розчином, перелити все в сотейник і ставимо на плиту варитися на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Тим часом желатин заллємо холодною водою і залишимо набрякнути. Ми використовуємо трохи менше желатину ніж зазвичай, так як яблука самі по собі багаті пектином, якщо б ми використовували свіжі яблука, желатин можна було б не використовувати зовсім.
Набряклий желатин додаємо до вмісту сотейника і варимо желе до повного розчинення кристалів желатину. Розливаємо яблучне желе по формочках і ставимо в холодильник до повного застигання.
Желе з полуничного варення з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Желатин заливаємо холодною водою і даємо йому розбухнути, відповідно до вказівок в інструкції. З полуничного варення дістаємо ягоди, а сам сироп розводимо водою, щоб позбавиться від нудотно солодощі. Сироп з варення виливаємо в каструлю і додаємо желатин. Варимо все на повільному вогні до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.
Ягоди, що залишилися від варення можна використовувати, виклавши їх на дно формочок для десерту. Зверху заливаємо ягоди майбутнім желе і залишаємо застигати в холодильнику.
Як приготувати желе з вишневого варення з вином?
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо вино, лимонний сік і пектин в сотейнику. Вишневе варення відокремлюємо від ягід, а сироп додаємо у винну суміш. На даному етапі любителі прянощів можуть урізноманітнити смак майбутнього желе корицею, гвоздикою або анісом.
Варимо суміш на невеликому вогні 1 хвилину після кипіння, а потім прибираємо з вогню і розливаємо по формах, або банкам. Кидаємо в желе ягідки вишні з варення і ставимо в холодильник. Готове желе не буде мати таку щільну консистенцію, як звичне нам желе з желатином, але саме такий продукт годиться для намазування на хліб, або викладання на тарти.
Рецепт желе з малинового варення
Інгредієнти:
Приготування
Так як ягоди малини рясніють дрібними кісточками, ті кому це не до смаку повинні попередньо малину протерти через сито, іншим же можна просто витягти ягоди і повернути їх вже безпосередньо після розливу желе за формами, як і в попередніх рецептах.
Готове малинове пюре, або сироп змішуємо з водою і апельсиновим соком, додаємо цукор за смаком. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо розбухнути.
У сотейник наливаємо суміш з варення, соку і води, додаємо желатин і варимо все на малому вогні до тих пір, поки желатин не розчиниться. Розливаємо готове желе по формочках і залишаємо застигати в холодильнику.
Фруктове желе з яблучного варення з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
Яблучне варення або джем кладемо в блендер і пюрируем до однорідності, або притираем через сито. Розводимо отримане пюре водою, при необхідності додаємо цукор. М'яту подрібнюємо і змішуємо з отриманим розчином, перелити все в сотейник і ставимо на плиту варитися на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Тим часом желатин заллємо холодною водою і залишимо набрякнути. Ми використовуємо трохи менше желатину ніж зазвичай, так як яблука самі по собі багаті пектином, якщо б ми використовували свіжі яблука, желатин можна було б не використовувати зовсім.
Набряклий желатин додаємо до вмісту сотейника і варимо желе до повного розчинення кристалів желатину. Розливаємо яблучне желе по формочках і ставимо в холодильник до повного застигання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Желе з червоної смородини - рецепт
Желе з червоної смородини - це поживний і низькокалорійний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим і дітям. Для створення цієї смакоти
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Желе з чорниці
Желе з чорниці можна зробити з чорничного варення, соку або використати свіжі ягоди. Читаємо наші нові і цікаві рецепти і створюємо смачне ласощі для