Желе з чорниці
Існує безліч варіантів створення желе з чорниці, чого вже говорити про його складових. Навіть варення з чорниці можна перетворити в желе, а про те, як чудово желирующая чорничний сік або наскільки мальовничо виглядають свіжі ягоди в прозорому шматочку легкого десерту і говорити не доводиться.
Інгредієнти:
ягоди чорниці - 250 г;
вода - 200 мл;
кленовий сироп - 50-150 мл;
желатин - 5 аркушів.
Приготування
Вимиті ягоди кладемо в сотейник і заливаємо склянкою води. Ставимо ягоди варитися на середньому вогні, накривши посуд кришкою, рівно до тих пір, поки чорниця не полопается. Після, отриманий ягідний розчин слід змішати з кленовим сиропом, кількість якого визначається лише вашими смаковими уподобаннями. Десь третина від отриманої суміші нам послужить для розчинення желатину. Потім змішуємо обидві складові і доводимо розчин для майбутнього желе до об'єму 500 мл Залишається лише розлити розчин по формочках і залишити остигати в холодильнику.
Якщо ви хочете приготувати желе на зиму з чорниці, то прокип'ятіть основу додатково перед тим, як розливати в стерильні банки і закочувати. Застиглим, це желе буде чудово поєднуватися з хлібним тостом і вершковим маслом , а в компанії зі свіжими ягодами і фруктами і зовсім стане вашим фаворитом серед ранкових трапез.
Інгредієнти:
молоко - 235 мл;
чорничне варення - 150 г;
цукор - 120 г;
желатин - 20 г;
вода - 100 мл;
фісташки.
Приготування
Для чорничної частини нашого десерту ягідне варення слід змішати з цукром і водою, а потім довести до закипання на середньому вогні. Отриманий сироп проціджують через сито і розводимо в ньому половину желатину.
Другу половину желатину розчиняємо в гарячому молоці і розливаємо його по формах. Чекаємо, поки молочне желе у формах застигне, а потім поверх нього виливаємо чорничний желейний розчин. Залишаємо ласощі остаточно застигнути і подаємо, посипавши фісташками.
Інгредієнти:
чорничне желе - 85 г (3 пакетика);
окріп - 3 ст.;
крижана вода - 3/4 ст.;
ягоди чорниці - 1 ст.;
ванільний йогурт - 2 ст.
Приготування
У склянці окропу повністю розводимо один пакетик чорничного желе і з'єднуємо розчин з холодною водою. Виливаємо желе на дно форми і даємо йому злегка загуснути в холодильнику. Змішуємо желе зі свіжими ягодами, розрівнюємо і остуджуємо остаточно.
У двох склянках окропу розводимо залишилися два пакетики готового желе. Чекаємо, поки розчин повністю охолонути, а після змішуємо його з йогуртом. Виливаємо йогуртову суміш поверх чорничного желе з ягодами і повертаємо форму в холодильник. Як тільки десерт повністю охолоне, його можна буде витягувати з форми.
Алкогольні "джеллі-шоти" забава популярна нині на вечірках. Пара таких ласощів цілком може прикрасити не тільки ваш стіл, але і ваш настрій.
Інгредієнти:
лимонад - 2/3 ст.;
содова (лайм/лимон) - 2/3 ст.;
желатин - 84 г;
горілка (можна чорничну) - 2/3 ст.;
свіжі ягоди чорниці - 15 шт.
Приготування
Власне, приготування алкогольних желе-шотів, мало чим відрізняється від звичайних десертів. З'єднуємо содову і лимонад, і всипаємо в розчин желе. Залишаємо порошок набрякнути хвилин 5 а потім розчиняємо його, повільно підігріваючи цитрусову суміш на слабкому вогні. Остуджуємо основу для желе до теплої, а потім з'єднуємо з горілкою. На цьому етапі можна додати харчовий барвник.
На дно силіконових форм кладемо ягоди і заливаємо їх желейним розчином. Залишаємо охолонути, витягаємо і їмочи все ж п'ємо?
Желе з чорниці з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті ягоди кладемо в сотейник і заливаємо склянкою води. Ставимо ягоди варитися на середньому вогні, накривши посуд кришкою, рівно до тих пір, поки чорниця не полопается. Після, отриманий ягідний розчин слід змішати з кленовим сиропом, кількість якого визначається лише вашими смаковими уподобаннями. Десь третина від отриманої суміші нам послужить для розчинення желатину. Потім змішуємо обидві складові і доводимо розчин для майбутнього желе до об'єму 500 мл Залишається лише розлити розчин по формочках і залишити остигати в холодильнику.
Якщо ви хочете приготувати желе на зиму з чорниці, то прокип'ятіть основу додатково перед тим, як розливати в стерильні банки і закочувати. Застиглим, це желе буде чудово поєднуватися з хлібним тостом і вершковим маслом , а в компанії зі свіжими ягодами і фруктами і зовсім стане вашим фаворитом серед ранкових трапез.
Як приготувати желе з чорниці та молока?
Інгредієнти:
Приготування
Для чорничної частини нашого десерту ягідне варення слід змішати з цукром і водою, а потім довести до закипання на середньому вогні. Отриманий сироп проціджують через сито і розводимо в ньому половину желатину.
Другу половину желатину розчиняємо в гарячому молоці і розливаємо його по формах. Чекаємо, поки молочне желе у формах застигне, а потім поверх нього виливаємо чорничний желейний розчин. Залишаємо ласощі остаточно застигнути і подаємо, посипавши фісташками.
Рецепт торта-желе з чорниці
Інгредієнти:
Приготування
У склянці окропу повністю розводимо один пакетик чорничного желе і з'єднуємо розчин з холодною водою. Виливаємо желе на дно форми і даємо йому злегка загуснути в холодильнику. Змішуємо желе зі свіжими ягодами, розрівнюємо і остуджуємо остаточно.
У двох склянках окропу розводимо залишилися два пакетики готового желе. Чекаємо, поки розчин повністю охолонути, а після змішуємо його з йогуртом. Виливаємо йогуртову суміш поверх чорничного желе з ягодами і повертаємо форму в холодильник. Як тільки десерт повністю охолоне, його можна буде витягувати з форми.
Алкогольне желе з чорниці
Алкогольні "джеллі-шоти" забава популярна нині на вечірках. Пара таких ласощів цілком може прикрасити не тільки ваш стіл, але і ваш настрій.
Інгредієнти:
Приготування
Власне, приготування алкогольних желе-шотів, мало чим відрізняється від звичайних десертів. З'єднуємо содову і лимонад, і всипаємо в розчин желе. Залишаємо порошок набрякнути хвилин 5 а потім розчиняємо його, повільно підігріваючи цитрусову суміш на слабкому вогні. Остуджуємо основу для желе до теплої, а потім з'єднуємо з горілкою. На цьому етапі можна додати харчовий барвник.
На дно силіконових форм кладемо ягоди і заливаємо їх желейним розчином. Залишаємо охолонути, витягаємо і їмочи все ж п'ємо?
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Фруктове желе
Фруктове желе, зроблене в домашніх умовах, - корисне і смачне ласощі, яке можна приготувати в будь-який час року з додаванням сезонних ягід і